Taavi Kassila: Nasaretin miehen salaisuus

| 24.03.2016
Pääsiäisen aikaan luettavaksi sopii mainiosti Kassilan uutuus, joka kertoo Jeesuksen nuoruusvuosista.

En ole mikään dokkariromaanien ystävä, kaipaan yleensä joko selkeätä fiktiota tai faktaa, mutta Kassilan kirja toimii kyllä hyvin. Se on kiinnostava ja pitää otteessaan, joten luettua tulee. Kirja on aika pitkä, yli 400 sivua tiivistä tekstiä. Teksti on helppolukuista ja sujuvaa, ihan hirveän innoissani en ollut turhan usein vaihtuvista aikatasoista, ne vähän sekoittavat pakkaa.

Kassila itse toteaa Gummeruksen tiedotteessa: ”Tämän kirjan kirjoittaminen on ollut pitkä ja mielenkiintoinen prosessi. Se on vienyt minut Istanbuliin, eri puolille Intiaa ja Himalajan vuoristoa sekä New Yorkiin. Matkan aikana sain käsiini viiden eri uskonnon vanhoja käsikirjoituksia, joihin perustuu kaikki se, mitä kerron kirjassani Jeesuksen elämästä. Käsitykseni Jeesuksen elämästä muuttui matkan varrella”.

Kirjaa on arvoitu aiemmin tällä sivustolla Marjaana Kaakkisen toimesta, joten en lähde kirjan "juonta" sen tarkemmin valoittamaan, tarkemman kuvauksen kirjan sisällöstä löydät tästä.

Takakannen teksti:

Elokuvaohjaaja ja kirjailija Taavi Kassila saa kuulla, että Jeesus Nasaretilainen olisi elänyt nuoruusvuotensa Intiassa. Hän lähtee etsimään todisteita ja törmää Nikolai Notovitshin tarinaan. Tämä venäläinen historioitsija matkusti vuonna 1887 Kashmiriin, Himiksen luostariin. Hän kirjoitti nähneensä siellä ikivanhan käsikirjoituksen, jossa kerrottiin Issasta - niin kuin Jeesusta palin kielellä kutsutaan.

Kassila päättää tehdä aiheesta elokuvan, lähtee Notovitshin jalanjäljille ja löytää lisää viitteitä Jeesukseen elämästä Intiassa. Kassila samastuu tsaarinaikaiseen esikuvaansa, matkaa Himalajalle, ja rakentaa elokuvakäsikirjoitustaan samalla, kun Jeesuksen salattujen vuosien arvoitus alkaa saada lisävaloa.

Tämä dokumenttiromaani on miehen fyysinen ja henkinen matka totuuden lähteille, siihen mitä on kirjoitettu, ja siihen, mitä on jätetty kertomatta.
 
Taavi Kassila: Nasaretin miehen salaisuus - Matka Jeesuksen elämään ja kuolemaan
Gummerus 2016
 
 
Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net