Jason Vale: Superjuice Me, 28 päivän mehudieetti

| 30.03.2016
"Haluaisin tämän kirjan avulla saada ihmiset huolehtimaan terveydestään ennen kuin mitään kamalaa tapahtuu, siis ennen kuin on liian myöhäistä". Näin Jason Vale aloittaa kirjassaan Superjuice Me, 28 päivän mehudieetti, joka on omistettu hänen neljä vuotta aiemmin kuolleelle äidilleen.

Jason Valen äiti kuoli väärin diagnosoituun sairauteen, hänelle määrättiin astmapiippu keuhkosyöpään. Omistuskappaleessa Vale toteaa edellisen lisäksi myös seuraavaa: "Kirja ja sen ohjelma on suunniteltu tyypillisiä elämäntapasairauksia silmällä pitäen ja kuten kirjassa tarkemmin selostetan, kyseessä ei ole minkäänlainen "hoito" mihinkään. On kuitenkin todettava, että monet Superjuice Me! -ohjelmaa kokeilleet ovat todenneet tulokset melkoisen uskomattomiksi ja käyttävät usein sanaa "hoito" (jo tässä vaiheessa voi olla syytä hypätä kirjan keskellä oleville värillisille sivuille nähdäkseen, miten vain 28 päivän hyvä ravinto voi vaikuttaa moniin eri sairauksiin.)

Mutta se Jason Valesta. Siirrytäänpä kirjan pariin. Itsehoito-oppaita on maailman sivu täynnä. Miksi tämä kirja olisi erilainen? Miksi tämä olisi vihdoin se toimiva? Siihen en omakohtaisesti osaa vielä vastata, mutta monet ovat saaneet avun joko lihavuuteen ja/tai sairauksiinsa. Kirjassa on runsaasti - ennen/jälkeen - kuvamateriaalia, sekä lyhyt selostus henkilöiden saamasta avusta. Kiloja on karissut (parhaimmillaan yli 120 kg!) ja esimerkiksi Jason Levy toteaa seuraavaa: "Superjuice Me! -ohjelman jälkeen olen saanut nauttia elämäni parhaista päivistä. En tarvitse enää lääkkeitä. Kakkostyypin diabetes on parantunut. Verenpaine on normaaleissa lukemissa, samoin kolesteroli. Verensokerikin on täydellisellä tasolla". 

Kirja sisältää paljon muutakin kuin vain neuvot 28 päivän dieettiä varten. Vale suomii nykyistä lääketeollisuutta ja lääkärikuntaa lääkkeiden ylisyöttämisestä. Vale onkin "vankkumaton täydentävien lääkehoitojen kannattaja" ja sitä mieltä, että ihmisiä johdetaan pelolla harhaan.

330 sivuun mahtuu paljon tekstiä. Itse 28 päivän dieetti on esitelty tarkasti, joskin jotkut määrät ovat hiukka epämääräisiä, kuusi senttiä inkivääriä, voi olla valtava mötikkä ja mehu pilalla. Mutta terveellä järjellä - ja ainakin kokeilun kautta - syntyy hyvä lopputulos. Ja aineiden punnitseminen olisi turhan työlästä.

Itse dieetti sisältää siis erilaisia juotavia, itsepuristettuja mehuja. Ne ovat 100% raakaruokaa, tuoretta ja terveellistä, tekevät siis hyvää koko keholle. Mehut ovat jaoiteltu ohukaisiin, paksukaisiin ja erikoisvieraisiin. Mehut ovat hyvänmakuisia, toki jos on tottunut syömään pelkkää "roskaruokaa", maut vaativat tottumista. Mutta mitään "yökkäystä" ei ole yhdenkään mehun kanssa tullut, itselläni on meneillään nyt 11.päivä.

Elämänmuutos tarvii muutakin kuin vain dieetin, ja kirjassa onkin muutamia vinkkejä miten jatkaa mehukuurin jälkeen. On myös paljon erilaisia kysymys-vastaus -matskua sekä tsemppausta neljälle viikolle.

Pidin kovasti Jason Valen tavasta kirjoitta suorapuheisesti, asiat sanotaan halki-poikki-ja pinoon -tyylillä, ei mitään turhaa hienostelua. Jonkun toisen kirjoittaman kirjan jälkeen, vaikka asiasisältö olisi ollut samakin, en välttämättä olisi ryhtynyt kuurille. Vai mitä sanotte tästä: "Ala elää tai ala kuolla. Juuri tästä on kyse. Joka päivä noustessamme teemme valinnan. Voimme joko alkaa elää tai alkaa kuolla....ihmisen terveys ja paino vain huonontuvat, jos niille ei tee mitään. Tämän takia me olemme nyt mieltä järkyttävässä tilanteessa, jossa ei yksi tai kaksi ihmistä, vaan tuhannet ihmiset painavat yli 200 kiloa! Tämän takia me myös elämme maailmassa, jossa kaksi kolmesta meistä kuolee syöpään tai sydäntautiin....valitettava totuus on, että monet näistä elämäntapasairauksista johtuvat siitä, mitä me panemme suuhumme. Ja mitä lievään tai pahaan ylipainoon tulee, julma totuus on, että sen aiheuttaa se, mitä suuhun työnnetään. Maailmassa ei ole ylipainoisia ihmisiä, jotka eivät kykenisi laihduttamaan. Ainoa syy, joka estää saavuttamasta parempaa terveyttä, on lihavaakin lihavampi TEKOSYY."

28.päivän kuurista ja sen onnistumisesta myöhemmin lisää sivustolla.

Takakannen teksti:

Englantilaisen Jason Valen mehudieetit ovat nousseet maailmanlaajuiseksi ilmiöksi.
Superjuice Me on mehuguruna tunnetuksi tulleen Valen tähän mennessä tehokkain terveyskuuri. Sen tarkoituksena on puhdistaa elimistö kuukaudessa ja päästä eroon fyysisistä vaivoista.

Elimistön puhdistaminen haitallisista aineista auttaa esim. diabeteksesta, korkeasta verenpaineesta, nivelvaivoista, allergioista, iho-ongelmista tai ruoansulatusvaivoista kärsiviä. Mehukuuri on suuri apu myös painonpudotuksessa.

28 päivän jälkeen vointi on terveempi, kevyempi ja energisempi kuin koskaan. Kirja ohjaa terveellisempään ruokavalioon myös kuurin jälkeen, mikä osaltaan ylläpitää saavutettuja tuloksia.

Jason Vale: Superjuice Me, 28 päivän mehudieetti
Minerva 2016

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net