Bernie S. Siegel: Paranemisen taito - Kuinka löydän sisäisen viisauden ja itsehoidon voimavarat

| 17.03.2016
Elämän kolhuissa ja somaattisissa sairauksissa tarvitaan henkisyyttä. Tarkemmin ajateltuani ymmärrän, että sitä tarvitaan kaikessa muussakin; olemassa oleminen on henkistä! Tämän ajatuksen syventäminen onnistui maanmainiosti Bernie S. Siegelin uutuusteoksen lukuhetkinä. Kun kirjoittaja on lääketieteen tohtori länsimaissa, en saattanut odottaa henkisyyden korostusta. Sellaiseenhan emme ole tottuneet. Toisin kävi!

Bernie S. Siegel kirjoittaa, kuinka on saanut lääkärinurallaan nähdä henkisyyden, uskon ja rakkauden ihmeitä tekevän voiman. Havainnollistavat esimerkit ovat koukuttavia, ja kirjan laskeminen käsistä on vaikeaa. Tekee mieli lukea lisää ja ammentaa rakkauden sekä henkisyyden ihmeellistä sanomaa loppusivuille saakka ensilukemalta.

Kuten tavallista, myös Bernie S. Siegelillä kaikki alkoi suurista kysymyksistä. Muistatko, mitkä sinun suuria kysymyksiäsi olivat? Ne ovat hyvin voineet olla samoja, mitä kirjoittajalla, ja siksi on antoisaa lukea lääkärin heräämisestä henkisyyteen ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin vaalimisessa. Hän kuvailee tarkkanäköisesti itseään havainnoiden omaa matkaansa henkisyyden puolesta puhuvaksi lääkäriksi. Tämä tekee lukukokemuksesta miellyttävän ja madaltaa kirjoittajan auktoriteettiasemaa niin, että hän asettuu lukijan kanssa lähes tasavertaiseen asemaan.

Teoksessa paneudutaan symbolien merkitykseen ja pohditaan niiden perustaa. Visuaalisena ihmisenä Bernie S. Siegel korostaa kirjassaan visualisoinnin voimaa ja havainnollistaa kertomaansa. Havainnollistuksina toimivat esimerkiksi piirustukset sisäisten ristiriitojen purkuväylinä sekä unet. Kirjoittaja esittää ohjeita piirustusten tulkitsemiseen.

Unia tarkastellaan aivojen näkökulmasta. Bernie S. Siegelin näkökulma on herkullinen; hänen mukaansa unet toimivat niiden asioiden käsittelyssä, joita heräillä ollessamme emme uskalla tiedostaa. Unet alitajunnan työpajana on evoluutiossa kehittynyttä toimintaa ja selviytymisen kannalta tärkeää.

Kiinnostavatko sinua eläimet, meediot ja näkijät? Mikäli näin on, niin näihinkin Bernie S. Siegelin kirjasta saa näkemyksen. Näkemys on esitetty paranemisen ja itsehoidon näkökulmasta. Voin hyvin suositella kirjaa lisätiedon lähteeksi näistä aiheista.

Riemastuttavinta kirjassa oli nauramisen ylistys. Voin siis siekailematta hekottaa ääneen, ja kirjaimellisesti lääkärin määräyksestä. Nauru avaa sielun väylät eheytymiseen, rentouttaa ja sillä on selviytymistä tukevia fysiologisia vasteita.

Itseensä uskominen on tärkeää. Jopa niin tärkeää, että Bernie S. Siegel kehottaa toimimaan niin, että onnistut. Jos et heti onnistu, kannattaa teeskennellä kunnes onnistut. Kun uskot itseesi, kaikki on mahdollista. Tärkeää on se, millaista energiaa sieluusi viljelet visuaalisten ja muiden merkittävien tekniikoiden muodossa. Myös sanat ovat tärkeitä ajatuskeskeisessä kulttuurissamme; ne voivat pelastaa tai tappaa.

Kun sairastut, hyväksy se. Bernie S. Siegel kehottaa valitsemaan elämän. Usko siihen, että kysymyksessä on aito valinta. Se, miten sieluasi ja kehoasi ajatusten ja uskon voimalla ohjelmoit, voi olla ratkaisevaa.

Jossain vaiheessa sielun on kohdattava ruumiin ja persoonan kuolema. Loppuelämän siirtymiin kuuluu uskollisuus henkiselle minälleen. Bernie S. Siegel esittää kauniin ajatuksen; maanpäällisen tehtävämme tarkoitus on valaista omaa ja muiden polkua. Liekin on roihuttava täysillä loppuun saakka.

Kun voimat hiipuvat, on tärkeää siirtyä vastaanottamaan apua. Kuolemanjälkeisestä elämästä puhuminen kannattaa, kun lähtö lähenee. Kuoleva läheinen saatellaan rajan taakse. Henkisen ja hengellisen kirjallisuuden ja musiikin hyödyntäminen on tärkeää.

Bernie S. Siegel uskoo, että tietoisuus vetää puoleensa sitä mitä ajattelee. Se yhdistyy universaaliin kollektiiviseen tietoisuuteen. Kun tämän pystyy kohtaamaan, voi toteuttaa maanpäällisessä elämässään sitä tehtävää, mitä varten on tänne tullut. Kaikki tapahtuu oikeaan aikaan ja kaikella on tarkoituksensa. Tähän on armollista luottaa!

Bernie S. Siegelin kirja on mukaansatempaava ja helposti luettava. Jään innoissani odottamaan jo hänen seuraavaa teostaan, mikä se ikinä lieneekään!

Takakansi

Paranemisen taito on perusteellinen katsaus itsensä parantamisen tekniikoihin ja siihen, miten lääketiede ja henkisyys voivat hedelmällisellä tavalla tukea toisiaan sairauksien selittämisessä.

Tutkiessaan kehon kykyä parantaa itsensä lääketieteen tohtori ja henkinen opettaja Bernie S. Siegel oivalsi, että voimme edesauttaa kehon paranemisprosessia piirrosten, visualisaation, unien, rakkauden ja naurun avulla. Hän osoittaa kirjassa, kuinka voimme yhdistää nämä metodit moderniin lääketieteeseen ja siten hyödyntää kehon hämmästyttävää kykyä parantaa itsensä.

Kirjassa esitellyt menetelmät auttavat sinua ymmärtämään sairauttasi paremmin ja tekemään oikeita päätöksiä esimerkiksi hoitosuunnitelmien suhteen. Kirjassa on myös inspiroivia tositarinoita ja vinkkejä, kuinka voit aloittaa oman matkasi kohti paranemista.

Lääketieteen tohtori Bernie S. Siegel jäi eläkkeelle yleis- ja lastenkirurgin työstään vuonna 1989. Siitä lähtien hän on pyrkinyt tuomaan inhimillisempää asennetta lääketieteen tapaan suhtautua potilaisiin. Hänen tavoitteenaan on myös kannustaa potilaita ottamaan vastuu omasta paranemisestaan. Siegel asuu Woodbridgessä, Connecutissa.

Bernie S. Siegel: Paranemisen taito - Kuinka löydän sisäisen viisauden ja itsehoidon voimavarat
Basam Books, Helsinki 2015

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net