Onks pakko jos ei taho?! https://pixabay.com/fi/adventti-kynttil%C3%A4-bill-joulu-2689287/
24.11.2017

Onks pakko jos ei taho?!

Työnteko ei huvita, harrastukset eivät kieho eikä seurakaan kiinnosta. Mieluiten vetäisin peiton korville ja kaivautuisin karhun lailla talviunille. En koe kaamosväsymystä tahi muutakaan masennusta, vaan elämän sykli on kohdassa, jolloin haluan vain olla, kypsytellä asioita. Onks siis pakko jos ei taho?

Keväällä viljan oraat nostavat päänsä mullasta ja kurottelevat kohti aurinkoa. Talven ajan ne odottavat mullan suojissa oikeaa aikaa. Jos oras nousee liian aikaisin, se on vaarassa paleltua tai joutua linnun syömäksi. Jos oras odottaa liian pitkään, tuhannet muut ottavat sen paikan. Oraan on ponnistettava juuri oikeaan aikaan, jotta se saa parhaat mahdollisuudet menestyä ja päästä auringon hellivään syliin.

Talvella mullan suojissa, pieni siemen kypsyttelee ja nauttii olostaan. Se ei mieti, pitäisikö jotakin tehdä, pitäisikö edes kurkata, vaan tuutii Äiti maan sylissä, luottaen siihen, että sillä ei ole hätää. Siemen tietää, että siitä pidetään huolta. Se tuntee elämän syklin energiakentässään ja luottaa maailmankaikkeuden viisauteen. Se tietää aikansa vielä koittavan.

Päivä päivältä haluan kääntyä sisäänpäin kuin tuo siemen. Vaikka pää on täynnä ihania, hurmaavia uusia suunnitelmia, työ on unelmaduunini ja uudet 5D energiat tulevat ryminällä (ja olen todella energinen). Kun mieleni haahuilee pitäisi-sanan kanssa "miljoonan tekemättömän asian kanssa" ja on huolissaan finanssipuolesta, kuulen äänen, joka vain sanoo: Odota, aikasi tulee. Lepää ja "vetäydy".

Elämässämme on paljon velvollisuuksia, mutta väitän, että suurimman osan velvollisuuksista kehitämme omassa mielessämme. Ja näin joulun alla, monen monta kuviteltua velvollisuutta odottaa. Pitäisi, pitäisi, pitäisi....mitä muut sanovat....on pakko...pitää ehtiä....onhan meidän mentävä....velvollisuus...pakko...stressi...joulu...voi ei, mä en jaksa!

Jätä tekemättä, jos et taho.

Älä osallistu jokaiseen "kissanristiäiseen". Älä kirjoita tuhatta joulukorttia, osta kasapäin lahjoa, vieläpä puolitutuillekin. Älä siivoa hullun lailla, älä pakerra aamusta yöhön tekemällä jouluvalmisteluja. Jos joku pahoittaa mielensä, anna sen tapahtua. Jokainen on vastuussa vain ja ainostaan itsestään. Mieti siis: Onks ihan oikeasti pakko, jos ei taho?

Ja tiedän mitä en taho:
- en taho tehdä enää tänään duunia
- en taho kiirettä
- en taho tehdä suursiivousta jouluna
- en taho stressaavaa joulua
- en taho syödä joka joulu samoja jouluruokia
- en taho ostaa säkkikaupalla lahjoja
- en taho perinteitä tai velvollisuuksia
- en taho olla väsynyt
- en taho joulutohinaa

Minä saan siis rauhallisen, levollisen, joulun ajan lumen keskellä revontulten loimutessa yötaivaalla. Mitä sinä valitset?

Jaa tämä:
Sari Autere

Kuudesaisti.net sivuston perustaja ja päätoimittaja, joka myös kirjoittaa sivustolle aina ehtiessään. Lähellä sydäntä Äiti maa ja Uusi kultainen aika.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net