27.04.2018

Intiaanioppaan ajatuksia - pullon henki

Kaikki on energiaa. Talviunilta heräilevä luonto puhkeaa pikkuhiljaa kukkaan, herättelee energioitaan toimintaan - kasvukauteen - pitkän hiljaiselon jälkeen. Luonnon ystävä voi juopua siitä kaikesta ilosta, mitä luonnossa nyt tapahtuu. Mutta juopua voi myös alkoholista. Olet ehkä tietoinen siitä, miten valitettavan monet intiaanit joutuivat hunningolle opittuaan valkoisen miehen tavoille.

Alkoholi ei ole ihmiselle hyväksi. Niin monet ovat menettäneet elämänsä pullon hengelle, menettäneet perheensä, työnsä ja tuottaneet tuskaa niin monelle. Pullon henki on salakavala, luulet ehkä sen olevan ystäväsi, kun juhlistat jotain tapahtunutta tai otat tuikun murheeseen. Ennen pitkää viina vie miestä ja naista miten haluaa. Alkoholi voi hyvin harvoin olla ihmiselle hyväksi, hyvin pienissä määrin ja silloinkin enemmänkin haavojen puhdistamiseen, ulkoisesti. Nautintoja elämään voi löytää muustakin kuin alkoholista, sillä se turruttaa tunteita, sumentaa mieltä ja aiheuttaa pahanlaatuista riippuvuutta. Se vaikuttaa kaikkeen elämässäsi, se vie rahasi, kun voisit sen rahan avulla tehdä itsellesi ja muille hyvää.

Alkoholi vaikuttaa myös henkimaailman yhteyksiin - kielteisesti. Se mitä suusta alas laitat, se kaikki vaikuttaa kehoosi ja myös mieleesi. Jos haluat kehittää henkisiä lahjoja, älä juo alkoholia lainkaan tai juo sitä niin vähän kuin mahdollista, juo puhdasta vettä, vältä liikoja sokereita, syö terveellisesti, liiku riittävästi ja lepää tarpeeksi, tee asioita, jotka tuovat hyvän mielen - ilman alkoholia. Mutta jos sitä viinaa kurkkuusi kaadat, niin ole varovainen. Sielusi ei viihdy alkoholin huuruisessa kehossasi. Se siirtyy silloin syrjään, jolloin tarjoutuu tilaisuus tarrahengelle, viinapirulaiselle, joka ihmiskehon kuoltuaan ei ole vielä päässyt himoistaan eroon. Ne oppivat pian löytämään uhrinsa ja kokemaan alkoholin nautinnot toisen kehon kautta. Sielu palaa kehoon takaisin, kun keho alkaa toipua saamastaan alkoholista, eikä ihmisellä ole muistikuvaa siitä, mitä hän on alkoholin vaikutuksen alaisena tullut tehneeksi. Tällaiset tarrahenget ovat valitettavan totta, mutta kyllä hekin valoon lopulta pääsevät, kun päästävät himoistaan irti.

Kehosi on sinun matkavälineesi tässä elämässäsi. Pidä siitä hyvää huolta. Alkoholi ei tee kehollesi hyvää. Viina ei ole viisaankaan juoma, mutta jos sitä kuitenkin otat, niin ota viisaasti, kohtuudella. Elämästä voi nauttia monin eri tavoin. Elämä on tehty iloittavaksi, mutta löydä ilo ja nauru elämääsi ilman pullon hengen apua. Alkoholi ja huumaavat aineet ovat vieneet monta hyvää elämää. Sinä itse valitset suunnan elämällesi. Sinä kuljet omien valintojesi mukaisesti. Sinussa on tarvittaessa myös se sisukas soturi, joka taistelee itsensä kuiville, mistä tahansa. Ihmisellä itsellään täytyy kuitenkin olla halu muuttua, sillä kukaan ei voi toista muuttaa - vain sinä itse voit muuttaa elämäsi suuntaa, sen kulkua, haluamaasi suuntaan. Sinulla on elämäsi ohjakset käsissäsi!

Jaa tämä:
Marjaana Kaakinen

Marjaanan erikoisalaa on henkimaailma ja mystiikka. Marjaana kirjoittelee myös suosittua Intiaanioppaan ajatuksia -blogia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net