07.12.2018

Intiaanioppaan ajatuksia - mielen ihmeet

Rakas lukija, elämä ihmisenä on mielenkiintoista ja haasteellista. Vaikka olet kuinka henkinen ja matkalla ylösnousemukseen kehossasi ihmisenä, voit silti hetkellisesti pudota alas kaksinaisuuteen. Ei tarvita kuin sana tai kaksi, äänenpaino tai ilme tai jotain muuta, jolloin mielesi - egosi - loukkaantuu tai tulistuu jostain tapahtuneesta. Älä ole huolissasi, ihmiselämä on oppimista, myös hallitsemaan omaa mieltään.

Läheiset ihmiset ovat sekä parhaimpia opettajia sekä haastavampia. Olet ehkä ajatellut, jos asuisit ja eläisit yksin, olisi elämäsi paljon helpompaa. Näin varmasti olisikin. Yksinään asuvan ihmisen on helpompaa toteuttaa omia mielihalujaan, elää omassa tasapainossa. Yksinään asuvalla on kuitenkin toisenlaisia haasteita, ja hän voi tuntea olonsa toisinaan yksinäiseksi. Mutta hänellä on rauhallisempi elämä niin halutessaan - elämässä ei todennäköisesti ole niin paljon draamaa. Kun asuu ja elää yhdessä toisen ihmisen kanssa tai isommassa perheessä, sitä draamaa riittää. Tällaisilla ihmisillä on mahdollisuus oppia itsestään syvemmin - analysoida omaa käyttäytymistään ja omia tuntemuksiaan läheisten ihmisten avustuksella. Ihmisellä on aina valinnan mahdollisuus. Parisuhteessa elävän on otettava huomioon toinen osapuoli - osattava välillä antaa periksi, osattava tasapainottaa elämä niin että molempien on hyvä olla.

Mieli on kuitenkin oikukas, ja se voi yhtäkkiä ilmoittaa olemassaolostaan, jolloin saatat pelästyä tai vihastua alta aikayksikön. Mieli toimii usein negatiivisten tuntemusten kautta, se haluaa puolustaa ja suojella sinua. Egosi ei halua sinun joutuvan alakynteen. Se on hyvin nopeasti nyrkit pystyssä tai kyyneleet silmissä. Kun huomaat, ettei tilanne ole enää hallussasi - tunteet kuumenevat jostain syystä - hengitä silloin hetken aikaa syvään, ja rauhoitu. Rauhoita se hetki, se tilanne. Kerro egollesi, ettei sen tarvitse asettua puolustuskannalle, ettei sen tarvitse hyökätä vaan että hoidetaan asia kaikessa rauhassa. Se ei ehkä onnistu heti, mutta anna tilanteen rauhoittua, tasapainota itsesi, jotta hallitset mieltäsi, ja etene vasta sitten. Huomaat kyllä, kuinka nopea mielesi on. Se reagoi nopeammin kuin ehdit itse edes huomata mistä lopulta on kysymys. Kun huomaat mielesi reagoivan ei toivotulla tavalla, hengitä rauhallisesti syvään sisään ja ulos. Tee näin kunnes olet jälleen tasapainossa. Koeta tarkastella asioita eri näkökulmista.

Tee egosta ystävä

Ihmismieli on ihmeellinen. Se on pitänyt sinusta huolta koko elämäsi ajan. Nyt on aika tehdä egostasi ystävä, joka auttaa tarvittaessa reagoimaan nopeasti, jos sitä tarvitaan. Nyt on aika ottaa oman elämäsi ohjakset haltuun toimimalla sydämestä käsin, toimimalla ilossa ja rakkaudessa, ei pelossa eikä vihassa. Mieli oppii nopeasti, jos vain annat itsellesi siihen mahdollisuuden. Heti kun huomaat, että tasapaino järkkyy tai voi pian järkkyä, kysy miksi näin on? Minkä takia olet pelästymässä, vihastumassa - tipahtamassa tasapainosta? Kysy miksi niin kauan että pääset asian ytimeen. Ihminen on varastoinut itseensä paljon tiedostamattomia asioita, jotka saattavat nousta pintaan hyvinkin nopeasti. Pelkkä sana voi laukaista ne esiin. Ole tietoinen hetkessä niin opit itsestäsi, omasta käyttäytymisestä. Mielen voi opettaa rauhoittumaan, opettaa sen toimimaan ystävänä. Se voi auttaa elämään tasapainoisempaa elämää ilman että ikäviin sanoihin tai tekoihin pitäisi reagoida raastavin tuntein.

Ego on ihmeitä täynnä. Se toimii hyväksesi aina, tai luulee ainakin niin toimivansa. Mutta se voi toimia myös tietoisemmin siitä, että sinä olet antanut vetovastuun korkeammalle minällesi. Mutta koska olet ihminen, reagoit helposti mielesi kautta. Siinä ei ole mitään väärää, mutta on helpompaa elää, kun pysyt tasapainossa - elämä ei ole niin kuluttavaa. Valjasta mahdolliset negatiiviset tuntemukset hyötykäyttöön, jolloin pystyt käyttämään ylimääräisen energiapuuskan hyödyllisemmin. Elämä kaksinaisuudessa, 3D:ssä, on paljon voimia vievää, kuluttavampaa kuin elämä korkeammilla energiatasoilla. Jokainen ihminen on osa korkeampaa. Ihmiselämän tarkoitus tässä ajassa on oppia elämään kaksinaisuuden yläpuolella - tasolla, jossa kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia. Tämä taso on rakkauden ja ilon energiaa. Se on taso, jossa ihmiset elävät sulassa sovussa keskenään, toisiaan ja kaikkia elämänmuotoja kunnioittaen.

Vaikka välillä putoat, nouset jälleen ylös, ja jatkat matkaasi eteenpäin. Kaikille tapahtuu näin. Älä häpeä kaatumisia. Nouse ylös entistäkin päättäväisemmin, ja anna tilaa korkeammalle minällesi nousta esiin sydämen rakkaudesta käsin. Olet rakastettu - olet siunattu - olet kaunis valo, sielu ihmiselämän kiemuraisella tiellä kohti maanpäällistä valaistumista. Tie ei ole helppo, mutta olet jo pitkällä, paljon pidemmällä kuin luuletkaan. Kiitos, että olet armelias itsellesi, ja annat anteeksi erheet niin itsellesi kuin toisille.

Jaa tämä:
Marjaana Kaakinen

Marjaanan erikoisalaa on henkimaailma ja mystiikka. Marjaana kirjoittelee myös suosittua Intiaanioppaan ajatuksia -blogia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net