01.06.2018

Intiaanioppaan ajatuksia - luonnonhenget

Mitä luonto sinulle merkitsee? Viihdytkö luonnon helmassa vai pelkäätkö metsän syvyyksissä? Avaudutko luonnonhengille? Vai oletko mieluummin asfalttiviidakon keskellä? Elämässä on erilaisia vaiheita, jotka kuljettavat sinua milloin mihinkin. On todella tärkeää oman hyvinvoinnin takia löytää sydämen yhteys ympäröivään luontoon. Oleskelu luonnossa poistaa stressin, rauhoittaa ja tasapainottaa.

Ota aikaa itsellesi mennä puistoon, meren rantaan, veden ääreen, metsään - luontoon! Hiljenny, sulje silmäsi ja kuuntele sydämelläsi - täytä itsesi luonnon energialla, maadoita itsesi luontoon. Ilman yhteyttä luontoon ihminen sairastuu, hänen mielensä ja kehonsa ei saa kaipaamaansa virkistystä ja maadoittavaa voimaa. Pieni hetkikin riittää, kun vain keskityt kaikilla aisteilla ympäröivään luontoon ja sen parantaviin energioihin.

Luonnossa on monenlaista kulkijaa pienistä ötököistä suurempiin eläimiin. Kaikki luonnossa viihtyvät eivät ole ihmissilmälle näkyviä, paljon tapahtuu maan uumenissa. Siellä asuvat maahiset. He näyttäytyvät ihmiselle äärimmäisen harvoin. Maahisilla on tärkeä työ auttaa äiti maata ja erilaisia kasveja. Maahiset ovat hyvin työläitä, mutta he voivat joskus innostua tekemään kepposia ihmisten kustannuksella. He eivät tarkoita mitään pahaa, mutta he eivät pidä siitä, että ihminen niin usein heittää roskia luontoon ja saastuttaa luontoa niin monin tavoin.

Luonnonhenkiä on hyvin monenlaisia ja heillä kaikilla on omat tehtävänsä. Osa on iloisia ja he tuovatkin iloa ja apua ihmisille, jotka ahkeroivat puutarhassaan, tiluksillaan ja jotka pitävät huolta siitä, että ihmiset saavat puhdasta ruokaa. Keijukaiset ovat luonnon sulostuttajia - joskus herkkä ihminen voi saada vilauksen keijukaisista, jotka auttavat kukkia kukkimaan. Luonnonhenget ovat olleet tuttuja luonnonkansoille, jotka kunnioittivat luonnonhenkiä erilaisin lahjoin. Luonnonkansat jakoivat sopuisasti elintilan heidän kanssaan. Nykyihminen on valitettavasti menettänyt yhteyden luonnon eri henkiin, pikku auttajiin, menetettyään luontoyhteytensä. Nykyihminen ei valitettavasti usko, että luonnonhenkiä on olemassa. He ovat yhtä todellisia kuin ihminenkin. He ovat pyyteettömiä ahertajia luonnon - kasvien ja eläinten hyväksi - samalla he auttavat äiti maata korjaamaan ihmisten aiheuttamia haavoja luontoon.

Mikäli mielit olla yhteydessä luonnonhenkiin, on sinulla oltava sydänyhteys luontoon, luja usko luonnonhenkiin ja auttavainen käsi luonnon hyväksi - pidä luonto siistinä, poimi myös toisten sinne levittämät roskat, kasvata kukkia, yrttejä, vihanneksia tai marjoja - löydä yhteys kasveihin kiitollisuuden ja ilon avulla niin löydät pikkuhiljaa yhteyden luonnonhenkiin. 

Ja kun olet avannut sydämesi luonnolle ja aitoon omaan itseesi niin ehkä silloin voit saada yhteyden luonnonhenkiin. He arvostavat kaikkea luonnon ja eläinten hyväksi tehtävää työtä. He auttavat toinen toisiaan. He eivät auta ihmistä palkkion toivossa, ainoastaan vain rakkaudesta ympäröivään luontoon.

Siellä missä luonto on rehevää, missä ihminen ei pilaa luontoa, missä on rauha, sieltä löydät luonnonhenkiä kaikkein helpoiten. Hiljenny, avaa sydänyhteytesi luontoon, auta luontoa niin autat myös luonnonhenkiä heidän työssään. Tunne itsessäsi luonnon energiat, tunnustele kasvien energioita, tunne luonnon kauneus itsessäsi.

Älä ajattele vain itseäsi niin annat luonnonhengille mahdollisuuden olla yhteydessä sinuun, mikäli he sitä haluavat. Et voi vaatia, että he sinulle näyttäytyisivät. Mutta voit sallia itsellesi avoimen mielen ja lapsenomaisen uskon, rakkauden luontoon ja luontokappaleisiin niin silloin edesautat mahdollisuuksiasi yhteyden luomiseen luonnonhenkien kanssa. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin luonto, sen puhtaana pitäminen. Ja kun avaat sydämesi, avaat yhteytesi myös luonnon kasveihin, eläimiin, luonnonhenkiin ja äiti maahan.

Jaa tämä:
Marjaana Kaakinen

Marjaanan erikoisalaa on henkimaailma ja mystiikka. Marjaana kirjoittelee myös suosittua Intiaanioppaan ajatuksia -blogia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net