06.07.2018

Intiaanioppaan ajatuksia - kiitollisuus

Mieti, ystäväni, mistä sinä olet kiitollinen juuri nyt? Mitä asioita menneisyydestäsi ajattelet kiitollisuudella? Älä mieti ikäviä asioita! Mieti mistä asioista voit kiittää elämässäsi juuri nyt? Ja kiitä niistä asioista nyt ääneen tai mielessäsi! Sinulla on suunnattoman paljon asioita, mistä olla kiitollinen. Miksi kuitenkin pohdit enemmän ikäviä asioita, muistelet mennyttä mielipahaa, huolehdit etukäteen tulevasta?

Anna menneen mennä menojaan, poimi reppuusi vain hyvät muistot ja opetukset ja päästä irti menneestä. Hengitä nyt tietoisesti muutaman kerran rauhallisesti syvään sisään ja puhalla ulos kaikki sellainen energia, mikä ei ole sinun - puhalla ulos kaikki mieltäsi painavat asiat! Tuntuuko jo kevyemmältä? Reppusi on painanut paljon, kun tiedostaen ja tiedostamatta keräät turhaa painolastia kannettavaksesi. Ota tavaksi tyhjentää reppusi silloin tällöin kaikesta turhasta niin jaksat kulkea elämänpolullasi kevyemmin ja ripeämmin.

Mieti uudestaan - mistä olet kiitollinen juuri nyt? Pysähdy vain miettimään! Hienoa, alat jo löytää enemmän kiitollisuuden aiheita! Mutta unohditko sen tärkeimmän? Itsesi? Kyllä, olisit voinut tehdä jotkut asiat toisin, mutta et olisi sama henkilö, sinä, jos olisit toiminut toisella tavoin. Olet kerännyt reppuusi arvokkaita taitoja, syvää viisautta, paljon sisäistä voimaa, ripauksen rakkautta ja suunnattoman paljon elämänkokemusta, joka on muovannut sinut siksi ihmiseksi, mieheksi tai naiseksi, joka olet nyt.

Kaiva sieltä repustasi, syvältä sisimmästäsi, kaikki ne aarteesi ja käytä niitä, joka päivä. Tiedät sydämessäsi mikä on oikein ja mikä on väärin. Mutta sinun ei tarvitse enää puntaroida asioita järjellä vaan kuunnella sydäntäsi. Kanna kiitollisuudella reppuasi elämänpolullasi, se antaa sinulle eväät jatkaa eteenpäin. Välillä talletat sinne uusia elämyksiä, uusia kokemuksia. Mutta pidä huoli, että joskus pysähdyt ja tyhjennät kaiken turhan.

Ajattele nyt kiitollisuudella sitä, kuinka pitkälle olet päässyt elämässäsi! Ehkä et ole kaikkia unelmiasi saanut toteuttaa, ehkä osa unelmista on muuttunut matkasi varrella. Yhtä kaikki, sinä olet sinä - rakasta itseäsi - ole itsesi paras ystävä, ole itsellesi armollinen. Ole itse rakkaus niin huomaat kuinka reppusi vain kevenee, vaikka täytät sitä koko ajan uusilla kokemuksilla. Mutta tällä kertaa sinä osaat jo valikoida, mitä sinne reppuusi laitat.

Ystävä hyvä, rakasta itseäsi vieläkin enemmän. Löydät elämääsi enemmän rakkautta ja iloa, kun muistat joka päivä kiittää niin hyvistä kuin huonoistakin kokemuksista. Ja kun kiität jo etukäteen tulevasta niin puhdistat tietäsi ja edesautat hyvien tapahtumien, hyvien kokemusten ja hyvien ihmisten saapumista elämääsi.

Kiitos siitä, että maltoit lukea tämän tekstin loppuun. Kiitos siitä, että olet juuri sinä!

Jaa tämä:
Marjaana Kaakinen

Marjaanan erikoisalaa on henkimaailma ja mystiikka. Marjaana kirjoittelee myös suosittua Intiaanioppaan ajatuksia -blogia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net