21.12.2018

Intiaanioppaan ajatuksia - joulurauhaa sydämeen

Rakas ihmislapsi, on aika jälleen kerran hiljentyä joulun viettoon. Tosin joulu ei monellekaan ole enää hiljentymisen aikaa vaan se täytetään erilaisilla aktiviteeteilla. Joulua vietetään hyvin monin tavoin, perinteisesti tai ei lainkaan ihmisen taustoista riippuen. Joulu on kuitenkin antamisen aikaa.

Ihmisystävä, joulu on todellakin antamisen aikaa. Se ei tarkoita ylenpalttisia lahjoja. Se ei tarkoita lahjoja, joita annetaan velvollisuuden tunteesta. Joulu alkaa sydämestä - siitä valosta, mikä kaikissa ihmisissä on. Se on rakkautta antaa täydestä sydämestä. Se on rakkautta uskaltaa antaa itselleen luvan välittää toisesta ihmisestä, tuntemattomastakin. Se on rakkautta uskaltaa olla inhimillinen. Se on rakkautta välittää myös eläimistä. Se mitä annat voi toki olla materiaa, mutta sen arvoa ei tarvitse mitata rahassa. Se voi olla mitä tahansa, mitä annat suoraan sydämestä. Ja kun annat sydämestä, se myös tuntuu hyvältä.

Joulu on aikaa olla yhdessä läheistensä kanssa. Se on aikaa olla myös yksin. Se on aikaa hiljentyä miettimään kulunutta vuotta. Se on aikaa hiljentyä miettimään pian alkavaa uutta vuotta. Se on aikaa vain olla ilman mitään paineita, ilman mitään velvoitteita tehdä sitä sun tätä. Se on aikaa myös nauttia elämästä juuri niin kuin itse haluat.

Anna itsellesi lahja - anna itsellesi lupa rakastaa niin itseäsi kuin toisia sellaisena kuin sinä olet - sellaisina kuin muut ovat, kaikkine vikoineen päivineen. Sillä kaikkine vikoineenkin ihminen on osa kaikkein korkeinta, hänen sielunsa on osa suurta luojaa. Se unohtuu hyvin helposti. Valo, rakkaus, ilo - ne ovat ihmiskunnan suurimmat lahjat. Ne eivät maksa mitään, ne annetaan pyyteettömästi sydämestä - ja saat nämä lahjat moninkertaisesti takaisin.

On myös ihmisiä, jotka eivät vietä joulua. Mutta silti voit antaa sydämestä, jokaisena luojan luomana päivänä. Jokainen elämä on arvokas, jokainen elämä on rakkauden arvoinen. Se rakkaus lähtee syvältä sisimmästäsi. Se on rakkautta ensin omaan itseesi, sitten vasta muihin, sillä et osaa rakastaa aidosti toisia, jos et osaa rakastaa itseäsi. Anna itsellesi mahdollisuus! Anna itsellesi se rakkaus, jota kukaan muu ei sinulle voi antaa. Rakasta itseäsi, ystävä hyvä! Olet siunattu, olet kaikkein korkeimman rakastama. Joulurauhaa sydämeen - vietitpä joulua tai et!

Jaa tämä:
Marjaana Kaakinen

Marjaanan erikoisalaa on henkimaailma ja mystiikka. Marjaana kirjoittelee myös suosittua Intiaanioppaan ajatuksia -blogia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net