18.01.2019

Intiaanioppaan ajatuksia - hyveet vai paheet?

Rakas ihmislapsi, kuka on määritellyt sen, mitä on hyve ja mitä on pahe? Ihminen. Mitä ihminen on? Erehtyväinen. Niin se vain on, että niin pitkään ihmisiä on painostettu monin eri tavoin - jos teet syntiä, et pääse taivasten valtakuntaan vaan joudut kadotukseen. Ihmisiä on peloteltu iät ja ajat. Tytöt on kasvatettu kilteiksi, ja pojille on suotu enemmän liikkumavaraa - pojat on poikia.

Meillä jokaisella on oma tie kuljettavana, oma elämä elettävänä. Vanhemmat eivät valitettavasti ole aina rakastavia. Heillä ei välttämättä ole ymmärrystä siitä, miten lapsia pitäisi kasvattaa, mitä lapset tarvitsevat. Monelle naiselle on jäänyt “päälle” kiltin tytön rooli. Ei uskalleta sanoa ei vaan autetaan kiltisti, toimitaan niin kuin joku toinen haluaa - ei haluta tuottaa mielipahaa toiselle. Pojille on toitotettu etteivät miehet itke, ei saa näyttää tunteitaan. Monet vanhemmat kasvattavat lapsiaan siten kuin heitä itseään on kasvatettu. Tyttöjen on sallittu näyttää enemmän tunteitaan, ja poikien on sallittu olla “villejä”, seikkailunhaluisia.

Tilanne on nyt onneksi toinen. Feminiinisyys on nostanut päätään, ja pikkuhiljaa tyttöjä ja naisia aletaan arvostaa omana itsenään. Valitettavasti on vielä monia maita, missä maskuliinisuus pitää voimakkaasti otettaan. Mutta kaikki on muuttumassa, vähitellen. Miesten sallitaan näyttää tunteitaan, naiset saavat enemmän valtaa. Mutta se ei ole samanlaista valtaa, mitä on tähän asti ollut. Se on toiset huomioon ottavaa käyttäytymistä, se on päätöksentekoa useammin sydämellä kuin järjellä.

Ei ole olemassa syntiä

Kaikki pääsevät valoon ja rakkauteen, toisilla se matka saattaa olla vähän pidempi. Helvettiä ei, sellaisena kuin sillä on peloteltu, ole olemassa. On tosin olemassa välitila, johon ihmisen sielu saattaa hetkeksi päätyä kehon kuollessa, mikäli hän on vielä kiinni riippuvuuksista tai hän janoaa kostoa tai jos hän ei ole ymmärtänyt kuolleensa. Ihminen voi olla mielessään hyveellinen, mutta hän käyttäytyykin aliarvioivasti toisia kohtaan pitäen itseään parempana kuin muut. Ihmiselämä on oppimista erilaisista kokemuksista ja tapahtumista. Ei ole olemassa täydellistä ihmistä. Erehdyksistä ja virheistä opitaan.

Rakas ystävä, ajattele itsestäsi hyvää, arvosta itseäsi niin että opit sanomaan ei silloin kun sitä tarvitaan. Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet, arvosta myös toisia - älä arvostele heitä vaan löydä jokaisesta jotain hyvää. Näytä tunteesi, mutta älä anna vihalle ja pelolle - negatiivisille tunteille - liikaa valtaa. Kyyneleet puhdistavat, miehet ja pojat saavat itkeä. Viljele puheessasi ja ajatuksissa positiivisia sanoja, sillä se mitä ajattelet ja puhut, on energiaa, ja energialla on voimaa! Sanat ja ajatukset vaikuttavat toisiin ihmisiin ja myös sinuun itseesi. Sinä luot joka päivä omaa tulevaisuuttasi.

Kaikilla ihmisillä on kaunis sielu. Jotkut ihmiset ovat valinneet kokeilla elämänsä aikana enemmän paheita kuin niin sanottuja hyveitä. Kaikki kohtaamiset opettavat. Älä arvostele toista, sillä et voi tietää toisen taustoja, hänen valintojaan ja kokemuksiaan kaiken takana. Yksittäinen ihminen ei ehkä pysty mielestään paljon vaikuttamaan. Mutta jos pidät mielesi kirkkaana, positiivisena, puhut ja ajattelet itsestäsi ja toisista hyvää, et murehdi vaan annat valosi loistaa, saat aikaan paljon enemmän kuin tiedätkään. Sillä negatiiviset tunteet - viha, kateus, pelko - ruokkivat varjoja ja pimeää. Mutta positiivisuus kasvattaa ja voimistaa valoa, jota on meissä jokaisessa. Valosi ja positiivisuutesi auttavat toisia löytämään valon itsessään.

Rakas ihmislapsi, on todellakin väliä mitä itsestäsi ajattelet ja miten toimit. Ei sinun tarvitse olla “hyveellinen” eikä “paheellinen” vaan tavallinen ihminen, joka nauttii elämästään, ja joka arvostaa kaikkea elämää. Olet todellakin siunattu valon lapsi niin kuin kaikki muutkin!

Jaa tämä:
Marjaana Kaakinen

Marjaanan erikoisalaa on henkimaailma ja mystiikka. Marjaana kirjoittelee myös suosittua Intiaanioppaan ajatuksia -blogia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net