11.05.2018

Intiaanioppaan ajatuksia - hiljentymisen ja kuuntelemisen taito

Osaatko sinä, ihmislapsi, hiljentyä? Osaatko kuunnella sisintäsi? Osaatko kuunnella kehosi kieltä? Nautitko hiljaisista hetkistä vai täytätkö elämäsi erilaisilla äänillä, jotka tulevat elektronisista laitteista? Osaatko olla yksin omine ajatuksinesi?

Nykyinen yhteiskunta on täynnä valo- ja äänisaastetta. Et voi juurikaan liikkua missään ilman että kuulet liikenteen humua. On äärimmäisen tärkeää levätä ja antaa myös aivojen ja mielen levätä äänistä ja kuvista. Kehotan rakkaita ihmisveljiäni ja -sisariani vakavasti miettimään sitä, miten hän käyttää tietotekniikkaa ja erilaisia sähkölaitteita. Se on hieno keino tavoittaa ihmisiä, tietää mitä maapallolla tapahtuu. Ongelma on se, että ihminen on tullut riippuvaiseksi erilaisista älylaitteista, on pakko olla koko ajan saatavissa kiinni, kun joku kone plingahtaa niin ihminen laitteilleen singahtaa. Langattomat laitteet levittävät ympärilleen myös saastetta, sellaista, jota et kykene näkemään - elektronisia sähköaaltoja, jotka eivät tee ihmiselle eikä myöskään luonnolle pidemmän päälle kovin hyvää. Kaikkihan on energiaa ja maapallo itsekin säteilee. Mutta ihmisen aikaansaama säteily ei ole hyvää.

Et taida päästä paljon pakoon omista ajatustesi saasteista - niistä negatiivisista ajatuksistasi, mitkä pyörivät päässäsi, jollet opi hiljentymään. Meditaatio on hyvä keino hiljentyä. Ei sinun tarvitse istua hiljaa paikoillaan, jos et siihen kykene. Mutta voit kokeilla vähän kerrallaan. Ehkä sinulle sopii paremmin istahtaa luonnon helmaan, kuunnella lintujen laulua, tuulen huminaa, meren aaltoja, veden solinaa, sateen ropinaa. Ehkä teet mielelläsi kodin askareita itse käsin - keskität ajatuksesi siihen, mitä teet - se on myös eräänlaista meditaatiota. Myös kävely luonnossa havainnoiden kaikin aistein on meditointia. Hiljennät mielesi, kun keskityt johonkin. Kun opit hiljentämään mielesi tuhansilta ja taas tuhansilta ajatuksiltasi, opit myös kuuntelemaan.

Opit kuuntelemaan kehoasi, mitä se haluaa! Opit kuuntelemaan sydäntäsi, sisintäsi, mihin suuntaan se haluaisi sinua ohjata, miten se haluaisi sinua auttaa. Opit myös sulkemaan mielesi tai ainakin opit sen, ettei kaikkia mielesi mielipiteitä kannata ottaa huomioon. Mielesi on varovainen, se pelkää - se ei ota rohkeasti kiinni tilaisuudesta vaan se yrittää kääntää pääsi vähättelemällä ja arvostelemalla sinua, taitojasi ja mahdollisuuksiasi.

Kun opit hiljentymään, opit kuuntelemaan sydämellä myös toisia ihmisiä, opit kuuntelemaan mitä heillä on oikeasti sanottavanaan, opit lukemaan rivien välistä - opit kuuntelemaan toista ihmistä ilman sanoja, ilman tarvetta puhua. Opit olemaan telepaattisesti yhteydessä ympäröivään luontoon, eläimiin ja ihmisiin, jotka ovat avoimia. Sinun ei kuitenkaan ole sallittu vaikuttaa negatiivisesti toisiin ihmisiin telepatian avulla - jokainen vastaa omista teoistaan ja omista päätöksistään, omista valinnoistaan. Kun opit hiljentymään, opit myös kuuntelemaan henkiopastasi ja muita ihania henkimaailman auttajiasi, et tarvitse sanoja, ymmärrät ja tiedät ilman sanojen tarvetta.

Kun mahdollistat itsellesi säännöllisesti aikaa olla hiljaisuudessa, ilman kännykkää, löydät syvimmän itsesi, joka on rakkain ystäväsi. Toki joskus voit saavuttaa tämän tilan myös kuuntelemalla kaunista musiikkia, keskittymällä siihen, antautumalla sille ja huomaatkin kommunikoivasi telepaattisesti henkimaailman kanssa, luonnonhenkien kanssa, kasvien ja eläinten kanssa - ehkä myös ihmisten. Valitettavasti monet ihmiset täyttävät elämänsä kiireellä, eivätkä osaa hiljentyä, olla yksin.

Kun haluat kehittää itseäsi henkisesti, hiljenny ja kuuntele sisintäsi - kommunikoi telepaattisesti henkioppaasi kanssa. Säännöllinen harjoittelu tekee mestarin. Älä kuitenkaan ylpisty, äläkä käytä lahjojasi väärin vaan ole kiitollinen ja iloinen eteenpäin vievistä askeleistasi. Löydä oma tapasi meditoida ja olla yhteydessä oppaaseesi.

Hiljenny nyt hetkeksi - hengitä rauhallisesti syvään sisään nenän kautta ja puhalla ulos, keskity hengitykseen. Anna olkapäiden rentoutua. Hengitä vain rauhallisesti sisään ja ulos - näin yksinkertaista se on - hiljentyminen ja meditoiminen.

Jaa tämä:
Marjaana Kaakinen

Marjaanan erikoisalaa on henkimaailma ja mystiikka. Marjaana kirjoittelee myös suosittua Intiaanioppaan ajatuksia -blogia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net