08.06.2018

Intiaanioppaan ajatuksia - elämänvalinnat

Hyvä ystävä, teet elämässäsi satoja valintoja, päivittäin. Valitset mitä vaatteita yllesi laitat, valitset kaupassa mitä ruokaa ostat, valitset mitä teet milloinkin. Valitset arkipäivän aikana paljon asioita tiedostamattomasti. Osa valinnoista on tuttuja ja turvallisia, opittuja tapoja, opittuja oman kokemuksen perusteella. Teet valintoja elämässäsi opitun kautta, miten lapsuuden kodissasi oli tapana toimia, mitä opit koulussa, mitä opit ystäviesi kautta, työelämässä, mitä luit… Opit hyvin monia erilaisia tapoja, jotka vaikuttavat valintoihisi tiedostaen tai tiedostamatta niitä lainkaan. Kun kasvat ihmisenä, saat lisää elämänkokemusta, voit ehkä huomata, että jotkut tapasi, asenteesi, ajatuksesi muuttuvat toisenlaisiksi. Sinusta tulee sallivampi ja avoimempi.

Valintojasi ohjaa hyvin pitkälle mielesi. Se järkeilee puolestasi - ei sinun kannata vaivautua tekemään niin tai näin. Se järkeilee puolestasi - ei sinulla ole varaa, ei sinulla ole aikaa, ei sinulla ole tarvittavia taitoja. Mielesi yrittää vain auttaa sinua omalla tavallaan, se pelkää ottaa uusia askelia, se pelkää poiketa totutusta. Sydämesi, sisäinen äänesi auttaa sinua tekemään sellaisia valintoja, jotka ohjaavat sinua elämän polulla eteenpäin.

Ihmislapsi, olet tehnyt paljon erilaisia valintoja jo ennen tähän elämään syntymistäsi. Olet valinnut perheen, mihin synnyt - samalla olet valinnut sen paikan, maan - kielen ja kulttuurin. Olet valinnut sukupuolesi. Olet valinnut mitä asioita haluaisit elämäsi aikana oppia. Olet valinnut nämä asiat tietäen, että voit myös elämäsi aikana valita toisin. Olet valinnut suuret linjat ennen syntymääsi. Kun ihminen sitten syntyy tänne maan päälle, hän usein unohtaa alkuperänsä, sen että hän on sielu ihmiskehossa, osa kaikkein korkeinta - osa valtavaa rakkautta ja suunnatonta iloa. Hän unohtaa kaikki suunnitelmansa. Elämä kuljettaa häntä eri oppiläksyjen, erilaisten kokemusten ja kohtaamisten kautta. Hän voi tehdä erilaisia valintoja, päättää olla kokematta niitä oppiläksyjä, mitä hän oli jo valinnut ennen syntymäänsä. Ihmisellä on vapaa tahto!

Ihminen unohtaa, mutta sielu ei! Kukaan ei sinua moiti siitä, että teetkin erilaisia valintoja, erilaisia päätöksiä, kyseessä on sinun elämäsi. Joskus joku toinen ihminen tekee päätöksiä puolestasi kuten vanhemmat tekevät valintoja lastensa puolesta. Toisinaan ihminen voi olla niin toisen ihmisen lumoissa, että antaa tämän tehdä päätökset puolestaan. Rakas ihmislapsi, sinulla on valta ja voima tehdä omat valintasi. On olemassa vain valintoja, ei hyviä eikä huonoja, sillä teet valintasi sen tiedon perusteella, mitä sinulla valinnan hetkellä on. Jos valintasi johdattaa sinua suuntaan, jossa et kohtaa valitsemiasi oppiläksyjä, sinulle annetaan tilaisuus myöhemmin käydä niitä asioita läpi. Älä siis mieti jälkikäteen, miksi en aiemmin valinnut toisin. Sinulla on aina mahdollisuus valita oman tahtosi mukaan. Mutta kuuntele sydäntäsi, silloin sinun ei tarvitse katua!

Jokainen ihminen tekee omat valintansa, joskus ne kohtaavat, toisinaan eivät. Älä ole kateellinen siitä, että joku toinen on valinnut silmissäsi rikkaamman tai mielenkiintoisemman elämän. Hän on voinut valinnoillaan tehdä uhrauksia, luopua monista asioista, tehnyt paljon töitä, että on juuri siinä, missä hän nyt on. Elämänvalinnat ohjaavat meitä ja kun valitset sydämelläsi, pääset pidemmälle kuin osaat odottaa. Elämäsi valinnat ovat toisinaan suuria, joskus pieniä, mutta niillä kaikilla on merkityksensä elämässäsi. Silmissäsi elämäsi saattaa näyttää merkityksettömältä, mutta se ei ole sitä. Voit valinnoillasi muuttaa elämää haluamaasi suuntaan. Älä vertaa itseäsi toisiin, olet juuri siellä, missä sinun pitääkin olla, mitä valintoja olet tehnyt.

Kun valitset elää ilossa ja rakkaudessa, elämäsi muuttuu kuin itsestään positiivisempaan suuntaan. Ei ole koskaan liian myöhäistä valita sydämellä. Sinä olet yhtä kuin päätöksesi, valintasi, ajatuksesi, sanasi ja tekosi. Sinä olet osa kaikkein korkeinta voimaa, teitpä minkälaisia valintoja tahansa. Mutta et ole vain omien valintojesi summa, myös toisten valinnat vaikuttavat sinuun. Olet voinut ennen syntymääsi tehdä varsin vahvoja valintoja yhdessä toisten sielujen kanssa, jolloin heidän valintansa voivat vaikuttaa elämäsi kulkuun hyvin voimakkaasti. Joku läheinen on ehkä halunnut kokea ihmiskehonsa kuoleman oman käden kautta ja sillä valinnalla on aina suuri merkitys läheisten elämään. Et ole vastuussa toisten valinnoista, vain omistasi! Älä pelkää tehdä valintoja! Elämä on oppiläksyjä, suuria ja pieniä, mutta selviät ikävimmistä oppiläksyistä paremmin, kun tunnet itsesi - löydät sisäisen äänesi, ilon ja rakkauden.

Elämä on täynnä valintoja, uskalla elää valintojesi kanssa ja jos joku valinta ei tunnukaan hyvältä, voit aina valita toisin. Tee elämästäsi kaunis seikkailu! Ei sinun tarvitse pelätä tulevaisuuttasi, älä ruoki pelkojasi vaan levitä siipesi, elämä kantaa sinua kyllä. Ole rohkea ja elä sellaista elämää, mistä nautit, missä ilo on jokapäiväistä ja missä rakkaus kukoistaa, rakkaus omaan itseesi.

Jaa tämä:
Marjaana Kaakinen

Marjaanan erikoisalaa on henkimaailma ja mystiikka. Marjaana kirjoittelee myös suosittua Intiaanioppaan ajatuksia -blogia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net