20.04.2018

Intiaanioppaan ajatuksia - eläinystävämme

Ei ole mitään uljaampaa kuin ystävyys, rakkaus, joka on pyyteetön. Sellainen rakkaus ja ystävyys on mahdollista saavuttaa ja kohdata eläinystäviemme kera tai paremminkin heidän ansiostaan. Eläimet ovat asuttaneet maapalloa paljon pidempään kuin ihminen.

Eläimet tarkoittavat ihmisille eri asioita - ne ovat ruokaa, viihdykettä, välttämätön paha, mutta myös ystäviä, yksinäisyyden poistajia, valon, ilon ja avun tuojia. Eläimet ovat paljon viisaampia kuin ihminen koskaan ymmärtää.

Ihminen on kesyttänyt villieläimiä kulkuvälineikseen, työjuhdikseen, vartioimiseen ja elinkeinokseen ja silti ihminen kohtelee eläimiä niin väärin. Ei intiaani metsästänyt biisoneita huvikseen, ei. Intiaanit kuten muutkin luonnonkansat ovat aina kunnioittaneet eläinystäviään. He ovat metsästäneet vain sen verran kuin on ollut tarpeen. Yhdestä biisonista on saatu ruokaa monelle ihmiselle, useammaksi kerraksi. Siitä on käytetty kaikki hyödyksi, niin nahka kuin luutkin. Mutta ennen kaikkea eläimiä on kunnioitettu ja kiitetty siitä, että he ovat palvelleet ihmistä ja suostuneet ihmisruoaksi. Jokainen suupala, jokainen käytetty nahkapala on osoittanut kunnioitusta ja kiitosta eläinystäville.

Villihevonen on ylpeä. Se on kaunis näky. Intiaaneilla oli erityinen suhde hevosiin. Intiaanisoturi oli yhtä ratsunsa kanssa. Ratsu reagoi pienimpäänkin liikkeeseen ja ajatukseen - ei tarvittu sanoja, ei ruoskaa vaan rakkautta ja kunnioitusta, toisen arvostamista. Intiaani ei alistanut eläimiä vaan kunnioitti ja arvosti kaikkia eläimiä, niin pieniä kuin suuria, myös petoeläimiä. Kaikilla eläimillä on oma tarkoituksensa. Nykyihminen tappaa eläimiä huvikseen eikä kunnioita elämää, ei edes toisen ihmisen. Nykyihminen pelkää petoeläimiä eikä kunnioita ja arvosta niiden elämää.

Eläimet ymmärtävät kyllä, että ihminen tarvitsee vielä lihaa ruoakseen. He ymmärtävät sen ja alistuvat ihmisruoaksi, mutta he olisivat kovin mielissään siitä, jos heidän lahjaansa ihmisille arvostettaisiin ja kiitettäisiin.

Eläinystävät ovat ihmisten elämissä tarkoituksella, mikään ei ole sattumaa. Nelijalkainen ystävä tuo voimaa, viisautta, lohtua, iloa ja rakkautta ihmisperheelleen. Olipa eläin kissa, koira, hevonen, matelija tai siivekäs tai mikä tahansa, se tuo perheelleen iloa ja valoa. Ihminen ei edes ymmärrä sitä rakkauden määrää, mitä hän eläimen kautta saa osakseen. Usein hän oppii arvostamaan kotieläintä vasta tämän siirryttyä ilon ja rakkauden maailmaan. Jotkut eläimet voivat olla suuria persoonallisuuksia, ne oppivat monenlaisia temppuja ja tehtäviä ihmistä miellyttääkseen ja auttaakseen. Ne ymmärtävät ihmisen tunteita paremmin kuin ihminen itse. Ne toimivat vaistonsa varassa - ne aistivat ja näkevät asioita, mitä ihmisaistein ei kyetä kokemaan.

Ajattelepa maailmaa ilman eläimiä! Kovin olisi ihmiselämä erilainen ilman eläimiä ja heidän rakkauttaan. Eläinystäväsi kaipaa hellyyttäsi, aikaa leikkiä ja olla yhdessä kanssasi, se kaipaa liikuntaa ja huolenpitoa. Eläinystäväsi rakkaus ei lopu kuolemassakaan. Arvosta, kunnioita ja rakasta eläinystävääsi - arvosta kaikkia eläimiä, sillä pienimmästäkin pienimmällä on oma tarkoituksensa. Se miten ihminen käyttäytyy eläinten suhteen, kertoo paljon ihmisestä. Älä ota eläintä kotiisi, jos et ole valmis rakastamaan ja huolehtimaan eläinystävästäsi koko sen elämän ajan. Jos olet valmis sitoutumaan, tulet saamaan paljon pyyteetöntä rakkautta osaksesi, iloa jokaiseen päivään.

Jaa tämä:
Marjaana Kaakinen

Marjaanan erikoisalaa on henkimaailma ja mystiikka. Marjaana kirjoittelee myös suosittua Intiaanioppaan ajatuksia -blogia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net