02.11.2018

Intiaanioppaan ajatuksia - antamisen lahja

Rakas ystävä, olet antanut elämäsi aikana paljon. Olet antanut aikaa, rahaa, erilaisia lahjoja. Olet jakanut omaa hyvyyttäsi eri muodossa monenlaisiin tarkoituksiin. Miltä antaminen tuntuu sinusta? Annatko pakosta vai annatko sydämestä? On kaunista saada antaa suoraan sydämestä. Se tuntuu hyvälle. Valitettavasti lahjan vastaanottaja ei ole aina samaa mieltä. Hän ei ehkä tarvitse sellaista lahjaa, minkä haluaisit hänelle antaa. Hän saattaa torjua lahjan vastaanottamisen syystä että hän luulee jäävänsä sinulle kiitollisuuden velkaan ottaessaan lahjan vastaan.

Pian on taas aika, jolloin ihmiset antavat toisilleen joululahjoja. Joillekin se lahjojen hankkiminen on hyvin innostavaa, kun taas useimmille se on erittäin stressaavaa. Miksi lahjoja halutaan antaa? Mikä motiivi sinulla on? Haluatko hyötyä itse? Haluatko vain antaa puhtaasta sydämestä? Antamisen pitäisi aina tapahtua puhtaasta sydämestä, rakkaudesta. On ilo antaa, se tuntuu todellakin hyvälle. Mutta olisiko hyvä ensin tiedustella vastaanottajalta, haluaako hän ylipäänsä mitään. Ja jos hän haluaa, niin mitä hän tarvitsisi, mitä se lahja voisi olla - ottaen huomioon myös antajan taloudellisen tilanteen, mikäli kyseessä on aineellinen lahja.

Laita hyvä kiertämään

Lahjan vastaanottaja ei ole kiitollisuuden velassa. Hänen ei tarvitse antaa vastalahjaa, mutta toki kaunis kiitos on aina paikallaan. Hän voi halutessaan laittaa hyvän kiertämään, antamalla lahjan esimerkiksi sellaiselle perheelle, jolla itsellään ei syystä tai toisesta ole mahdollisuutta hankkia itse lahjoja tai ruokaa joulupöytään. Muista kuitenkin, että antamisen ja vastaanottamisen pitäisi olla tasapainossa, jotta voit hyvin. Antaessasi paljon itsestäsi, auttaessa toisia, täytyy sinun myös muistaa antaa itsellesi aikaa ja huolenpitoa, jotta jaksaisit auttaa.

Onko joulun tarkoitus lahjojen antaminen ja saaminen? On toki ihmisiä, jotka eivät oman uskonsa takia vietä joulua, mutta on myös ihmisiä, jotka eivät halua juhlistaa joulua - suotakoon se heille. On myös yksinäisiä ihmisiä, joille joulun pitkät pyhät saattavat tuntua todella pitkiltä. Voisitko muistaa jotain yksinäistä jollain tapaa? Joulua voi viettää valon juhlana, kokoontumalla yhteen rakkaiden kanssa, muistelemalla taivasmaailmaan siirtyneitä läheisiä, olemalla omassa rauhassa ilman stressiä kaikesta. Mieti siis, miten oikeasti haluat viettää joulun aikaa? Et ehkä kuitenkaan ylen syöden, mutta sallitusti herkutellen? Mikä tekee joulun sinun sydämeen?

Anna sydämestä

Antaminen sydämestä on rakkauden teko, mutta tuputtaminen ei. Voit aina antaa rakkauttasi, vaikka se on aineetonta, on se voimakkainta energiaa, mitä olla voi. Parasta mitä voit ikinä toiselle antaa, se on rakkaus, pyyteetön rakkaus! Sen minkä annat, ei ole sinulta pois vaan saat moninkertaisesti takaisin! Olet siunattu rakkaudessa!

Jaa tämä:
Marjaana Kaakinen

Marjaanan erikoisalaa on henkimaailma ja mystiikka. Marjaana kirjoittelee myös suosittua Intiaanioppaan ajatuksia -blogia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net