29.06.2018

Intiaanioppaan ajatuksia - aika on harhaa

Hyvä ihmislapsi, sinun aikasi maan päällä on rajallinen. Se on rajallinen omasta tahdostasi. Sinä valitset syntyä ja sinä valitset kuolla, se mikä aika jää niiden väliin, se on myös sinun valintasi. Toisinaan teet vain pyrähdyksen maan päällä, joskus vietät aikaasi pidempään. Aikaa ei ole täällä toisessa ulottuvuudessa, rakkauden ja ilon maailmassa. Ihmismielen on sitä vaikea ymmärtää, koska ihminen kokee asioiden alkavan ja loppuvan. Sielu on ajaton.

Ihminen on keksinyt ajanlaskun, kellon, mitatakseen aikaa. Olemme tästä jo aiemmin kirjoittaneet, kuinka luonto-yhteydessä olevat ihmiset ovat eläneet auringon mukaan - vuodenaikojen mukaan. Olemme myös kirjoittaneet siitä, kuinka tärkeää ihmiselle olisi elää enemmän kehoaan kuunnellen, ilman kelloa. Kello ei ole sama kuin aika. Kello on ihmisen keksintö, hieno laite oikein käytettynä. Mutta hyvin monelle ihmiselle aika ja varsinkin sen puute tuottaa stressiä. Entäpä jos rytmittäisit elämää enemmän kehoasi kuunnellen? Kokeile sitä lomalla ja vapaa-ajalla! Huomaatko sanonnat “vietät aikaa” ja “vapaa-aika”? Sinun ei tarvitse viettää aikaa ja täyttää sitä turhanpäiväisillä asioilla vain täyttääksesi aikaa. Sinulla ei ole vapaa-aikaa, koska aikaa ei oikeasti ole, se on vain ihmismielen harhaa. Mutta mikäli edelleen olet kellon ja ajan orja työsi takia tai jonkun muun asian vuoksi - mieti sitä, mitä kaikkea sinun vuorokauteesi sisältyy? Sinulla on ihmismielessä aikaa 24 tuntia vuorokaudessa. Pitääkö sinun aina olla tavoitettavissa? Pitääkö sinun käyttää kalenteria ja suunnitella omaa ajankäyttöäsi, mitä teet milloinkin? Elätkö kalenteriasi seuraten? Jos niin joudut tekemään, niin tee sinne kalenteriisi tilaa itsellesi - omalle ajalle! Äläkä anna minkään muun asian tulla tärkeämmäksi. Tee joka päivälle aikaa itsellesi - ei sinun sitä aikaa tarvitse käyttää mitenkään ihmeellisesti - lepää, jos siltä tuntuu, liiku, jos se tuntuu hyvälle ajatukselle tai ole vain ja haaveile - haaveilu ei ole koskaan turhaa. Sinun on hyvä järjestää aikaa itsellesi, kun tässä “aikaharhassa” maan päällä elät. Aikaa oppia rakastamaan itseään, aikaa helliä itseään, aikaa ajatella, aikaa haaveilla, aikaa ainoastaan ja vain itsensä rakastamiseen, itsensä arvostamiseen, itsensä palkitsemiseen!

Sinulla ei ole aikaa tuhlattavaksi. Se ei silti tarkoita sitä, että sinun pitäisi jokainen hetki täyttää jollain tekemisellä. Sinulla ei ole aikaa tuhlata pois itsestäsi, itsesi rakastamisesta, sillä jokainen hetki, mitä itseesi panostat, jokainen teko, mikä tuo itsellesi mielihyvää sydämestä, palkitsee sinua ja tuo elämääsi parempia asioita. Asioita, joiden avulla elämäsi sujuu helpommin niin ettei sinun tarvitse taistella, uurastaa vaan nauttia arjesta. Vaikka aika on lopulta harhaa, ihmismielen on siitä harhasta vaikea päästää pois, jolloin on paras oppia ottamaan kaikki hyvä irti omasta ajastaan maan päällä.

Universumilla on sinulle varattuna kaikkea hyvää, mutta on sinun valinnastasi kiinni, uurastatko hiki hatussa vai virtaako hyvä elämääsi Hannu Hanhen tavoin. Sinun on hyvä oppia arvostamaan itseäsi, kehoasi ja lahjojasi, päästää irti negatiivisista tuntemuksista, syyllisyyden tunteista, siitä että pärjäisit vähemmälläkin. Sinulle on varattu runsautta, joka ei ole keneltäkään muulta pois - opi vain rakastamaan itseäsi, tekemään päätökset sydämelläsi, elämään ilossa niin sinulle avautuu uusia upeita mahdollisuuksia toteuttaa itseäsi ja omia haaveitasi, sitä tarkoitusta, miksi olet tänne maan päälle saapunut. Jos et arvosta itseäsi, jos et rakasta itseäsi, valitset vaikeamman tien. Kun rakastat itseäsi, et ole itserakas, tiedät omat vikasi, tiedät omat hyvät puolesi - sinulle avautuu elämä aivan toisella tavalla. Se avautuu siten kuin oli tarkoitettu, että saisit elää ilossa, rakkaudessa - yltäkylläisyydessä, josta voit aina jakaa hyvää myös toisille.

Käytä aikaasi viisaasti, käytä sitä enemmän itseesi. Älä anna kiireen viedä mukanaan. Nauti ajastasi maan päällä, nauti tästä ihmiskokemuksesta - elämästä, joka voi tuoda sinulle paljon enemmän, joka voi antaa sinulle paljon enemmän. Aika on harhaa - se ei ala koskaan, se ei lopu koskaan, se vain on. Ihmislapselle se on vain tämä hetki, tässä ja nyt!

Jaa tämä:
Marjaana Kaakinen

Marjaanan erikoisalaa on henkimaailma ja mystiikka. Marjaana kirjoittelee myös suosittua Intiaanioppaan ajatuksia -blogia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net