Miksi vetovoiman laki luo voimakasta kärsimystä? pixabay.com
22.01.2019

Miksi vetovoiman laki luo voimakasta kärsimystä?

Vetovoiman lakia käytetään tavalla, joka aiheuttaa lopulta kärsimystä ja pitää todellisen onnen ja runsauden loitolla. Siitä on tullut tapa tehdä muutoin banaaleista haluista hengellisiä ja hyväksyttäviä. Lopulta ajaudumme jatkuvan haluamisen ja menettämisen pelon kierteeseen.

Selvennykseksi on sanottava, että vetovoiman laki ei itsessään aiheuta kärsimystä. Kärsimystä aiheuttaa se, miten me käytämme ja tulkitsemme vetovoiman lakia.

Vetovoiman laista alettiin puhua huippusuosittujen kirjojen ansiosta. Yksi niistä on vuonna 2006 ilmestynyt Rhonda Byrnen Salaisuus (The Secret). Nykyään käsitykset vetovoiman laista ovat yleistyneet, ja ne tulevat vastaan niin sosiaalisessa mediassa kuin erilaisissa artikkeleissa, joissa puhutaan onnen löytämisestä.

Vaikka näiden meemien, artikkelien ja nettisivujen tarkoitusperät ovat hyvät, suuressa osassa niissä vetovoiman laki on ymmärretty väärin ja sitä käytetään väärin. Se johtaa stressiin, vihaan, turhautumiseen ja suruun.

Mikä on vetovoima laki?

Vetovoiman laki on filosofia, joka perustuu sille yksinkertaiselle ajatukselle, että vedät puoleesi sitä mitä ajattelet. Eli jos ajattelet positiivisia ajatuksia, manifestoit positiivisia asioita. Jos ajattelet negatiivisesti, manifestoit negatiivisia asioita.

Tiettyyn pisteeseen asti tämä ont otta. Usein se, miten ajattelemme muokkaa todellisuuden, jossa asumme. Ajatuksesi vaikuttavat siihen, minkälainen olet, minkälainen sinsuta tulee. Asiat, joihin keskitymme ilmaantuvat elämäämme useimmiten ennemmin tai myöhemmin.

Tämä on tietenkin houkuttelevaa, sillä siitä syntyy tunne kontrollista: asiat ovat hallussamme ja voimme vaikuttaa niiden kulkuun. Vetovoiman laki alkaa vaikuttaa taikasauvalta, jota heilauttamalla voimme manifestoida kaikki sydämemme toiveet.

Mutta tässä piilee jutun juju: sillä hetkellä kun alat käyttää vetovoiman lakia intensiivesti toiveitasi toteuttamaan, avaat myös oven kärsimykselle.

Miksi vetovoiman laki luo voimakasta kärsimystä?

Kokeile kirjoittaa "vetovoiman laki" tai "the law of attraction" Pinterestiin tai Facebookiin, ja näet loputtomasti kuvia ja blogauksia, jotka neuvovat miten voit manifestoida toiveesi tosiksi. Kuvissa lukee esimerkiksi "Usko että ansaitset sen ja universumi antaa sen sinulle", tai "Ole sellaista energiaa, jota haluat houkutella", tai "On täysin OK saada kaikki mitä haluat", ja niin edelleen.

Saatat myös nähdä bloggauksia, joiden otsikoissa lukee seuraavanlaisia asioita: "7 tapaa manifestoida rahaa välittömästi", "Kuinka luoda unelmaelämä vetovoiman lain avulla" tai "11 tapaa manifestoida painonpudotus", ja niin edelleen.

Vetovoiman laista on tullut niin suosittu, koska siinä on kyse jatkuvasta kaiken saamisesta! Siitä on tullut henkisen materialismin ilmentymä – termi on buddhalaisopettaja  Chögyam Trungpalta. Toisin sanoen vetovoiman lakia käytetään halun ja riippuvuuden, kiinnittymisen hengellistämiseen, ja molemmat luovat loputonta kärsimystä. 

Siinä, että haluaa enemmän rahaa, löytää tosirakkauden tai saavuttaa päämääränsä ei ole mitään pahaa. Mutta silloin kun uskot, että nämä asiat tuovat elämääsi onnellisuuden, olet päätynyt kärsimyksen oravanpyörään. Vetovoiman laki alkaa vahvistaa riippuvuutta ja pakkomieltä toiveiden suhteen ja lakkaa olemasta arvokas, harkiten käytettävä väloine. Miteä enemän yrität jahdata ja "manifestoida" asioita, sitä kauemmas ajaudut todellisesta onnesta, joka löytyy joka hetkestä, riippumatta siitä mitä teet tai mitä sinulla ei ole.

Ja jos saatkin mitä epätoivoisest haluat, alat pelätä että saamasi viedääns sinulta pois. Alat takertua, suojella saamaasi, taistella pitääksesi saamasi. Kuulostaako tämä reseptiltä onneen tai hyvinvointiin?

Mikä koskee eniten on se, kun toiveesi eivät toteudu. Voit tuntea olosi turhautuneeksi, surulliseksi, epätoivoiseksi, riittämättömäksi. Ihmiset saattavat kertoa sinulle, että "värähtelysi on liian matalaa" tai ajatuksesi eivät ole tarpeeksi positiivisia – vaikka olet ehkä noudattanutkin "kaikkia sääntöjä" kuukausien tai jopa vuosien ajan. Tämä tietysti syventää katkeruuden, tyhjyyden tunteita, oloa siitä että olet epäonnistunut.

Ajatukset eivät ole vastuussa kaikesta, mitä sinulle tapahtuu

Yksi julmimmista tavoista soveltaa vetovoiman lakia on sen käyttäminen toisten ihmisten kärsimyksen aiheuttamiseen.

Koska mieli toimii usein mustavalkoisesti, omaksumme nopeasti tietynlaisia ajatusmalleja. Niin käy myös vetovoiman lain kanssa. Pian alamme ajatella, että esimerkiksi ihmiset jotka menettävät lapsensa itsemurhan vuoksi tai sairastuvat syöpään kokevat tällaisen kohtalon siksi, että heidän ajatuksensa houkuttelevat tällaisia tapahtumia, tai heidän värähtelynsä manifestoi tällaisia tapahtumia. Nämä tulkinnat eivät ole ainoastaan lyhytkatseisia ja yksinkertaistavia, vaan ne kielivät myös empatian puutteesta kanssaihmisiä kohtaan. 

Vaikka ajatuksemme vaikuttavatkin siihen, millaiseksi todellisuutemme muodostuu, ne eivät ole yksin syy tilanteille, joissa elämme. Jos ajattelumme olisi yksin vastuussa todellisuudestamme, silloin saisimme aina kaiken mitä haluamme ja milloin haluamme. (Rehellisyyden nimissä: juuri tästä syystä vetovoiman laki vetoaa ihmisiin niin voimakkaasti.)

Ja jos ajatuksemme olisivat yksin vastuussa todellisuudestamme, aina negatiivisia ajatuksia ajatellessamme elämämme saisi kamalan käänteen. Mutta oletko kenties joskus mennyt suorittamaan kokeen, ajatellut sen menneen huonosti mutta kuitenkin päässyt läpi ja vielä hyvin arvosanoin? Tai oletko saanut työpaikan työhaastettelun jälkeen jonka olet ajatellut mokanneesi ja alkanut jo huolehtia rahattomuudesta ja työttömyydestä?

Ajatukset eivät siis luo koko todellisuuttamme, eikä värähtelymme aina houkuta puoleemme siihen sointuvia kokemuksia. Muutoin sydämelliset ihmiset eivät koskaan kuolisi kamalalla tavalla, eivätkä julmat ihmiset koskaan eläisi makeaa elämää.

Selitämme hanakasti kaiken vetovoiman lain perusteella, sillä se saa meidät tuntemaan olomme turvalliseksi ja koemme hallitsevamme elämäämme. Se on ymmärrettävää. Mutta jos todella haluamme kokea ehdotonta rakkautta ja rauhaa, meidän on myönnettävä että teoriassamme on aukkoja. Meidän täytyy löytää rohkeus irrotautua ajatuksista, jotka rajoittavat meitä.

Himo, halu ja pakkomielle

Kuten mainittu, vetovoiman laki itsessään ei ole ongelma, vaan se miten sitä käytetään ja tulkitaan. Kun vetovoiman lakia käytetään ja tulkitaan egon kautta, se liittyy ennen kaikkea himoon, haluun, pakkomielteisiin.

Alamme uskoa, että onni odottaa meitä tulevaisuudessa, hetkessä jolloin saamme jotain tai jokin asia muuttuu. Mutta tämä filosofia on virheellinen.

Pinnallisella tasolla voi olla hauskaa ja jännittävää lopulta saada houkuteltua puoleensa asioita, joita olemme manifestoineet ja visualisoineet. Mutta tämä on kuin heroiininannos. Jälkikäteen, kun into on hiipunut, alamme etsiä uusia asioita manifestoitavaksi. Alamme katsoa elämäämme siltä kantilta, että mitä voimme saada lisää.

Ja pian päädymmekin jahtaamaan loputtomasti asioita, joiden ajattelemme suovan meille onnen. Kehitämme pakkomielteen ja luomme riippuvuuden visioon siitä, minkälaista elämää voisimme elää jos saisimme nostettua värähtylemme tarpeeksi korkealle tasolle ja manifestoitua kaiken haluamamme.

Käykin niin, että mitä enemmän yrität ajatella positiivisesti haluamastasi asioista, sitä enemmän elämässäsi on sijaa negatiivisille ajatuksille ja tunteille, jotka kumpuavat siitä, miten puutteellista elämäsi on tai miten puutteellinen olet ihmisenä. Alatkin kokea ahdistusta, turhautumista, epätoivoa. Nämä tunteet usein vaiennetaan, mutta ne räjähtävät pintaan myöhemmin tai ne torjutaan "positiivisella ajattelulla".

Mielessä syttyy siis sota, jossa kamppailet itseäsi vastaan saadaksesi haluamasi koska uskot että se tekee sinut onnelliseksi. Näetkö, missä ongelma piilee?

Todellinen runsaus ja onni

Todellinen runsaus ja onni ei ole jotain, mitä saat. Ne ovat jotain, mitä sinä olet.

Onneksi sinun ei siis tarvitse tehdä ostoslistaa toiveistasi universumille, sillä universumi (jota sinäkin sisimmässäsi olet) tietää aina parhaiten, mikä on parhaaksi kasvullesi ja hyvinvoinnillesi. Joskus elämääsi ilmaantuu haasteita tai huonolta vaikuttavia asioita. Mutta myöhemmin huomaat, että ne auttoivat sinua kasvamaan ja löytämään todellista iloa. Toisinaan koet taas "hyviä" asioita, joista on lopulta haittaa sinulle, mikä saattaa auttaa sinua kasvamaan vahvemmaksi. Huomaatko nyt, että mikään ei ole yksioikoista ja virtaviivaista, vaan kaikki liittyy kaikkeen. Ja kaikki tapahtuu täydellisessä järjestyksessä ja juuri oikealla tavalla. Syytä huoleen ei ole.

Kuten henkiset opettajat ja mestarit toinen toisensa jälkeen ovat vuosikausien mittaan sanoneet, todellinen runsaus ja onni voidaan löytää vain nykyhetkessä – ei menneessä, ei tulevassa.

Mieli ja ego yrittävät vakuuttaa meidät siitä, että tarvitsemme henkisiä tekniikoita saadaksemme lisää runsautta ja onnea. Todellisuudessa onni ja runsaus löytyvät sisältäsi, tässä hetkessä. Mitä enemmän etsit onnea, sitä varmemmin se pakenee sinua. Mitä enemmän luot riippuvuutta ja kiinnittäydyt asiohin, sitä enemmän kärsit. Mitä enemmän haluat, sitä enemmän sinulta tuntuu puuttuvan.

Lähde: https://lonerwolf.com/the-law-of-attraction-suffering/

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net