Kristallipuolue tekee politiikkaa sydämestä käsin ja tietoisesti kristallipuolue.fi
18.01.2019

Kristallipuolue tekee politiikkaa sydämestä käsin ja tietoisesti

Kristallipuolue sai alkunsa puhelinkeskustelusta henkistä polkua kulkevien naisten välillä. Nyt se on kasvava poliittinen toimija, joka työskentelee sydämellä ja ajaa yhteistä hyvää sekä ja politiikasta puuttuvia arvoja, kuten avoimuutta ja hyväntahtoisuutta.

Vuonna 2013 perustetun Kristallipuolueen 11 teesin joukkoon kuuluu esimerkiksi elämän henkisen puolen korostaminen, luonnon suojeleminen ja kunnioittaminen sekä terveydenhoidon monipuolistaminen niin, että se sisältäisi mahdollisuuden hyödyntää luontaisia hoitomenetelmiä. Puolue pitää myös nykyistä päihdepolitiikkaa toimimattomana ja pyrkii työn uudelleenmäärittelyyn.

Puolue kerää parhaillaan kannattajakortteja rekisteröityäkseen viralliseksi puolueeksi ja osallistuakseen vaaleihin. Haastattelimme puolueen puheenjohtajaa, Juho Lyytikäistä, sekä kahta puolueen jäsentä, Teija Marjamaata ja Taru Vuorelaa.

juho lyytikainenJuho Lyytikäinen, Kristallipuolueen puheenjohtaja

Mistä Kristallipuolueessa on kyse, minkälaisia tavoitteita teillä on?

Tavoitteemme on tuoda politiikkaan sydänlähtöistä toimintaa, jota järki tasapainottaa ja jossa päätökset tehdään yhteistä hyvää ajatellen. Se tarkoittaa totuuden esiintuontia monilla yhteiskunnan eri osa-alueilla. Totuus tuo anteeksiannettavaa niin itsellemme kuin muille, jota varten on henkinen kasvu välttämätöntä. Politiikan teko kaipaa yhteisymmärrystä riitojen sijaan, siten että keskitymme ratkaisemaan ongelmien syitä emmekä vain seurauksia. Totuus on jo näkyvillä, meidän pitää vain rohkeasti alkaa puhumaan siitä.

Miten idea puolueen perustamisesta syntyi? 

Idea Kristallipuolueesta syntyi vuonna 2013 lopulla henkistä polkua kulkevien naisten puhelinkeskustelusta. He ihmettelivät, miksi politiikasta puuttuu näkyvä lämpimien arvojen ajaminen, avoimuus ja hyväntahtoisuus. Tuosta puhelusta varsinainen toiminta lähti pikavauhtia käyntiin.

Minkälainen oma taustasi on? 

Hmm, taidan olla aika erikoinen ihminen, mutta kuitenkin varsin tavallinen. Minulla on aina ollut se sisäinen ääni elämässä mukana, jota myös melko rohkeasti olen uskaltanut seurata. Henkisen elämänpolun löysin vuonna 2014 lopulla rymisten ja paukkuen, se tuotiin elämääni kertaheitolla ja täysin puun takaa. Sitä ennen henkisyys oli minulle täyttä hepreaa, vaikka pääsääntöisesti toiminkin tiedostamattani sydäntäni seuraten. Luin itselleni insinöörintitteleitä ja muutenkin koitin seurata normaaleja tapoja toimia, mutta aina se seinä tuli vastaan. Onneksi koin tuon henkisen herätyksen, josta elämääni on tullut paljon sisältöä ja iloa. 

Oletko toiminut politiikassa aikaisemmin?

Kyllä. Olen ollut tiedonjanoinen melkein aiheesta kuin aiheesta Zeitgeist-elokuvan nähtyäni, ja koska jaoin myös tuota tietoa sosiaalisessa medissa, sain kutsun tulla ehdokkaaksi. Ensimmäisellä kerralla kieltäydyin, mutta kun vuonna 2014 minua taas pyydettiin mukaan, koin olevani jo riittävän valmis uusiin haasteisiin. Päätös oli itse asiassa aika helppo, koska minun tarvitsi vain ajatella sitä, että pystyisinkö tekemään parempia päätöksiä eduskunnassa kuin sen hetkiset poliitikot. Olin siis ehdokkaana vuonna 2015 eduskuntavaaleissa Itsenäisyyspuolueen riveissä, jota kautta myös tutustuin Kristallipuolueen henkilöihin jotka saivat olla IPUn listoilla sitoutumattomina mukana. Vuoden 2018 kunnallisvaaleissa olin IPUn listoilla taas sitoutumattomana, edustamassa Kristallipuoluetta.

Minkälaista muuta porukkaa puolueessa on?

Meillä on aivan mahtava porukka. Huumori lentää ja toisia tuetaan, osaamme elää tilanteessa ja hyväksyä sen mitä tapahtuu. Kaikki tekevät yhdistyksessä sitä mikä tuntuu hyvältä ja missä omat vahvuudet ovat. Sisäisen ilmapiirin tärkeys on kaikille tärkeää ja siihen panostamme.

Meillä on varsin monimuotoinen porukka. Toiset saattavat olla yksittäisten asioiden asiantuntijoita, kun taas toisten rooli on tuoda ilon ja rakkauden olemusta yhteisöön, sekä kaikkea tuolta väliltä ja laatikoiden ulkopuolelta. Yhteisömme kasvaa koko ajan ja siitä voimme olla kiitollisia. Se mitä tulevaisuus tuo on täysi arvoitus, mutta hyvät kutinat siitä on joka tapauksessa.

Miten toimia, jos kiinnostuu toiminnasta Kristallipuolueessa? 

Meihin voi leppoisasti ottaa yhteyttä tavalla tai toisella. Toimintamme kasvaa hiljalleen ja kaikille löytyy varmasti sopivaa puuhaa. Tarkoituksenamme onkin kerätä suuri pienten toimijoiden joukko, mikä syntyy kuin lumipalloefekti. Kun oikeasti heräämme tiedostamaan sen, mikä muutosvoima meissä on kun keräännymme yhteen ja alamme myös toimimaan, niin ai että, sitä voimme hymyssä suin vain aavistella.

Onko teillä tapahtumia lähiaikoina?

Seuraava tapaamisemme on 24.1.2019 klo 18-21, jolloin osallistumme Trilluminati -yhtyeen musiikkivideon ”Joku päivä” joukkokohtauksien kuvauksiin Helsingin ydinkeskustassa. Videon ohjaa musiikkivideo-ohjaaja Ville Puromäki, mukana tietenkin koko yhtye Juju, Jones ja Tomi Randomi. Tapahtuman tarkoitus on saada mahdollisimman paljon ihmisiä mukaan, jotta näyttävän näköinen kulkue kävelisi kohti pääkirjasto Oodia. Paikalle saa tulla kaikenikäiset ja -näköiset ihmiset ja seurueet, sekä myös poliittiset toimijat. Pukukoodikin on vapaa. Samalla yritetään rikkoa Suomen ennätys avustajien määrässä. Erään lähteen mukaan Tuntemattoman Sotilaan avustajien määrä olisi ollut 3000, joten tuohon pyritään. Musiikkivideolla tulee todennäköisesti näkymään myös Kristallipuolueen logo, siihen pyrimme. Lämpimästi tervetuloa kaikille! Saavu 24.1.2019 klo 18.00 Helsingin Ruttopuistoon, siellä saat lisäohjeita toimintaan. Videonkuvauksien jälkeen pidämme Oodin aukiolla yhteisen Onnellisen elämän yhteenkerääntymisen tapahtuman.

Taru Vuorela Teija MarjamaaTeija Marjamaa ja Taru Vuorela, Kristallipuolueen jäseniä

Mikä sai teidät lähtemään Kristallipuolueeseen?

Teija Marjamaa:
Minut sai lähtemään Kristallipuolueeseen ajatus siitä, että muutos lähtee energiasta. Tuon oman energiani Kristallipuolueeseen, jolloin jotain lähtee liikkeelle. Maailma tarvitsee muutosta. Näin yksinkertaista kaikki on, energiaa.

Taru Vuorela:
Ensimmäisen kerran kuulin Kristallipuolueesta ystävältäni, joka luki Facebook-mainosta. En pystynyt vastaanottamaan ajatusta heti, koska politiikka ei kiinnostanut. Myöhemmin olin vastaanottavaisemmalla tuulella ja kysyin, että mikäs se juttu olikaan. Ystäväni luki silloin Wäärälässä järjestettävästä kokouksesta, johon päätimme sitten osallistua. Kokousta seuraavana päivänä olinkin sitten innoissani keräämässä kannattajakortteja Jyväskylässä. Oli sunnuntai ja pysäytin ihmisiä, jotka olivat ylittämässä katuakin, kysyin haluatteko auttaa... Suurin osa halusi. 

Politiikka ei siis ole sinällään kiinnostanut, se ei ole kauhean hyvässä huudossa ollut, ja mielen kanssa onkin ollut painimista. Enhän minä halua julkisuutta tai mitään muuta sellaista, mutta sydän käskee hommiin. Tuntuisi pahalta olla tekemättä mitään. Meillä on niin kaunis maa, että jonkun on pidettävä ääntä senkin puolesta, olemmehan nähneet, mitä täällä tapahtuu. Koen, että tämä on vastuullista. Rakkaus, siis vastuullisuus ja sydämen kuuntelu, tulee tasapainottamaan yhteiskunnan niin, että kaikilla voi olla hyvä olla. Meillä on sen toteuttamiseen kaikki resurssit, jos vain haluamme niin. Tämä maa ansaitsee arvoisensa edustuksen. Me ansaitsemme.

Mikä on roolisi Kristallipuolueessa?

Teija Marjamaa:
Autan välillä videoiden editoinnissa ja kerään muiden mukana kannatuskortteja. Käyn erilaisilla messuilla ja muissa tapahtumissa edustamassa Kristallipuoluetta. Haluaisin tehdä dokumenttielokuvan tästä matkasta. 

Taru Vuorela:
Olen puolueessamme hallituksen jäsen ja hoidan osaltani sähköpostitiedottamista sekä toteutan erilaisia luovia juttuja päämäärämme saavuttamiseksi tai ainakin siinä toivossa, ohjaukseni mukaan. Nyt on päällimmäisenä kannattajakorttien keräys.

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net