10.10.2018

José Domingo Figueroa Garcia: parantaja ja sieluvalmentaja

Haastattelimme José Domingo Figueroa Garciaa, joka on muinaisten perinteiden harjoittaja ja tutkija. Parantajana ja sielunvalmentajana työskentelevä José on mukana Hengen ja Tiedon messuilla, jotka järjestetään 13.-14.10. Helsingissä.

Kuka olet ja mitä teet?

Olen José Domingo Figueroa Garcia. Olen 47-vuotias vaikka näytänkin 25-vuotiaalta, hahahaha! Matkustan ympäri maailmaa, rakastan elämänpolkuani ja tällä hetkellä vietän paljon aikaa Suomessa ja Virossa.

Olen kansainvälisesti toimiva parantaja, sielunvalmentaja ja ikiaikaisten perinteiden harjoittaja ja tutkija. Uskon, että ihmisistä tulee parhaimpia versioita itsestään, kun he saavat käyttöönsä välineitä ja tietoa, jotka mahdollistavat elämänmuutoksen. Uskon, että ihmisiä kannattaa auttaa ymmärtämään heidän elämäänsä ja sielunopetuksiaan karman näkökulmasta. Niin he oppivat ymmärtämään paremmin itseään, omaa elämäänsä ja sitä keitä he ovat.

Tärkeä osa omaa elämänpolkuani on kouluttaa energiaparantajia, jotka hyödyntävät muinaisten perinteiden syvällistä tietoa intuitiviisissa parantamisessa. Olen kouluttanut esimerkiksi sairaanhoitajia, lääkäreitä, fysioterapeutteja, psykoterapeutteja ja psykologeja ympäri maailman. Olen tuonut useisiin instituutioihin Euroopassa ja Amerikoissa intuitiivisen mantraparantamisen ja reikin. Uskon, että luonnonlääketieteen ja modernin lääketieteen yhdistäminen on hyödyksi ihmiskunnalle.

Minulle tärkeä osa parantajien tai terapeuttien koulutusta on se, että he ymmärtävät mistä energian ja psyyken kohtaamisessa on kyse. Opetuksen ja työni perusta on kokonaisvaltainen, transpersoonallinen psykologia yhdistettynä muinaisiin perinteisiin.

Minkälainen polkusi tälle alalle on ollut? Miten sinusta tuli parantaja ja valmentaja?

Tieni henkisyyden saralla alkoi, kun olin 14-vuotias. Tapasin silloin ensimmäisen opettajani, joka oli useiden esoteeristen veljeskuntien suurmestari. Hän johdatti minut muinaisten henkisten perinteiden pariin. 16-vuotiaana tapasin ensimmäisen parantamisen opettajani. Hänen seurassaan opin parantamisen ja metafysiikan perusteet ja tutustuin myös taikuuteen. Pidin kaiken monen vuoden ajan omana tietonani ja työskentelin Lontoossa toimittajana, esimerkiksi BBC:lle, Japanin televisiolle ja muille eurooppalaisille mediakanaville. Näihin aikoihin kehitin tutkimustaitojani.

Vasta kolmekymppisenä ymmärsin, että ammatillinen tulevaisuuteni liittyisi henkilökohtaisiin intohimoihini. Kesti kauan ymmärtää, että se olisi hyväksi, luonnollista ja johdonmukaista. Osasin kuvitella itseni hoitamassa ihmisiä, mutta en kuvitellut että se voisi olla täysipäiväinen työni. Yhä useammat ihmiset alkoivat kuitenkin hakeutua seuraani, sillä he olivat kuulleet taidoistani. Olin silti varovainen sen suhteen, kenelle kerroin esoteerisestä tietämyksestäni ja keskityin parantamiseen.

Opiskelin myöhemmin reiki-mestariksi ja Bach-kukkaterapeutiksi. Jossain vaiheessa huomasin tuovani yhteen kaiken elämäni aikana keräämäni tiedon ja jatkavani tutkimista ja opiskelua. Nyt olen työskennellyt kansainvälisesti yli vuosikymmenen parantamisen, henkisen valmentamisen, Bach-kukkaterapian, ikiaikaisten perinteiden ja henkilökohtaisen kasvun parissa.

Minkälaisia työpäiväsi ovat? Keitä asiakkaasi ovat, mikä tuo heidät luoksesi?

Päivittäinen työni koostuuu kaikenikäisten, kaikenlaisten ihmisten hoitamisesta. Saatan hoitaa esimerkiksi kotiäidin ahdistusta tai nukkumisvaikeuksia tai sitten tunnettua asianajajaa, joka on juuri eronnut eikä pärjää tilanteen kanssa kovin hyvin, tai saatan hoitaa jalkapalloilijaa selviämään vammoista ja korjaamaan huonoihin suorituksiin johtavia toimintapoja.

Autan ihmisiä myös pärjäämään psyykkisten kykyjensä kanssa, torjumaan haitallisten energioiden vaikutuksia. Olen maanläheinen terapeutti, joka huomioi arjen ja kärsimyksen roolin henkilökohtaisessa henkisessä kasvussa. Esimerkiksi Sielun oppitunnit -työpajassa (Soul Lesson - Know and Treat Yourself and Others) annan osallistujille välineitä ja holistisen menetelmän, jonka avulla voidaan luoda henkilökohtainen profiili ja kartoittaa sielun opetusten karmisia ulottuvuuksia. Tällainen työskentely on hyödyksi kaikkien alojen terapeuteille, mutta se myös auttaa ketä tahansa henkisessä kasvussa. Työpajssa löydät avaimet sisäiseen viisauteesi ja kasvuun, sekä välineitä muutokseen Bach-kukkatippojen avulla. Opit tunnistamaan pelkojen ja fobioiden, riippuvuuksien, itsetunto-ongelmien ja karmisten haasteiden todelliset syyt ja opit myös tapoja hoitaa niitä. Opit myös torjumaan epätoivotut astraaliset yhteydet ja saat avaimet horjumattomaan itseluottamukseen sekä opit ratkaisemaan konflikteja henkilökohtaisessa elämässäsi ja työelämässäsi. 

Asiakkaitteni kertomaa:

“Olen pohjakoulutukseltani psykoterapeutti, enkä ollut tutustunut tohtori Bachin työhön ennen osallistumistani Sielun oppitunnit -työpajaan. Bachin syvästi oivaltava mutta käytännönläheinen tarkastelutapa ihmisen persoonaan tarjosi minulle uuden, virkistävän näkökulman työhöni. Arkkityyppien tunnistaminen ja sopivan kukkauutteen valmistaminen on hyvin käytännöllinen tapa avata asiakkaan tilannetta ja tukea hänen eheytysmisprosessiaan. Kukkaterapia tukee mainiosti perustyötäni ja olen  käyttänyt kukkauutteita jo muutaman vuoden aktiivisena osana asiakastyötäni. Olen toki soveltanut Bachin arkkityyppiajattelua myös itseeni ja käyttänyt kukkauutteita säännöllisesti oman persoonani kasvun tukena.

José avaa Soul Lessons -työpajoissaan arkkityypit hyvin käytännönläheisesti ja työpajan jälkeen on helppo lähteä soveltamaan opittua käytäntöön. Olen osallistunut kahteen työpajamoduuliin  ja odotan kiinnostuksella kolmatta. Rohkenen kehottaa jokaista ihmisen persoonan kasvusta kiinnostunutta avaamaan mielensä sille mahdollisuudelle, että luonnosta voi löytyä syvä ja uskomattoman tehokas tapa hoitaa ihmistä.” - Marjariitta

“Josén energiahoito ensimmäisellä kerralla oli hyvin voimakas kehollinen kokemus, jotain aivan muuta, kuin mitä olen aiempien hoitajien luona käydessäni kokenut. Kehoon vuosien aikana kasautunutta kuonaa purkautui ja lähti paljon ja voimakkaasti. Lopputuloksena oli puhdistunut ja rentoutunut olo, aivan kuin olisin käynyt pitkällä lomamatkalla jossain toisessa maailmassa. Sain mukaani kukkatipat, jotka veivät hammashermokipuni mennessään (hammaslääkärillä olin käynyt pari kk:tta aiemmin, hänen ja röntgenkuvien mukaan kaikki piti olla kunnossa, mutta säryt sen kuin jatkuivat).

Toisella kerralla sain etähoidon, se oli enemmän sen kaltainen, kuin olin aiempien kokemuksieni perusteella tottunut energiahoitoa ajattelemaan, tuloksena olin hyvin rentoutunut, melkein nukahdin hoitoon.

Kolmas kerta oli enemmän sielukonsultaatiota, toisenlaiset kukkatipat sain ensimmäisten loppuneiden jatkoksi, hermokipu, joka oli palannut tippojen loputtua, helpottui. Teemoja ja asioita elämästäni selkeytyi ja sain vahvistusta omille hajanaisille ajatuksilleni, jotka eivät niinkään olleet saaneet vielä muotoa. Hammaskalustoni sen sijaan koki isoja muutoksia, purenta muuttui muutamassa hetkessä niin, että jonakin hetkenä hampaat eivät osuneet juuri lainkaan yhteen. Hampaat siis liikkuivat pois paikoiltaan, eivät kuitenkaan heiluneet irtonaisina. Varsinaista särkyä ei ollut, mutta ikenet ja leukanivelet reagoivat rasittumalla “kieroon” purentaan.

Neljäs kerta oli kontaktienergiahoito, se oli hyvin lempeä ja kaunis kokemus, tunsin energiavirtojen kulkevan kehossani ja tukoksien aukeavan. Uudenlaiset kukkatipat sain mukaani ja seuraavana aamuna purentani oli melkein kohdallaan, sitä seuraavana täysin kohdallaan, ienten arkuus oli poissa ja suuni tuntui täysin normaalilta pitkästä aikaa.
En malta odottaa Soul Lessons -työpajaa, haluan itsekin oppia, miten tämä toimii.” - Sanna

Mitä aiot tehdä Hengen ja tiedon messuilla Suomessa?

Teen ennen messuja ja niiden jälkeen yksityisiä konsultaatioita. Lauantaina 13.10. kello 12.15-14.15 pidän ryhmäenergia- ja parannusaktivaation sekä intuitioon perustuvan luennon, jonka aikana käsittelen osallistujen kysymyksiä ja tarpeita ja teen ryhmäenergiahoidon.

Voisitko jakaa jonkinlaisen harjoituksen, jonka lukijamme voisivat ottaa osaksi omaa arkeaan?

Hmm, uskon ennen kaikkea yksilöllisiin tekniikoihin, sillä ihmiset ovat aina erilaisia. Asiakkaiden kanssa työni on katsoa heitä tarkasti, antaa heille erittäin henkilökohtaisia välineitä ja neuvoja. Joten en voi antaa neuvoja kaikille.

Voin kuitenkin sanoa kaikille, että on olemassa yksi mahtava energia, jonka voi tuoda osaksi päivittäistä todellisuutta. Se on kiitollisuus. Neuvon ihmisiä istumaan kotonaan mukavasti tai menemään lempipaikkaansa ulkona ja kiittämään Universumia aidosti sydämestään käsin elämästään ja kaikesta mitä he ovat saaneet. Siihen kuuluu myös kiittäminen ihmisistä, jotka eivät enää ole heidän kanssaan, ja ihmisistä ja tilanteista, jotka voivat aiheuttaa vaikeuksia. Yksinkertaisin harjoitus on nöyrästi kiittää Universumia ja kosmosta elämästä, kaikesta mitä he näkevät, kaikesta mitä heillä todella on. Kaikenlaisten universumille osoitettujen pyyntöjen sijaan pyydetään Universumia lähettämään heille mitä he todella tarvitsevat. Hyvin usein se mitä haluat ja mitä tarvitset eivät ole sama asia, ja se aiheuttaa suurta kärsimystä.

Joten pyydä Universumilta avoimen kysymyksen muodossa sitä mitä tarvitset. Niin annat Universumille tilaa toimia ja kiität siitä mitä sinulla jo on, ja kiität Unviersumia etukäteenkin aivan kuin sinulla jo olisi se, mitä tarvitset. Kiitollisuus on rakkautta erityisellä taajuudella, ja se on ehdottoman rakkauden voimakkain taajuus, jota ihminen voi Universumiin välittää. Jos löydät joka päivä aikaa tälle, tulet kokemaan erittäin tärkeitä muutoksia elämässäsi.

Josèn verkkosivut:
http://www.terapias-naturales.es/en/

https://www.facebook.com/josed.figueroagarcia.suomi/

Josén kurssi Joensuussa 9.-11.11., katso lisätietoja https://www.kuudesaisti.net/menovinkit/koulutukset/sielun-oppitunnit

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net