"Haluan muuttaa maailmaa" - kuusi askelta kohti muutosta pixabay.com
18.04.2018

"Haluan muuttaa maailmaa" - kuusi askelta kohti muutosta

Kaikki maailman kauhut, väkivalta, ahneus, hyväksikäyttö, saastuminen ja maapallon tuhoaminen ovat jotain niin suurta, ettei ole ihme, että useimmat meistä tuntevat itsensä täysin vähäpätöisiksi ja voimattomiksi näiden asioiden edessä. Kuinka voimme yksin, keskivertaisina ja tavallisina ihmisinä vaikuttaa mihinkään? Kuinka voimme elää elämäämme täysin rinnoin, tietäen että teemme parhaamme hyödyttääksemme tätä maailmaa?

Oletko koskaan tuijotellut keskellä yötä makuuhuoneesi kattoon ja ajatellut: "Haluaisin muuttaa tätä maailmaa jotenkin. Haluan tehdä maailmasta paremman paikan, mutta MITEN?"

Olet ehkä etsinyt pitkään ja hartaasti tapaa, jolla voisit tuntea tehneesi tarpeeksi. Olet ehkä lukenut kirjoja yhteiskunnallisesta muutoksesta, käynyt yhteiskunnan parempaa toimintaa koskevia kursseja, mutta mikään ei lopulta tunnu riittävältä.

Kuten sinä, minäkin tunnen itseni pieneksi tällaisten ylivoimaisten haasteiden edessä. En ole erityisen vahva, minulla on harvoin energiaa ylimääräiseen, en ole hyvä verkostoitumisessa tai small talkissa ja olen alkanut menettää kuuloani ennenaikaisesti. Minulla on kuitenkin jotain arvokkaampaa kuin mikään muu, nimittäin tahtoa. En ole vahvin, kyvykkäin, viehättävin tai mielenkiintoisin ihminen maailmassa, mutta minulla on tahdonvoimaa ja se on avain muutokseen.

Onko sinulla tahdonvoimaa vaikuttaa asioihin? Jos on, olet syntynyt muutoksentekijäksi.

Haluan muuttaa maailmaa, mutta olen liian tavallinen - miten pystyn siihen?

Minä olen aina halunnut muuttaa maailmaa, siitä asti kun astuin ulos lapsuuden viattomuuden usvasta. Ja vaikka olenkin tavallinen, tiedän ettei se ole tekosyy luovuttaa ja antaa egon, tietämättömyyden tai yhteiskunnan sanella sääntöjä.

1. Tee tietoinen päätös empatiasi lisäämiseksi

Sol sanoi minulle kerran, että muutos ei voi koskaan tulla, ei ole koskaan tullut, eikä tule koskaan tulemaan jos yritämme vaikuttaa ulkoiseen järjestelmään. Miksi? Koska ainoa muutos tulee sisältä päin. Kuinka voit vihan ja henkisen epävakauden kautta opettaa rakkaudesta ja rauhasta? Se ei toimi, eikä tule koskaan toimimaan. Jos yritämme pakottaa ulkoista muutosta, luomme vain suurempaa maailmanlaajuista tuskaa.

Tämän takia kannustan empatiaan. Tunteiden apteekissa empatia on ainoa asia, joka todella auttaa meitä ymmärtämään ja tuntemaan myötätuntoa muita ihmisiä kohtaan. Empatia on ainoa tunne, joka antaa meille mahdollisuuden antaa anteeksi ja kehittää syvää tietoista rakkautta. Et voi kokea todellista myötätuntoa, anteeksiantoa tai rakkautta ellet ensin tunne kipua ja kärsimystä.

Monet sekoittavat empatian sääliin. Empatia ei tarkoita ihmisen säälimistä eikä sitä, että olisimme pahoillamme heidän puolestaan. Se auttaa meitä ymmärtämään miksi toinen ihminen uskoo, ajattelee, tuntee ja käyttäytyy tietyllä tavalla. Yhteiskunnassamme on valitettavasti liian vähän empatiaa. Totuus on, että useimmilla meistä ei ole kykyä olla riittävän myötätuntoisia. Empaattisuus ei ole vain sitä, että laitamme itsemme onnettoman saappaisiin, se on muiden ihmisten ymmärtämistä, myös niiden, joita et voi sietää.

2. Opi rakastamaan itseäsi autenttisesti

Jos haluaa muuttaa maailmaa, on ehdottoman tärkeää opetella rakastamaan itseään oikealla tavalla. Miten voit luoda hyvää muutosta, jos vihaat ja rankaiset itseäsi ja toimit itseäsi vastaan? Kuten usein sanotaaan, sinun itse täytyy olla muutos. Sinun täytyy muuttua muutoksen ruumiillistumaksi, ennen kuin oletat muiden ympärilläsi muuttuvan. Et voi pakottaa muita kuin itseäsi.

3. Tue luomutuotteita ja kestävää kehitystä

Tue hyödykkeitä, viljelymenetelmiä ja elämäntapoja jotka ruokkivat elämää eivätkä tuhoa sitä. Tämä saattaa vaatia sinua muuttamaan tottumuksiasi ja käyttämään muutaman ylimääräisen euron, mutta loppujen lopuksi tämä todella auttaa planeettaamme. Muistathan kierrättää jätteesi!

4. Osta kirpputoreilta, käytä joukkoliikenettä ja vähennä materiaalista kulutusta

Mitä enemmän ostat, kulutat ja heität pois, sitä enemmän maapallomme saastuu. Tarvitsetko todella jatkuvasti teknisiä päivityksiä tai uusia huonekaluja joka vuosi? Entäpä vaatteet? Pitääkö sinun jatkuvasti päivittää tyyliäsi (ja edistää lapsityövoimaa halpaketjuissa)? Yritä hankkia tarvittava hyväntekeväisyyskaupoista tai kirpputoreilta.

5. Ole sohva-aktivisti

Sosiaalisen median ja internetin käyttö on oiva tapa aikaansaada muutoksia. Kun on adressi jonka voit allekirjoittaa, artikkeli josta tykätä ja jakaa, tee niin! Voit jopa perustaa ryhmän, joka on omistettu jollekkin sinulle tärkeälle asialle, kuten eläinten oikeuksille. Voit myös perinteisemmin liittyä johonkin järjestöön, kuten Greenpeaceen tai WWF:ään.

6. Tee varjotyötä

Välinpitämättömyyttä ja kipua levitetään sukupolvelta toiselle käsittelemättömien haavojen takia. Kun emme pysty olemaan sinut pimeytemme kanssa, meistä tulee neuroottisia, epävakaita ja epätyytyväisiä. Ja tämä siirtyy eteenpäin lapsillemme ja heidän lapsilleen. Ainoa tapa, jolla voimme lopettaa tämän kiertokulun on varjotyö. Tutkimalla tietoisesti tuskaamme voimme vapautua varjoistamme.

Jätä kommentti! Se on hyvä tapa osoittaa että "hei, olen kiinnostunut aiheesta!" ja se synnyttää pienen aallon kohti muutosta. Miten sinä omalta osaltasi luot muutosta tai innostat muita tekemään niin?

Lähde: Aletheia Luna - https://lonerwolf.com/i-want-to-change-the-world/

Jaa tämä:
JannikaA

Nuori ja innokas harjoittelija, joka etsii innolla uusia, mielenkiintoisia juttuja. On innokas matkustelemaan ja etsimään haasteita. Pätee varsinkin käännösjutuissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net