20 käänteentekevää merkkiä henkisestä heräämisestä https://pixabay.com/fi/punainen-unikko-kes%C3%A4-kukka-luonne-834192/
04.05.2016

20 käänteentekevää merkkiä henkisestä heräämisestä

Henkinen herääminen saa meidät kosketuksiin sielun ja hengen maailman kanssa, josta olemme olleet erotettuina kovin kauan. Elämme yhteiskunnassa joka arvostaa materiaalista kasvua yli kaiken muun, näin  ollen on haastavaa lähteä matkaan, joka vie meidät syvälle kosketuksiin itsemme ja kaiken Lähteen kanssa.

Kaikki lähtien siitä, miten suunnittelemme, pukeudumme, työskentelemme ja puhumme perustuu oletukseen siitä, että on olemassa vain yksi ulkoinen, fyysinen todellisuus, eikä muuta. Siksi elämästä tulee pinnallista ja tyhjää. Meistä voi tulla rikkaita, kunnioitettuja, rakastettuja tai jopa kuuluisia, mutta mikään näistä ei täytä sieluttomuuden aiheuttamaa sisäistä tyhjyyttämme.

Onneksi on kuitenkin hetkiä, jolloin tunnemme tämän tyhjyyden sisällämme. Saatamme torjua sen surumieliset kutsut ja yrittää täyttää tyhjyyden materialla ja kokemuksilla, mutta emme pääse sitä kuitenkaan pakoon. Sitten, yhtäkkiä, elämämme halkeaa kahti ja maa allamme murenee. Putoamme, huutaen ja itkien, tyhjyyteen.

Tätä lukemaan päätymisesi vihjaa, etä olet todennäköisesti käynyt läpi tai käyt parhaillaan läpi tätä vaikeaa, mutta lopulta sielusi pelastavaa henkistä kriisiä. Me käymme läpi, mitä se tarkoittaa sinulle, ja mitä voit odottaa kokevasi.

Henkisen heräämisen oireet

Koin itse ensimmäiset henkisen heräämisen oireet noin 6 kuukautta ennen Solin tapaamista. Olin siihen aikaan syvästi kiinni fundamentalistisen kirkon opeissa, johon minut oli kasvatettu. Kun aloin epäillä, kyseenalaistaa opetuksia ja tuntea, että elämässä on muutakin kuin se, mitä minulle oli opetettu, tunsin oloni yksinäiseksi ja eksyneeksi. Kirkon ulkopuolella ei ollut ketään, kenen kanssa olisin voinut puhua tunteistani ilman että se olisi epämukavaa. Minulla ei ollut todellisia läheisiä ystäviä, joille olisin voinut puhua. Perheeni ei ymmärtänyt, tai ei halunnut ymmärtää. Tunsin oloni niin vieraantuneeksi ja yksinäisyyden tukahduttamaksi, että siitä seurasi masennus ja krooninen ahdistus, joka kesti monta vuotta.

Henkisen heräämisen ravisteleva, mutta samalla kaunis piirre on, että se tapahtuu silloin, kun viimeksi sitä odotat. Sitä ei voi suunnitella. Se hiipii elämääsi ja ravistelee kaiken sijoiltaan. Mutta sen salaisuus on, että se henkinen herääminen alkaa juuri silloin, kun sitä eniten tarvitset. 

Henkinen herääminen on sielun vapauden huuto. Kuuntele sitä, ja elämästäsi tulee merkityksellistä ja merkittävää.

Jos kiellät sen, elämästäsi tulee kuin hautausmaa.

Kun itse kävin läpi henkistä heräämistä, minulla ei ollut aavistustakaan, mitä minulle oli tapahtumassa. Olin varma, että olin menettämässä mielenterveyteni tai tulisin palamaan helvetissä kyseenalaistettuani kaiken, mitä minulle oli opetettu. Olisin ollut onnellinen, jos olisin saanut luettavaksi tällaisen yksinkertaisen jutun, jossa kuvaillaan henkisen heräämisen oireita ja niiden merkitystä. Olen ylpeä, että voin nyt esitellä ne teille. Toivon, että ne antavat raamit sille, mitä käyt läpi. 

Fyysisiä henkisen heräämisen oireita 

Fyysiset merkit vaihtelevat tietenkin henkilöstä riippuen. Tässä on muutama oire, joita olen itse kokenut, ja joista muut samaa polkua kulkeneet ovat kertoneet:

  • Esimerkiksi näkösi, makuaistisi, tuntoaistisi tai hajuaistisi voimistuvat. Saatat havaita olevasi erityisherkkä.
  • Saatat havaita allergioita, joita sinulla ei aiemmin ollut (tai joita et huomannut). Esimerkikisi vehnäallergia, pähkinäallergia, papuallergia, soija-allergia tai mauste-allergia.
  • Muutokset unirytmissä - nukut enemmän tai olet herkkäunisempi, mikä taas johtaa unettomuuteen.
  • Voimakkaat unet - unistasi tulee pelottavia, outoja tai intensiivisiä.
  • Huimaus - tunnet olosi huonoksi, jos et ole ollut maadoittuneena päivän aikana.
  • Muutokset painossa - painon lasku tai nousu.
  • Muuttuneet ruokailutottumukset - se, mistä ennen pidit, ei enää houkuttelekaan. Saatat myös himoita ruokia, joita et ole ennen syönyt tai joista et ennen pitänyt.
  • Energioiden ailahtelut - olet välillä energinen, välillä taas täysin tyhjä.
  • Noussut tai laskenut seksivietti.
  • Heikentynyt tai noussut vastustuskyky vastustuskyky.

Henkisiä ja mentaalisia henkisen heräämisen oireita 

Monet heräämisen läpikäyneet ihmiset ovat kokeneet seuraavia oireita:

1. Sinusta tuntuu, että elämäsi on jotenkin väärä

Kaikki, mihin olet uskonut, mihin olet pyrkinyt ja mitä olet saanut aikaan tuntuu väärältä. Tuntuu, kuin elämäsi ei olisi omasi.

2. Kaipaat merkitystä ja tarkoitusta

Tunnet syvää halua elämäsi tarkoituksen löytämiseen. Et tiedä, mikä se on, mutta etsit sitä epätoivoisesti.

3. Huomaat, että suuri osa siitä, mitä sinulle on opettu on valetta

Alat havaita, miten suuri osa uskomuksistasi, arvoistasi ja periaatteistasi eivät ole omiasi, vaan muiden ihmisteän tai kulttuuritaustastasi perittyjä.

4. Tunnet olosi yksinäiseksi ja eksyneeksi

Mikään elämässäsi ei enää tunnu järkevältä. Tunnet kuin vaeltaisit loputtoman autiomaan halki. Olosi on yksinäinen ja toisista ihmisistä irrallinen.

5. Näet yhteiskunnan harhan läpi

Materialismi, menestys ja voitto eivät merkitse enää mitään sinulle. Alat kokea olosi hampaaksi yhteiskunnan rattaissa.

6. Näet, miten onnettomia suurin osa ihmisistä on

Heräät muiden ihmisten onnettomuuteen ja kärsimykseen. Saatat hakeutua aktivismin pariin tai alkaa lukea ihmisten oloista. Maailmantuska alkaa vaivata sinua.

7. Alat kokea syvää myötätuntoa

Kun herkistyt ihmisten ja luonnon kärsimykselle, sinusta tulee myötätuntoisempi. Sisäinen empatiasi herää, ja voit kokea vaikeaksi tunteidesi voimakkuuden. Tämä on tärkeä hetki: joko vaiennat tuntemasi tuskan hankkimalla sijaistoimintaa riippuvuuksien muodossa, tai löydät terveellisiä tapoja hyväksyä ja ilmaista tunteitasi.

8. Haluat olla yksin

Kaipaat yksinäisyyttä. Jos olet joskus ollut ulospäin suuntautunut, koet nyt luonteesi introvertin puolen. Vietät paljon aikaa pohdiskellen ja hiljaisuudesta nauttien. Yrität välttää kontakteja muihin ihmisiin. Tässä vaiheessa saatat menettää useita entisiä ystäviä.

9. Keskustelut vaikuttavat pinnallisilta

Kun puhut ihmisille, tunnet akuutisti miten irrallaan heistä olet. Huomaat, että harvat ihmiset tuntevat olonsa mukavaksi intohimosta, tunteista, merkityksestä ja sielusta puhuttaessa. Keskustelut saavat olosi levottomaksi ja jutustelu ärsyttää sinua. Huudat äänettömästi, miksi kukaan ei herää ja näe, mitä todella tapahtuu. Pinnallinen keskustelu saa sinut vetäytymään yksinäisyyteen entistä hanakammin. Sinusta saattaa tulla yksinäinen susi.

10. Haluat lopettaa työsi

Vaikka olisitkin työskennellyt vuosia tutkintosi, urasi ja sillä etenemisen eteen, tunnet vain tyhjyyttä. Työsi ei enää saa sinua tuntemaan itseäsi hyödylliseksi. Kaipaat epätoivoisesti enemmän.

11. Janoat aitoutta ja totuutta

Rehellisyys itseäsi kohtaan muuttuu ensisijaiseksi. Inhoat teennäisyyttä ja entisiä naamioitasi. Haluat olla täysin aito. Teeskentely inhottaa ja yököttää sinua.

12. Tulet tietoiseksi entisistä negatiivisista tavoistasi

Olet tuskaisen tietoinen virheistäsi ja tuhoisista tavoistasi. Sinussa herää voimakas tarve siivota pöytä ja aloittaa alusta.

13. Koet ahdistusta tai masennusta

Saatat käydä läpi syvää masennusta tai sitkeää ahdistusta. Heräämisesi aiheuttama shokki saa sinut tuntemaan olosi epävakaaksi. Sinulle saatetaan diagnosoida virheellisesti mielenterveyden sairaus.

14. Haluat tehdä maailmasta paremman paikan

Kun kaikki on sanottu ja tehty, haluat että jälkeesi jää parempi maailma.

15. Haluat tietää syvällä tasolla, kuka olet

Mieleesi nousee loputtomasti kysymyksiä identiteetistäsi ja elämästäsi, kuten "Kuka olen?", "Miksi synnyin?", "Mitä olen täällä tekemässä?" ja "Mikä on olemassaoloni tarkoitus?". Alat lukea self-help-kirjallisuutta ja henkisiä tekstejä. Ei ihme, että päädyit lukemaan tätä juttua :)

16. Intuitiosi voimistuu

Alat pikkuhiljaa kuunnella vielä hiljaista sisäistä ääntäsi. Teet päätöksesi sen ohjaamana. Lopulta alat havaita piilossa olleita lahjojasi ja taitojasi.

17. Synkronisuus lisääntyy

Alat tulla tietoiseksi monista merkeistä ja enteistä, joita elämä heittää eteesi. Elämästä tulee paljon vastaanottavaisempaa, ja toimit sen kanssa vuorovaikutuksessa. Rauha ja déjà vu -kokemukset lisääntyvät.

18. Koet ihmeitä ja olet utelias

Pienet asiat alkavat tuoda elämääsi iloa ja onnea: putoava lehti, hämähäkin seitti, lapsen nauru, lätäkkö. Elämä ei enää jää huomiotta - se näyttäytyy taianomaisena, ihmeellisenä ja kauniina.

19. Alat rakastaa ehdoitta

Kun egon rajat murtuvat, alat rakastaa ihmisiä odotuksitta ja ehdoitta. Et ole enää kiinnostunut draamasta, konflikteista tai mistään mihin liittyy vihaa.

20. Näet, että olemme kaikki yhtä

Et ainoastaan älyllisesti ymmärrä, että olemme kaikki yhteydessä toisiimme, vaan tunnet sen luitasi myöten. Tajuat, että ajatuksemme ja uskomuksemme vaikuttavat todellisuuteen, ja että olemme osasia suuresta kokonaisuudesta - hengestä. Kun olet kokenut täysin tämän ykseyden, löydät rauhan. Joskus tämä vaihe voi viedä monta vuotta, tai jopa koko elämän.

Lopuksi...

Minulla ei ole aavistustakaan mitä  henkisestä heräämisestäsi seuraa, eikä varmaan sinullakaan tässä vaiheessa. Mutta anna minun sanoa, että kannattaa antautua tilalle hetkeksi. Kun kävin itse läpi heräämistäni, mukanani kulki jatkuvasti olo, että putosin pohjattomaan pimeyteen. Mutta tämä sielun musta yö opetti minulle paljon, vaikka se aiheuttikin pohjatonta tuskaa.

Anna siis kipusi olla opettajasi.

Antaudu väistämättömälle.

Ole rohkea.

Älä pysähdy.

Rakasta virheitäsi.

Et ole yksin.

 

Lähde: Lonerwolf.com

Kirjoittaja: Aletheia Luna

Sivuston ylläpitäjät: Mateo Sol & Aletheia Luna

 

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net