Sinikka Piippo: Elinvoimaa puista

| 31.03.2017
Sinikka Piippo jakaa taas suurenmoista tietouttaan Äiti maan aarteista - metsistä ja puista kirjassaan Elinvoimaa puista. Tässä on oikea pikku-jättiläinen hänelle, ken kaipaa tietoa puista ja niiden terveysvaikutuksista.

Viime keväänä luin Piipon kirjan Villivihannekset ja tämä tuore Elivoimaa puista jatkaa kyllä samalla vakuuttavalla linjalla. En usko että "taviskäyttäjälle" jää montaakaan kysymystä kysyttäväksi puista ja niiden terveysvaikutuksista kirjan luettuaan. 

Kirjan sisällysluettelo on seuraavanlainen esipuheen ja johdannon jälkeen: metsät ja terveys, puiden osien kerääminen ja säilöntä, puut ruokana, juomana ja rohtona, varoitukset, Suomen terveellisimmät puut ja lopuksi on mittava liiteosio, josta löytyy esimerkiksi puiden aineosataulukot.

Piippo ei kirjassaan keskity pelkästään kehon terveyteen, vaan hän haluaa muistuttaa lukijaansa myös metsien ja puiden "henkisestä perimästä". Ennen vanhaa metsät olivat osa suomalaista sielunmaisemaa, jota kunnioitettiin ja suojeltiin. Isot, vanhat ja pyhät puut kuuntelivat vaieten sukupolvien murheet, seisoen vakaina ja voimaa uhkuen. Nykypäivänä puut nähdään suurelta osin pelkkänä kauppatavarana ja samalla kun vanhat puut kaatuvat ympäriltämme, kiskotaan meidänkin juuret irti maasta. Kadotamme yhteyden Äiti maahan.

Yksittäiset puut on esitelty erikseen, esim. jalavasta kerrotaan eri jalavalajit, hieman historiaa, ainesosat, miten sitä käytetään rohtona. Tiesitkö että punajalava nopeuttaa toipumista ja siitä keitetyllä teellä helpotetaan synnytyksiä? Se sopii myös ripulin hoitoon!

Takakannen teksti:
Ainutlaatuinen tietokirja siitä, miten ja miksi puut parantavat fyysistä ja psyykkistä terveyttämme.
Teoksessa päivitetään viimeinen tutkimustieto puiden terveyshyödyistä ruokana, rohtona ja lääkkeenä.
Esimerkiksi männyt ja kuuset tunnetaan pihkan, tervan, haihtuvien öljyjen ja petun lähteenä, katajat marjoistaan, koivut ksylitolin ja mahlan lähteenä ja pihlajanmarjat hyytelönä, mutta terveellistä ja hyödyllistä löytyy myös lehmuksista, lepistä, jalavista, pajuista, tuomista, haavoista, vaahteroista ja monesta muusta.
Puiden tärkeyttä hyvinvoinnille on alettu ymmärtää ja sitä tutkitaan jo monessa maassa, mutta aiheesta ei ole aiemmin tehty kattavaa tietoteosta. Sinikka Piippo kartoittaa kirjassaan seikkaperäisesti, mitä puiden eri osien vaikuttavista aineista ja käyttömahdollisuuksista tiedetään tähän mennessä.
Kirjassa esitellään 25 Suomessa luonnonvaraisena tai viljeltynä kasvavaa puulajia, joiden lehtiä, silmuja, kukkia, marjoja, hedelmiä, puuainesta ja niistä saatavia aineita käytetään lääketieteessä, aromaterapiassa, homeopatiassa, kansanlääkinnässä, luontaislääkinnässä, ravintona, juomina ja kosmetiikassa.
Kirja kertoo myös metsän ja puiden terapeuttisesta vaikutuksesta ihmisen henkiseen hyvinvointiin ja mielenterveyteen.

Sinikka Piippo: Elinvoimaa puista, terveyttä mielelle ja keholle
Minerva 2017

 
Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net