Neale Donald Walsch: Keskusteluja Jumalan kanssa 1-3

| 09.03.2017
Keskusteluja Jumalan kanssa kirjasarja on jo vanha teos, mutta paikkansa se on säilyttänyt parhaiden henkisten kirjojen joukossa jo yli kymmenen vuotta.

Jos tosiaan pitäisi nimetä yksi kirja ylitse muiden, niin kyllä Neale Donald Walschin Keskusteluja Jumalan kanssa olisi ykkönen. Ehdottomasti. Se tuli käteeni juuri oikealla hetkellä ja räjäytti tajuntani. Kirja (puhun vastaisuudessa kirjasta, vaikka tarkoitan kirjasarjaa, joka sisältää kolme Walschin kirjaa) on vuoropuhelua Walschin ja Jumalan kanssa ja se käsittelee oikeastaan koko maailman asioita. Se antaa vastauksen kysymykseen: "Miksi Hitler pääsi taivaiseen" tai "Onko kuoleman jälkeistä elämää" tai vaikkapa "Miksi en saa työstäni parempaa palkkaa".

Ei, en ole naivi, enkä usko kaikkea mitä kirjoitetaan tai että tämä kirjasarja olisi ainoa oikea. Tämä kirja vain resonoi omien ajatuksieni kanssa. Kirjaa lukiessani tunsin yhdistyväni korkeimman kanssa. That's it! Hyvin simppeliä. Mutta kaikille tämä ei kolahda. Ja hyvä niin. Ei yhteen kirjaan mahtuisi koko maailman totuus, se kun muuttuu koko ajan... Ja sellaisia kirjoja on maailmanhistoriamme aikana kirjoitettu jo muutenkin tarpeeksi ja niitä luetaan kuin "piru raamattua", jos sallitte vertauskuvan.

Kirjan parasta antia on mielestäni se, kuinka kirja ravistelee meitä ajattelemaan asioita uudesta näkökulmasta. Se haastaa sinut ajattelemaan omilla aivoillasi ja kaataa uskomuksen toisensa perään kuin keilat radalla. Se laittaa nikottelemaan ja välillä kirja lentää nurkkaan. Toki aika on hieman syönyt kirjan parasta terää, mutta kyllä sieltä vieläkin - yhä uudestaan ja uudestaan - löytyy asioita joita pääsee omaksumaan. Ja jos puhutaan ihmisestä, joka vasta kolkuttelee henkisyyden portilla, tämä kirja avaa varmasti näkymiä!

(Harmi vaan, että WSOY ei ole innostunut julkaisemaan uusia painoksia. Itseltäni taitaa löytyä muutama ylimääräinen kirja, jos joku haluaa omakseen info(at)kuudesaisti.net. Kirjastoista ja antikvaareista löytyy kyllä varmasti myös kirjasarjaa. Kirjan sanomasta enemmän täältä).

Takakannen teksti:

"Herkeämättä olet minua anellut näyttäytymään, selittämään itseni, paljastamaan itseni.
Tässä minä nyt teen sen, niin suoraan ettet mitenkään voi ymmärtää minua väärin, niin yksinkertaisella kielellä ettet mene sekaisin, niin tavallisin termein ettet hämmenny sanaviidakosta."

Seitsemän vuotta sitten amerikkalaisen Neale Donald Walschin elämä oli aallonpohjassa. Hänen ihmissuhteensa eivät toimineet, hänen terveytensä oli heikko ja hän oli saanut potkut työstään. Eräänä yönä tämä vihainen ja turhautunut mies ryhtyi kirjoittamaan kirjettä Jumalalle ja hämmästyksekseen hän alkoi saada vastauksia.
Kolmen vuoden ajan Walsch kävi keskusteluja Jumalan kanssa monenlaisista aiheista, jotka vaihtelivat ihmissuhteista, synnistä ja seksistä maailman tilaan ja Jumalan olemukseen. Sitten Walsch julkaisi keskustelunsa kirjana, joka Yhdysvaltojen menestyksen jälkeen nousi yli kahdellekymmenelle kielelle käännetyksi kansainväliseksi bestselleriksi.

"Ensimmäinen laki on, että jokainen voi olla, tehdä ja saada kaiken mitä voi kuvitella. Toinen laki on että jokainen vetää puoleensa sitä mitä pelkää."

Neale Donald Walsch: Keskusteluja Jumalan kanssa trilogia 1-3
WSOY 1999

 
Jaa tämä:

1 kommentti

  • Kommentoi linkkiä Viivi 07.05.2019 lähettänyt Viivi

    Kiinnostaisi tuo Keskusteluja Jumalan kanssa 3, jos on vielä jäljellä :)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net