Keskusteluja Jumalan kanssa
Olipa kerran sielu, joka tiesi olevansa valo. Se oli uusi sielu ja innokas hankkimaan kokemuksia. "Minä olen valo", se sanoin.
Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä jne... Jaa, raamatun 9- 10 käsky ovat hyvin samankaltaisia. Älä tavoittele toisen omaa.
Kahdeksas käsky kehottaa meitä olemaan valehtematta ja panettelematta lähimmäistä. Olenpa siihen syyllistynyt. Toden totta, monta kertaa. Eniten taidan kuitenkin valehdella itselleni.
Seitsemäs käsky kieltää varastamisen. Pitääpä pohtia asiaa, onko varastaminen aina väärin?
Käsi ylös, onko jumala ystäväsi? Jaa, muutama käsi nousi, mutta useimmat katsoivat vähän vinoon. Mitäh! Eihän jumalan kanssa voi ystävystyä. Minäpä väitän että voi!
Kuudes käsky raamatun mukaan on "Älä tee aviorikosta". Niin, mikä sitten on aviorikos ja onko rakkaus yksinkertainen asia ja onko rakkaudella ja avioliitolla tekemistä keskenään?
Ykseys on ollut minulle vaikea asia ymmärtää. Miten me voimme kaikki olla ”yksi”? Laavalampusta on ollut verraton apu....

Älä tapa

| 15.06.2016
Viides käsky: Älä tapa! Yllättävän vaikeaa elämän kunnioittaminen vielä monelle on. Elämä on turhan halpa.
Tulikiven katkuista päivää kaikille! Syntisiä olemme jo syntyessämme ja vain armo pelastaa (kuolemalta, jota ei ole...) Mutta sekin pitää kai ansaita. Puppua kaikki.
Neljäs käsky kehottaa kunnioittamaan isääsi ja äitiäsi. Se on aika paljon monesti pyydetty. Pitäisikö myös vanhempien opetella kunnioittamaan lastaan?
Kolmas käsky kuuluu: Pyhitä lepopäiväsi. Tästä Raamatun kohdasta olen ainakin osin samaan mieltä.
Kymmentä käskyä pitäisi raamatun mukaan totella. Käsitelläänpä seuraavaksi toinen käsky, joka sanoo että ei saa käyttää väärin Jumalan nimeä.
On aikoja, jolloin kaiken kauniin näkeminen ja elämästä nauttiminen on vaikeaa. Entä jos tämä olotila on pysyvä? Minun on ollut aina vaikea nähdä maailman kauneutta ja kokea ihmiselon ihanuutta. Kadehdin ihmisiä, jotka näkevät tämän kaiken, ottavat avosylin vastaan elämän ilot ja surut ja silmiinnähden nauttivat elämästään.
Serkkuni kysyi lapsena, mitä toivoisin jos haltija toteuttaisi kolme toivettani. Tiesin heti, että en tarvitse kuin yhden.
Rakkaus sanana ilmenee lähes joka paikassa. Ihmiset rakastavat kumppaniaan, lapsiaan, ystäviään, lemmikejään, jopa hampurilaisia! Mutta mitä se rakkaus on ja ennen kaikkea miten se ilmenee?
Rahan manifestoiminen (eli luominen) omaan elämään on sivuston tämän hetken teemoja, joten laitanpa itsekin lusikkani soppaan. Tuo ihana (paha) raha, jota kaikki himoitsevat, mutta eivät saa. Ja kun sitä ei ole, todetaan, ettei sitä oikeasti edes haluta ;)
Rippikoulussa piti 10 käskyä kirjoittaa paperille. Niitä tottelemalla et joudu helvettiin. Kyllä minä ne silloin osasin ulkoa, mutta onko ulkoa opitulla käskyllä kovin paljon virkaa, jos niitä ei sisäistä? Muutenkin täytyy tunnustaa, että tappamista lukuunottamatta kaikkia olen rikkonut!
Olen luullut olevani fiksu ja ajatteleva aikuinen, mutta totuus on toisenlainen. Monesti huomaan olevani vanhempieni tai yhteiskunnan äänitorvi, joka toistaa samaa levyä vuodesta toiseen, kyseenalaistamatta tarinaa milloinkaan. Ja sitten vielä ihmettelen kun asiat eivät mene toivomallani tavalla.

Ajan harha

| 16.12.2013
Aika on vekkuli keksintö. Toisten mielestä sitä ei ole edes olemassa, toisilla on sitä liikaa ja useimmilla liian vähän. Suhteellisuusteorian mukaan maailmankaikkeus on aika-avaruuden muodostama neliulotteinen möhkäle.
Suomessa ihminen määritellään juridisesti kuolleeksi, kun sydän on lakannut sykkimästä ja joku seuraavista pätee: hengitys ja verenkierto ovat loppuneet, ruumis on tuhoutunut tai toissijaiset kuolemanmerkit ovat ilmaantuneet. Tekeekö pahaa lukea näitä sanoja? Etkö halua ajatella omaa katoavaisuuttasi? Kovin moni meistä miettii mitä muuta tahansa paitsi omaa tai läheisensä kuolemaa.
Sivu 1 / 2

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net