Jeremy Qvick: Tie sisäiseen ihmisyyteen

| 30.11.2016
Kun sisäinen ihmisyys herää, emme ole mielemme tai ulkoisten olosuhteiden vankeja, vaan koemme kaiken tietoisesti. Kirjassaan Tie sisäiseen ihmisyyteen Jeremy Qvick antaa meille työkaluja tietoisuuden kehittämiseksi.

Tapasin syksyllä Jeremy Qvickin Helsingissä Hengen ja tiedon messuilla, jossa hän piti lyhyen luennon kirjansa pohjalta. Qvick esiintyi luontevasti ja hänen rauhallinen ja sydämellinen läsnäolonsa teki kuuntelijat vastaanottavaiseksi. Sama sydämellinen tatsi säilyy myös hänen ensimmäisessä kirjassaan, joka sisältää 80 harjoitusta tietoisuuden kehittämiseksi.

Nämä harjoitukset herättelevät meitä aktiivisen huomion tilaan, joka tarkoittaa sitä, että ajatus- ja tunnemalleja ei imetä automaattisesti ympäröivästä maailmasta eikä toisteta vanhoja kaavoja, vaan ollaan aktiivisesti läsnä ja havainnoidaan ympäröivää tilaa. Ihmiskunnan suuria haasteitahan on päästää irti vanhoista, huonosti toimivista kaavoista, jotka eivät enää palvele yksittäistä ihmistä, ihmiskunnasta nyt puhumattakaan.

Itse tykästyin harjoitukseen, jossa toistetaan 3-5 sanan mittaista lausetta. Muutaman toiston jälkeen, tiputetaan viimeinen sana pois, mutta toistetaan lause alkuperäisessä pituudessaan. Eli siis tiputetun sanan tilalle laitetaan siis ”tyhjää”. Jatketaan samaan tyyliin ja kohta ei ole kuin tyhjää….joka on itse asiassa aktiivista huomiointia.

Qvickin kirja lienee tervetullut henkisen alan markkinoille, sillä tällaisia harjoituksiin perustuvia kirjoja on vähän tarjolla. Syventymällä kirjaan ja sen harjoituksiin, lukijalle avautuu mahdollisuus kokea tietoinen läsnäolo.

Jeremyn blogiin Uutteen tietoisuuteen

Takakannen teksti:

Tie sisäiseen ihmisyyteen on matka kohti läsnäolon voimaa. Tämä voima auttaa tiedostamaan ja ymmärtämään, mitä mielessäsi ja ulkoisessa elämässäsi tapahtuu.

Kirjan tietoisuusharjoitusten kautta opit selkeää ajattelua ja intuitiivista tuntemista, joilla voit muuntaa vanhoja ajatus- ja tunnetottumuksiasi tehokkaasti. Harjoitusten avulla voit löytää sisäisen rauhan ja toimia vapaammin sekä luovemmin niin arjen askareissa, sosiaalisessa elämässä, taiteellisessa työssä kuin oppimisessakin.

Tie sisäiseen ihmisyyteen sisältää 80 mieltä kirkastavaa harjoitusta sisäisten voimavarojen löytämiseen, ajatuksien, tunteiden ja halujen havainnoimiseen, ymmärtämiseen ja muuntamiseen sekä oman tahdonvoiman vahvistamiseen. Tervetuloa tutustumaan sisäiseen ihmisyyteesi!

Jeremy Qvick on Inarissa syntynyt ja kasvanut kirjailija, taiteilija ja tietoisuuden tutkija. Lapin erämaa on kasvattanut hänestä taitavan sävel- ja sanataiteilijan. Muusikon ura loppui, kun Jeremy rikkoi soittokätensä ja joutui luopumaan suurimmasta intohimostaan. Siitä alkoi vuosien mittainen uuden merkityksellisyyden etsintä, ja lopulta Jeremy löysi suunnan ja tarkoituksen elämälleen. Hän oli kokenut, mitä ihminen voi todella olla: luova ja vapaa olento. Ihmisen ainoat esteet ovat hänen mielensä pelot ja tottumukset.

Vaellukset Lapin luonnossa ovat kehittäneet Jeremyn havainnointikyvyn kirkkaaksi. Sen avulla hän on tutkinut myös mielen mittaamattomia horisontteja.

Jeremy Qvick: Tie sisäiseen ihmisyyteen, harjoituksia tietoisuuden kehittämiseen

Viisas Elämä, 2016

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net