Ulvi Wirén: Kehon viisaus ja mielen voima

| 17.02.2014
Ulvi Wirénin kirjan alaotsikko kuvaa sitä hyvin: "Ajatusten avulla terveeksi". Kirja tarjoaa vaihtoehtoisen näkökulman kipuihin ja sairauksiin ja osoittaa, miten ihmiset eivät ota tarvittavaa vastuuta terveydentilastaan.

Sävy ei kuitenkaan ole yksilöitä syyttävä, sillä yhteiskuntamme ja maailmakatsomuksemme eivät kannusta vastuun ottamiseen terveydestä. Kehon viisaus ja mielen voima alkaa kuvauksella siitä, miten monet syyttävät säryistään ulkoisia tekijöitä, erityisesti työtä ja tietokoneella istumista. Ongelma pyritään ratkaisemaan hieronnoilla ja vaikkapa arvokkaalla patjalla. Mutta silti niskakivut eivät väisty. Wirén kehottaa miettimään, voisiko kipu johtua jostain syvällisemmästä ongelmasta, johon keho reagoi.

Tekstissä näkyy sen kirjoittajan kokemus hierontaterapeuttina ja refleksologina: hän antaa runsaasti esimerkkejä asiakkaista. Heidät tuo hierojan luokse jokin fyysinen vaiva, jonka aiheuttaja on todellisuudessa vaivan potija itse. Taustalla voi olla vääristynyt minäkäsitys, erilaisia tunnetiloja tai vahingolliset, opitut käyttäytymismallit.

Wirénin näkemyksestä seuraa myös se, että ongelmia voi pyrkiä ratkaisemaan itse aktiivisesti lääkäreiden ja lääkkeiden sijaan tai rinnalla. Niinpä kirjassa käydään läpi ruumiinosia ja sitä, mistä niiden vaivat voivat johtua: "Päänsärky voi olla merkki itsesi väheksymisestä" ja "[l]uun murtuminen kertoo katkeamispisteeseen tulleesta sisäisestä ristiriidasta". 

Kirjan alkuosassa kerrotaan selkeästi ja helppotajuisesti ajatusten voimasta ja kipujen syistä. Myös chakroihin ja kehon kahteen puoleen perehdytään. Wirénin tapa kirjoittaa on uskottava ja esimerkkitapaukset ovat hyvin kiinnostavia. Niinpä sitä voi suositella kaikille kivuista kärsiville tai muuten vain terveydestä ja kehon ja mielen suhteesta kiinnostuneille.

Takakannen teksti:
Ajatus on mahtava voimavara. Se on myös tämän oppaan avainsana. Ajatuksella voi sairastuttaa itsensä, mutta ajatuksen voimalla voi myös parantua. Sekä sairastuminen että parantuminen lähtevät omasta sisimmästämme.

Tässä kirjassa Ulvi Wirén käsittelee ajatusten vaikutusta fyysiseen terveyteen sekä kehon eri osissa ilmenevien vaivojen yhteyttä mieleen. Kirjan avulla jokainen voi oppia tunnistamaan negatiiviset ajattelumallit sekä päästä niistä eroon. Ratkaisun avain parantumiseen löytyy lopulta mielestämme.
Oppaassa on mukana kiinnostavia esimerkkitapauksia, ja se sopii erinomaisesti erityisesti vaihtoehtoisista ja kokonaisvaltaisista terveydenhoitomenetelmistä kiinnostuneille.

Ulvi Wirén: Kehon viisaus ja mielen voima - Ajatusten avulla terveeksi
Gummerus, 2014

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net