Tuulispään leivontakirja ohjaa vegaanisten herkkujen pariin

| 03.02.2016
Tuulispään leivontakirjaa selatessa tulee hyvä mieli - ja nousee vesi kielelle.

Vegaanihaasteeseen osallistuneet tietävät, että vegaanisia leivonnaisia on vaikea saada valmiina. Sen ei kannata antaa vaikuttaa päätökseen - vaikka pullakahvit kahviloissa saattavat jäädä vähiin, kotioloissa vegaaniset leivonnaiset voi pyöräyttää siinä missä tavallisetkin.

Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogin kirjoittaja, on omistanut ensimmäisen leivontakirjansa Kuudesaisti.netinkin lukijoille tutulle Tuulispään eläinsuojelukeskukselle. Monet reseptit on nimetty eläinsuojelukeskuksen asukkaitten mukaan, ja heistä kerrotaan lempeästi nimikkoreseptien kohdalla. Veganismista kerrotaan kirjan alussa, ja sen lopussa Saunio kirjoittaa omasta polustaan veganismin pariin.

Selkeä opus on erinomainen leivontaharrastuksesta innostuneelle nuorelle, vaikka lahjaksi: ohjeet ovat hyvin selkeitä, kirjan alussa johdatetaan leivonnan saloihin hyvinkin perinpohjaisesti. Mutta ei huolta: kokenut leipoja taas saa mittavastit tietoa vegaanisen leivonnan perusteista. Monia ilahduttanee se, että resepteissä kerrotaan, miten herkut voi valmistaa gluteenittomanakin!

Resepteihin tarvittavat ainekset on helppo löytää ruokakaupasta, ja kirjassa myös opastetaan erilaisten tuotteiden korvaamisen toisilla vegaanisilla vaihtoehdoilla. 

Entä sitten itse reseptit? Niitä selatessa herää kysymys siitä, miksi vegaaninen leivonta ei ole vielä yleisempää! Paiston aikana kotiin leviää aivan yhtä herkullinen tuoksu kuin kananmunaa, maitoa ja voita käyttäessä. Maussa voi vivahde-eroja olla, mutta on helppo tehdä valinta perinteisen ja vegaanisen leivonnan välillä: vegaaninen leivonta ei vahingoita eläimiä, ja se on myös ympäristöystävällinen valinta.

Tuulispään leivontakirjasta löytyvät ohjeet niin perusherkkujen, kuten munkkien, lättyjen ja pullien valmistamiseen, kuin hauskojen ja muodikkaidenkin uusien hittien leivontaan. Esimerkiksi hauskoille whoopie-leivonnaisille erilaisine täytteineen on omistettu kokonainen oman lukunsa! Moiset ovat pehmeitä, suuria täytekeksejä. Tai keksin muotoon leivottuja kakkuja täytteen kera.

Juhlaleivontaan ja näyttäviksi viemisiksi sopiva reseptejäkin kirjassa on runsaasti. Hurmaavat ja komeat suklaapikkukakkuset (cupcakeinakin tunnetut) koristellaan paitsi suklaisella kuorrutteella, myös popkorneilla. Ja Törkyöverikakussa on kokonaiset kolme kerrosta!

Takakannen teksti:

Maistuisiko herkullinen juustokakku, makeat whoopie-leivonnaiset, kirpeät tyrnipikkukakkuset tai amerikkalaiset minipannarit?

Suositusta Kamomillan konditoria -blogista tunnetun Satu Saunion ensimmäinen keittokirja on matka ihanien leivonnaisten valloittavaan maailmaan.

Tuulispään leivontakirjan resepteissä käytetään vain kasvisperäisiä aineksia. Kirjaan kootut reseptit ovat helppoja, eli jos osaat mitata ja sekoittaa, osaat varmasti leipoa näitä vegaanisia herkkuja. Toimeen tartutaan yksinkertaisin raaka-ainein, jotka löytyvät kaikille tutuista ruokakaupoista. 

Satu Saunio: Tuulispään leivontakirja
Finn Lectura, 2015

 

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net