Titti Holmer: Muutoskoodi

| 25.01.2016
Muutokset elämässä ovat välillä äärimmäisen vaikeita, vaikka ne koituisivat parhaaksemme. Miksi on niin vaikea muuttua?

Uskomme että muutokset onnistuvat, jos meillä olisi enemmän luonteenlujuutta tai tahtoa. Ja tunnemme syyllisyyttä ja masennusta siitä, että olemme heikkoja epäonnistuessamme tavoitteissa. Titti Holmer kirjassa Muutoskoodi,  neljä avainta parempaan elämään vakuuttaa, että kyse ei suinkaan ole pelkästä positiivisesta ajattelusta tai tahdonvoimasta, vaan paljon muustakin. Holmerin mukaan muutoksen tekemisen vaikeus johtuu aivoihimme sisäänrakennetusta ristiriidasta. Ristiriitoja syntyy, kun ajatukset, mielen ja kehon tuntemukset ja toiminta eivät kohtaa. Kuvittele tilanne laihduttamisesta, haluat laihtua, maha kurnii, mieli on maassa ja saman tien huomaat maiskuttavasi suklaapatukkaa. Tällöin toiminta (ostat patukan), kehon tuntemukset (maha kurnii) ja tunteet (olipa pa**ka työpäivä) ovat ristiriidassa ajatuksesi kanssa (haluat laihtua).

Holmerin kirja on kirjoitettu selkeästi ja jaoiteltu hyvin. Kirja käsittelee ylläolevia neljää osa-aluetta ja auttaa lukijaa analysoimaan ja sovittamaan kaikki yhteen, jolloin muutoksesta tulee mahdollinen.

Takakannen teksti:

Miksi on niin vaikeaa tehdä muutoksia elämäänsä? Toisin kuin yleensä uskotaan, muutos ei riipu oikeanlaisesta tavoitteesta, tahdosta tai asenteesta. Pelkästään positiiviseen ajatteluun keskittyminen voi puolestaan johtaa turhautumiseen ja epäonnistumisen tunteeseen.

Ensimmäinen este muutokselle on aivoihimme sisäänrakennettu konflikti. Silloin kun muutos tuntuu vaikealta, sisällämme käynnistyy kamppailu tunteiden, ajatusten ja kehon sekä toiminnan välillä. Tunteiden tasolla saatamme tavoitella hyvinvointia, ajatukset puolestaan kannattavat hyvännäköistä kehoa ja keho taas haluaisi jäätelöä, joten miten lopulta toimimme?

Titti Holmerin teos Muutoskoodi kertoo, kuinka nämä sisäiset osa-alueet vaikuttavat toisiinsa ja kuinka niitä voi käsitellä yhdessä ja erikseen. Kirja tarjoaa lukijalle ainutlaatuisia, tutkimustuloksiin perustuvia avaimia ja menetelmiä muutoskoodin murtamiseen.

Titti Holmer on psykologi, suosittu luennoitsija ja kirjailija. Holmer soveltaa kokemuksellisia metodeja, erityisesti kognitiivista käyttäytymisterapiaa, mutta myös mindfulnessia sekä ratkaisukeskeisen terapian menetelmiä. Holmerilta on aikaisemmin ilmestynyt suomeksi teos Onnellinen nyt - käytännön opas tietoiseen läsnäoloon (Basam Books 2011, pokkarina 4. painos 2015).

Titti Holmer: Muutoskoodi - Neljä avainta parempaan elämään
Basam Books 2015
Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net