Tara Lee & Mary Attwood: Äitiysjooga

| 11.01.2016
Miten joogata raskaana ollessa? Miten valmistautua synnytykseen? Muun muassa näihin kysymyksiin Lee ja Attwood antavat vinkkejä teoksessaan Äitiysjooga.

Kirja käsittelee kattavasti eri ulottuvuuksia, joita kannattaa huomioida raskauden aikana. Jooga on hyvä tapa valmistautua synnytykseen. Se vahvistaa ja notkistaa kehoa, rentouttaa ja rauhoittaa mieltä ja auttaa luomaan suhdetta syntymättömään lapseen.

Kirja käy selkein ohjein läpi erilaisia harjoituksia. Useat hengitysharjoitukset ohjeistavat rentouttamaan mieltä ja auttavat hyväksymään kehon ja mielen muutokset raskauden aikana. Kirjan voimalauseet ja meditaatio-ohjeet tukevat rauhoittumista ja yhteyden luomista vauvaan. Kokeneelle joogaajalle nämä ohjeet eivät sinänsä tuo mitään uutta, mutta voivat auttaa huomioimaan lapsen osana omaa harjoitusta. Joogan vasta aloittavalle ohjeet on kerrottu riittävän selkeästi, jotta niiden avulla saa luotua tasapainoisen harjoituksen. Mukana on myös englanninkielinen DVD, jonka avulla voit tehdä puolentunnin mittaisen lempeän joogaharjoituksen.

Äitiysjooga-kirjassa on hyvää se, että se esittelee yleisimpiä virheitä, joita asennoissa voi tehdä. Näin ne on helpompi välttää. Lisäksi se esittelee raskausajan yleisimpiä vaivoja, kuten selkäsärky, hengästyneisyys ja iskias, sekä asentoja, joilla näitä vaivoja voi ehkäistä. Poikkeuksena useimmille raskausajan joogan kirjoille Äitiysjooga tarjoaa myös useita neuvoja, joita voit käyttää itse synnytyksen aikana, sekä harjoituksia, joilla voit palautua synnytyksestä. Raskautta tarkastellaan siis kokonaisvaltaisesti alusta loppuun ja vielä pidemmälle huomioiden sekä äidin että lapsen hyvinvointi.

Kirja on hyvä opus ainakin aloittelevan joogaajan tiellä, mutta kokenut joogi ei siitä välttämättä kauheasti saa uutta intoa harjoitukseen. Jos on epävarma omasta raskaudenajan harjoituksestaan, voi kirjasta kuitenkin löytää turvalliset asanat ja keinot luoda yhteyttä vauvaan. Kokenutta joogaajaa saattaa kuitenkin jäädä vaivaamaan, voisiko omaa harjoitustaan joillain muunnoksilla jatkaa raskauden aikana. Äitiysjooga-opus ei nostakaan esille asanoita, joita ei suositella raskaana oleville. Siten se ei myöskään täysin palvele joogaopettajia, jotka haluavat opettaa raskaana olevia turvallisesti. Osio, jossa kerrottaisiin esimerkiksi kiertojen ja ylösalaisten asentojen välttämisestä tai muuntamisesta raskauden ajaksi, tekisi teoksesta kattavamman.

Selkeä, raikas ulkoasu, hyvät kuvat ja kauniit aukeamat voimalauseineen tekevät teoksesta helposti luettavan, ymmärrettävän ja virkistävän, mutta mitään erityisen mullistavaa siinä ei silti ole muihin joogakirjoihin verrattuna. Olemus noudattaa pitkälti useimpien joogaopusten tyyliä.

Tara Lee, Mary Attwood: Äitiysjooga

Schildts & Söderströms 2014

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net