Seppo Ilkka: Mysteereistä sydämen viisauteen

| 14.08.2017
Ilahduttavan hienoja näkökulmia henkiseen elämään ja kehitykseen on Seppo Ilkka löytänyt ja kirjoittanut löytönsä meille kaikille ymmärrettävään muotoon. Henkisen todellisuuden eri puolet avautuvat yksilön kokemusten ja sisäisen tutkiskelun kautta.

Kirjan sisältö on jaoteltu selkeästi, alkaen jokaiselle tutuimmasta olemuksemme osasta eli egosta edeten fyysisen ja henkisen olemassaolon eri tasojen kautta sielun olemukseen ja vapautumiseen. Ilkka tarkastelee osin tuttujakin, eri kulttuureiden ja traditioiden myötä tietoisuuteemme levinneitä näkemyksiä. Osan niistä hän asettaa kyseenalaiseksi arvioidessaan mikä vanhassa saattaisi olla edelleen ajankohtaista ja millaista uutta ymmärrystä viime aikojen nopea henkinen kehitys on avannut.

Uskallammeko olla avoinna uusille oivalluksille, kysyy Seppo Ilkka ja avaa eteemme mainioita tuoreita näkymiä, jotka ovat sisäisen viisauden läpivalaisemia ja tuntuvat puhtailta ja oikeilta (mitä ei valitettavasti voi sanoa kaikesta alan vuolaasta kirjallisuudesta). "Aikamme oivalluksia on, että valmiita ajatuskaavoja tarvitaan hyvin vähän. Emme ole äänentoistolaitteita, vaan tahdostaan tietoisia ihmisiä. Vain keskeiset ideat ovat olennaisia…" tekijä kirjoittaa meditaatiota ja ns. tietäjien käskysanoja pohtiessaan.

Ennakkoluulottomasti kirjoittaja ruotii egon olemusta sen eri puolilta ja tavoittaa tarkkanäköisesti sen vaikutukset moniin käsityksiimme ja toimintoihimme. Tällä tavoin hän ikäänkuin vetää verhon syrjään valaistakseen paremmin erottelukyvyn tärkeyttä esimerkiksi suhtautumisessa henkisiin auktoriteetteihin, kanavointeihin ja muihin sidoksiin.

Kirjan toisessa osassa edetään näkymättömän maailman alueelle ja päästään syvemmälle ihmisen sisäiseen todellisuuteen ja laajempaan meditaatiokäsitykseen. "Aikamme hengen mukaista on olla rohkea ja uskaltaa", kirjoittaja valaa luottamusta korkeimman tahdon antamaan intuitioon ja energioihin. Hän innostaa löytämään oman oivalluksemme totuudesta: "Jos uskallamme, meditaatiostamme tulee elävä seikkailu, luomisen ilotulitus, vapaan hengen riemuhuuto, emmekä tarvitse kaavoja tai guruja, jotka määrittelisivät, mitä meidän kuuluu tehdä." Hän rohkaisee valppauteen ja vapauteen, mutta myös vastuuseen – myös yhteisvastuuseen ihmiskunnasta ja planeetastamme.

Seppo Ilkka kirjoittaa hienovaraisesti ja tyrkyttämättä. Kirjan erinomaista antia ja ajatuksia voi vain kiitollisena vuodattaa tietoisuuteensa. Olemassaolon klassinen luokittelu eri tasoihin käydään läpi selkeästi ja uusia oivalluksia antaen. Vanhakantaisen armotonta karman lakia käsitellessämme löydämmekin armon lain. "Ei ole mieltä siinä, että entisen väkivallan tasapainottamiseksi jonkun pitäisi tehdä uutta väkivaltaa." Totta! Nyt on mahdollista lopettaa koston kierteet. Kirja johdattaa kauniisti kohti vapautta ja pyhyyden kokemista myös arjen toimissa.

Tämä teos kiteyttää tekijänsä vuosikymmenten hengentyön valaisevaksi kristalliksi. Kiitos siitä! 

Heikki Juutilainen

Seppo Ilkka: Mysteereistä sydämen viisauteen - Kohti arjen henkisyyttä
Kustantaja Viisas Elämä Oy, 2016
278 s.

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net