Karim Khanji, Olli Haataja: Satokauden smoothiet

| 17.07.2017
Kolmen äijän kirjoittama smoothie-kirja tarjoaa lukijalleen uusia makuja ja perustietoa smoothien maailmaan.

Smoothiet ovat tulleet jäädäkseen. Ne ovat simppeleitä, nopeita ja jopa herkullisia ja niihin saa helposti tungettua mukaan kaikenlaista "terveellistä", mistä ei aina itse tykkää. Smoothien perusreseptiin kirjan mukaan tulee aina vihanneksia, marjoja, juureksia tai hedelmiä, kuitua- ja proteiinia ja maitovalmisteita tai niiden kasvivaihtoehtoja. Lisäksi kirjassa on huomioitu kuukausittaiset satokaudet, jolloin mitäkin ruoka-ainetta on parhaiten saannissa.

Kirjoittajien tausta (ravitsemustieteilijä, terveysbloggari) antaa esimakua siitä, että reseptit noudattavat virallisia terveyssuosituksia. Joku siitä tykkää, toinen ei. Minä en, sillä se että kirjassa nostetaan taas kerran maitotuoteet hyviksi jodin, kalsiumin, proteiinin ja D-vitamiinin lähteeksi, on niin vanha virsi, joka ei kaikin puolin pidä paikkansa. Myöskään erilaiset proteiinijauheet eivät minua innosta, toki niiden käyttö on joillekin perusteltua.

Reseptit ovat yksinkertaisia, valokuvat ammattimaisia ja kirjan taitto hyvä. Lisäksi ohjeesta näkee heti, monelleko annos on tarkoitettu. Kirja on passeli paketti varsinkin aloittelijalle ja "perussyöjälle", mutta kasvisruokailijalle tai raakailijalle se ei ole sopiva maitotuotteiden ja proteiinijauheidensa vuoksi.

Takakannen teksti:
Virtaa ja terveyttä sesongin parhaista aineksista

Satokauden smoothiet on tiivis tietopaketti ja reseptikirja, jonka avulla on helppo valita terveyden ja hyvinvoinnin kannalta parhaat sesongin ainekset tehosekoittimeen joka kuukausi.

Herkullisissa smoothieissa yhdistyvät monipuoliset ja ravitsemuksellisesti järkevät raaka-aineet: hedelmät, vihannekset, juurekset, pähkinät, siemenet ja proteiinin lähteet. Kirjan vankka ravitsemustieto on hyödyksi myös aktiivisesti
liikkuville.

Karim Khanji, Olli Haataja: Satokauden smoothiet
Otava 2017
127 s.

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net