Sarah Cadji: Raakaa mehua

| 23.11.2015
Raakamehut on voimallista ja helppoa ravintoa, oletko jo tutustunut?

Ruokapuolella trendejä syntyy ja kuolee tuon tuostakin, mutta raakamehun suosion soisin säilyvän ja toivottavasti kasvavan. Sarah Cadjin kirjoittama Raakaa mehua on yksi monista tulokkaista tällä saralla. Kirjassa on kerrottu hieman mehustuksen perusteista sekä raaka-aineiden käsittelystä. Hyvä vinkki itselleni oli Kotitekoisen kasvispesuaineen ohje (2 sitr, 2rkl etikkaa, 1 rkl ruokasoodaa, rypälesiemenöljyä, 2½ dl vettä), sillä aina ei ole mahdollista hankkia luomulaatuisia elintarvikkeita, joten raaka-aineiden pesu on tärkeää.

Kirjan mehu-osio on jaettu eri kategorioihin; löytyy mm. aamiaismehuja, päivällismehuja ja täsmämehuja. Raaka-aineet olivat suhteellisen helposti hankittavia, lukuunottamatta erilaisia tuoreyrttejä, joita ei Suomesta ainakaan lähikaupasta löydä. Vaikka kirjan nimi onkin Raakaa mehua, löytyy kirjasta muutakin mielenkiintoista kokeiltavaa: shotit, smoothiet, maustetut vedet, kasvismaidot ja tahnat. Maustettujen vesien tarpeellisuudesta voi olla montaa mieltä, itse en "tuhlaisi" luomuhedelmiä veden maustamiseen, mutta varmasti ohje kiinnostaa joitakin lukijoita.

Kaiken kaikkiaan ihan kelpo kirja raakamehujen valmistamiseen.

Sarah Cadji kasvoi Ateenassa, mutta muutti aikuistuttuaan Lontooseen. Hän työskenteli rahoitusalalla ja eli kiireistä elämää, joka johti sairastumiseen. Sarah päätti turhattuvien lääkärikeikkojen jälkeen ottaa ohjat omiin käsiin ja aloitti oman terveysmatkan. Hänen kaikki lukemansi vahvisti samaa: Raakaruokaan perustuva ruokavalio ehkäisee ja korjaa elimistön ongelmia ja ravintoainepuutoksista johtuvia sairauksia.

Takakannen teksti:

Kaikki tietävät, että vihannekset tekevät meille hyvää. Valitettavasti emme kuitenkaan syö niitä tarpeeksi emmekä elimistömme kannalta parhaimmin hyödynnettävällä tavalla. Raakaa mehua tarjoaa tähän vastauksen - valikoiman terveellisempiä raakamehuja, shotteja, smoothieita, maitoja ja erilaisia voi- ja tahnalevitteitä.

Kirjan reseptien avulla voit helposti ottaa mehustuksen osaksi päivittäisiä rutiineitasi. Aamun virkistävät mehut, keskipäivän energiashotit ja illan voimia antavat, ravinteikkaat mehut täydentävät elimistön energiavarastoja ihanteellisesti. Reseptit perustuvat periaatteeseen, jonka mukaan suurin osa mehusta valmistetaan aina raaoista vihanneksista vain pienen makua antavan hedelmä-, yrtti- ja maustelisän kera. Sen vuoksi nämä mehut ovat luonnollisesti aidoimpia ja terveellisimpiä ravinnonlähteitä, joita ruokavaliossasi tarvitset.

Raakamehut, shotit, smoothiet, maidot ja voi- sekä tahnalevitteet edistävät terveyttä ja luovuttavat elimistölle sen kaipaamia mineraaleja, vitamiineja ja energiaa pitkin päivää. Mehuvallankumous on alkanut! RAAKAA MEHUA -kirja sisältää ainoastaan puhtaimpia ja terveellisimpiä reseptejä, jotka saavat sinut ottamaan mehustuksen pysyväksi osaksi elämääsi.

Sarah Cadji: Raakaa mehua
Readme.fi 2015

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net