Alex Nieminen, Riikka Sukula: Vege!

| 30.11.2015
Ensimmäinen reaktio Vege-kirjan saatuani käteeni oli: "Vauh, mikä kasviskeittokirja".

Suurin innostus lähti kirjan koosta, järkälemäisessä kirjassa on reilut 350 sivua. Laadusta kielivät myös paksut sivut, tukevat kannet ja näyttävä kuvitus. Mutta ulkonäkö ei vielä tee kirjasta hyvää, vaan sen tekevät kirjan reseptit. Alex Niemisen ja Riikka Sukulan kirjoittaman kirjan ohjeista löytyy normaalien salaatti-keitto-pääruoka -yhdistelmien lisäksi mm. brunssiruokia, Lähi-idän herkkuja, risottoja ja kasvissyöjän "rapujuhlia".

Mielestäni parasta on uniikit ruokaohjeet, joihin en ole törmännyt muissa keittokirjoissa. Huomaa, että tämän kirjan välimerenmaisia reseptejä on kehitelty jonkin aikaa. Myös tuotteet ovat suhteellisen helposti hankittavia, suurin osa ihan lähikauppa kamaa. Muutamaa reseptiä on tullut testattua, ja maistuvia ovat. Itse tein ensimmäisen kerran "oikeaa risottoa" ja oli todella herkullista. Juuresruokia olisin kaivannut joukkoon enemmän.

Jottei menisi ihan kirjan hehkutukseksi, ihmettelen kirjan harhaanjohtavaa nimeä. Vege-nimestä huolimatta kirja ei ole vegaaninen, vaan joissakin ohjeissa käytetään maitotaloustuotteita. Totaaliselle vegaanille nimen perusteella valittu kirja voi olla pettymys.

Kaikkinensa kirja on todella upea uutuus ja maukkaasta kasvisruoasta tulevat nauttimaan myös tavalliset lihansyöjät.

Takakannen teksti:
Vege! on kattava kokoelma maistuvia reseptejä kahden ruokaa rakastavankasvissyöjäystävyksen kotikeittiöistä. Mukana on innostavia ideoita tutuista raaka-aineista sekä paljon kokeiluihin kannustavia vinkkejä.Kirjan ruoat ovat kotoisin pääosin Itämeren ja Välimeren väliltä, mutta myös eksoottisempia makuja mahtuu mukaan. Makunystyröitä kutkuttavat reseptit valmistuvat nopeasti, eikä niistä pitääkseen tarvitse olla kasvissyöjä.

Alex Nieminen ja Riikka Sukula: Vege! - tuoreita makuja kotikeittiöstä
Readme.fi 2015

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net