Sara Ask ja Lisa Bjärbo: Kasvisruokaa koko perheelle

| 12.10.2016
Kasvisruokaa koko perheelle luvataan Sara Askin ja Lisa Bjärbon kirjan kannessa. Lunastaako kirja lupauksensa vai jääkö hyllylle pölyttymään useiden muiden keittokirjojen tavoin?

Kasvisruokakirjoja tunkee markkinoille ilahduttavaan tahtiin, silti hyvää (tai itselle sopivaa) kasviskeittokirjaa ei tahdo löytyä. Yhdessä kirjassa on hyvää ainesten yksinkertaisuus, toisessa taas herkulliset kuvat, kolmennessa uudet oivallukset elintarvikkeiden käytön suhteen.

Askin ja Bjärbon kirjassa on paljon hyviä oivalluksia, yksinkertaisia ja ruokaisia ohjeita. Kuvat ovat peruskamaa ja sivuja koristavat siellä täällä tietolaatikot, joissa on esiteltynä vaikkapa erikoisempi elintarvike. Kirjan alussa on tuttuun tapaan hieman yleistä kasvissyönnistä. Ruokaohjeissa käytetään kananmunaa ja maitotaloustuotteita, mutta vegaaneita varten on vaihtoehto esillä.

Kirja on siis hyvä perusteos ja simppeleiden ohjeiden vuoksi ihan jees, mitään uutta ja mullistavaa en kirjasta kuitenkaan löytänyt. Itseäni vaivaa kirjassa liika hiilareiden käyttö ja loppujen lopuksi monet ruuat ovat suunnattu enemmän lapsille ja nuorille. Mutta tämä on tietenkin makuasia, josta ei voi kiistellä. Itse ostaisin kirjan pienten lasten kotiäidille tai -isälle, joka haluaa tutustua kasvisruuan saloihin.

Tilaa kirja Suomalaisesta kirjakaupasta.

takakannen teksti:

Jokainen koko perheen ruokahuollosta vastaava tietää, että kasvisten lisääminen ruokavalioon tarjoaa haasteita. Kasvisruokaa koko perheelle -kirja osoittaa, että kasviksista on mahdollista valmistaa maistuvia uusia lempiruokia. Mukana on 60 helposti toteutettavaa ohjetta: 20 minuutin ruokia arkeen ja hitaampia reseptejä vaikkapa viikonloppuun. Reseptivalikoima kattaa pääruoat, naposteltavat, välipalat ja jälkiruoat. Kokeile ohjeiden avulla myös vegaaniversioita. Runsaasti kuvitetun, värikkään kirjan parissa on hauskaa. Ota haaste vastaan ja kokeile alkuun vaikkapa yhtä kasvispäivää viikossa. Ruotsissa valtavan suosion saanut kirja sai alkunsa, kun Sara löysi Lisan blogin ja uskaltautui lähettämään viestin: ”Asumme melkein naapureina, meillä on samanikäisiä lapsia ja kumpikin meistä pitää kasvisruoasta ja kirjoista. Saanko tulla käymään luonasi, tarjota pullat ja esitellä erään idean?”

Sara Ask & Lisa Bjärbo: Kasvisruokaa koko perheelle
Gummerus 2016

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net