Robert Waggoner & Anna Riihimäki: Onko tämä unta?

| 12.10.2015
Selkouni on mieletön matka toiseen maailmaan, jonka kautta voi avautua monia ovia.

Jos näet unta, jossa tajuat olevasi unessa, näet selkounta.

Itse näen toisinaan selkounia - yhtäkkiä huomaan unessa miettiväni että tämähän on unta! Mutta vasta luettuani Robert Waggoner & Anna Riihimäki: Onko tämä unta? Opas selkouniin ja itsetuntemukseen -kirjan tajusin selkounien mahdollisuuden. Ja ihastuin! Selkounien avulla voi oppia ymmärtämään itseään paremmin, niitä voi käyttää henkisen kasvun apuna tai luovuuden innoitukseen.

Lukiessani kirjaa ensimmäisenä iltana ennen nukkumaan menoa, kokeilin kirjan tekniikkaa, jossa neuvottiin toistelemaan rauhallisesti kerta toisensa jälkeen: "Tänä yönä näen unessa käteni ja tajuan näkeväni unta". Suggestiota toistellaan noin 10 minuutin ajan. Seuraavan yön unessa sitten havahduin tuijottamaan käsiäni ja oivalsin "että hei, tämähän on unta". Tuli hieno fiilis. Seuraavana yönä pystyin jo hieman luomaan tapahtumien kulkua, kunnes kävin liian ahneeksi ja "menetin" tietoisuuteni. Kirjasta löytyy onneksi monia harjoituksia, joilla voi auttaa itseään pääsemään selkouneen ja pysymään siellä.

Selkounennäkijät käyttävät unia hyväkseen monissa asioissa, he saavat ideoita luovuuden rikastuttamiseen ja kysyvät unenhahmoilta apua mieltä vaivanneisiin kysymyksiin. Eräs uimari jopa harjoitteli uimista selkounien avulla ja paransi tulostaan. Selkounien mahdollisuudet ovat siis mielen tavoin rajoittamattomat, jos niin sallit.

Kirja on todella mielenkiintoinen, laaja ja selkeä katsaus selkouniin. Sisältöä on runsaasti ja se on jaoteltu hyvin. Parisataa sivuinen opus olisi ehkä hieman tiivistystä kaivannut paikka paikoin. Suosittelen kaikille joita unien upea maailma kiinnostaa.

Takakannen teksti:
Oletko koskaan tajunnut olevasi unessa ja herännyt saman tien? Mahdatkohan tietää, millaisten mahdollisuuksien äärellä silloin olit?

Tässä kirjassa kerrotaan, kuinka pääset takaisin tuohon oivalluksen hetkeen, mutta heräämisen sijaan jäätkin tietoisena unimaailmaan. Selkounessa sinua eivät rajoita fysiikan lait vaan oman mielesi rajat. Niihin tutustumalla ja niitä venyttämällä laajennat mahdollisuuksiasi myös valveilla.

Selkouni voi olla minkä tahansa sinulle tärkeän asian treenisali, koukuttava extreme-kokemus tai huippuleffa, jonka pääosassa olet sinä itse. Se on kuitenkin myös paljon enemmän. Selkouni on sukellus ihmismielen saloihin ja luovuuden lähteille; sen kautta voit saada yhteyden syvälle itseesi.

Robert Waggoner
Robert Waggoner on amerikkalainen selkounipioneeri. Hän on harrastanut selkounia jo vuodesta 1975 lähtien ja kirjoittanut niistä menestyneen kirjan Lucid Dreaming: Gateway to the Inner Self. Hän on toiminut Kansainvälisen unientutkimusliiton IASD:n puheenjohtajana, ja toimittaa kuukausittain netissä ilmestyvää Lucid Dreaming Experience lehteä. Robert kiertää ympäri maailmaa luennoimassa ja pitämässä työpajoja selkounista. Hänen kotisivunsa löytyvät osoitteesta: www.lucidadvice.com

Anna Riihimäki
Anna Riihimäki on helsinkiläinen hypnoosiin, parisuhteisiin ja syömishäiriöihin erikoistunut psykologi, joka valmistuu vuonna 2014 psykoterapeutiksi. Anna käyttää työssään unia ja selkounia väylänä itsetuntemukseen ja psyykkiseen hyvinvointiin. Lisätietoa Annasta löydät hänen kotisivuiltaan osoitteesta: www.luminousmind.fi

Robert Waggoner & Anna Riihimäki: Onko tämä unta?
Gummerus 2014

 

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net