Deepak Chopra, Debbie Ford, Marianne Williamson: Varjominä, löydä kätketty voimasi

| 19.10.2015
Varjominä kätkee sisäänsä voimamme ja juuri sieltä löytyy avain vahvuteen, onnellisuuteen ja kykyyn elää unelmat todeksi.

Varjominä, "ihmismielen pimeä puoli" koostuu ajatuksista, tunteista ja impulsseista, jotka aiheuttavat tuskaa, ahdistusta ja noloutta. Emme halua hyväksyä niiden olemassa oloa, vaan piilotamme ne muiden - sekä itsemme - katseilta. Varjominä on se osa minua, joka syyttää, leimaa, halveksii. Varjominää esimerkiksi ärsyttää puolison laiskuus, jaa että miksikö? No kun et itse hyväksy tai tunnista omaa laiskuuttasi.

Kätkemällä varjomme menetämme samalla voimiamme. Kirjan tarkoitus on paljastaa lukijoille uusi totuus, kun päästämme irti varjostamme, tapahtuu juuri päinvastoin kuin pelkäämme. Häpeän sijaan tulee myötätunto, nolostumisen sijaan saamme rohkeutta ja meille annetaan rajoituksien sijaan vapautta.

Deepak Chopra kertoo kirjan ensimmäisessä osassa dualistisesta maailmankatsomuksesta eli siitä että kaikella on aina vastaparinsa: hyvä-paha, kylmä-kuuma, iso-pieni jne. Ihminen ei voi tuntea kylmää, jos ei tiedä mikä on kuuma, yksinkertaista. Chopra valottaa kollektiivisen varjon olemassaoloa ja erillisyyden illuusiota sekä tarjoaa neuvoja mielen eheytymiseen.

Toisessa osassa Debbie Ford tarkastelee varjon roolia jokapäiväisessä elämässä. Olemme syntynee eheinä, mutta matkan varrella rakentaneet varjominäämme. Viimein emme emme enää itsekään tiedä, mikä on totta ja mikä ei. Ford kertoo miten varjomme syntyy, toimii ja miten saamme takaisin todellisen voimamme.

Marianne Williamson ohjaa kolmannessa osassa eteenpäin rakkauden ja pelon välisen taistelun vaikeakulkuisessa maastossa ja haastaa meitä tutkimaan varjon ja sielun välistä yhteyttä. Williamsonin puheista välittyy paljon Ihmeiden Oppikurssin sanomaa.

Kirjan kirjoittajina on kolme kovaa nimeä, joten köyköistä ei ole tuotoskaan. Pokkarissa oli paljon luettavaa, itselläni yleisvaikutelma jäi kuitenkin hivenen sekavaksi. Ehkä asiaa oli liiankin paljon ja tiivistys olisi ollut paikallan, ehkä kirja olisi pitänyt lukea nopeammassa tahdissa (ensimmäisen osan jälkeen kirjahyllyssä pari kuukautta) tai olisi pitänyt olla kolme kirjaa yhden sijasta. Kirja on kuitenkin sanomaltaan mielenkiintoinen ja haastava. Oman varjominän etsintä alkakoon!

Tilaa kirja Suomalaisesta kirjakaupasta.

Takakannen teksti:

New York Timesin bestseller-kirjailijat Deepak Chopra, Debbie Ford ja Marianne Williamson ovat kirjoittaneet kirjan yhdestä suurimmasta onnellisuuden esteestä - varjosta, eli niistä itsemme osa-alueista, joita pidämme kielteisinä tai joiden olemassaolon jopa kiellämme, mutta jotka kuitenkin monella tapaa ohjaavat elämäämme. Vaikka varjo on lähtemätön osa meitä, kulutamme paljon aikaa ja energiaa sen kieltämiseen ja siltä pakenemiseen. Varjominä on perusteellinen ja käytännöllinen opas itsemme kokonaisvaltaiseen hyväksymiseen. Vasta hyväksyttyämme varjopuolemme voimme tavoittaa todellisen eheän olemuksemme ja saada käyttöömme kaikki sisäiset voimavaramme.

Deepak Chopra on kansainvälisesti tunnettu itämaisen filosofian opettaja. Hänen kirjansa ovat olleet lähestulkoon jokaisella yhdysvaltalaisella bestseller-listalla ja myyneet miljoonia kappaleita kaikkialla maailmassa. Basam Books on aiemmin julkaissut Chopran teoksen Salaisuuksien kirja (2009), Sielukas johtaminen (2011), Maailmankatsomusten taistelu (2012) ja Superaivot (2014).

Debbie Ford (1955-2013) oli amerikkalainen kirjailija, muutosvalmentaja ja opettaja, jonka työtä emotionaalisen ja henkisen kasvatuksen alalla pidetään hyvin merkittävänä. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat The Dark Side of the Light Chasers, Spiritual Divorce ja The Secret of the Shadow.

Marianne Williamson on kansainvälisesti tunnettu luennoitsija, kirjailija ja henkisyyden opettaja. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat The Age of Miracles ja A Return to Love.

Deepak Chopra, Debbie Ford, Marianne Williamson: Varjominä, löydä kätketty voimasi
Basam Books 2010, II painos

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net