Piotr Cielebias: Outojen ilmiöiden maa

| 08.05.2017
Taitaa olla niin, että kaikki ufoista kiinnostuneet ja ufoilmiöitä kokeneet liputtavat tämän kirjan vuoksi – ja epäilijät saavat harmaita hiuksia. Kirja on niin monipuolinen ja kiinnostava, että lukijalla on pitkästä aikaa tekemistä sisältöön tutustumisen kanssa.

Mitä kaikkea voikaan olla ufo-tapahtumien raporteissa, joita ei koskaan saada täysin julkisuuteen liiallisten kieltojen takia. Arkistoja on, mutta missä ovat ne salaisimmat? Puolan ufo-rikkaudet päihittävät erilaisuudellaan, ja ufohistoriakin saa uutta ulottuvuutta.

Kaikkiaan kirjassa on 23 lukua, jotka käsittelevät erilaisia ufotapahtumia. Ensin lukija viedään vanhojen slaavilaisten perimätietojen saloihin. Kautta historian ufoja on koetettu kuvata seinävaatteisiin, seinäreliefeihin ja muille pinnoille. Historiallisia ufoja käsitellään myös, ennen kuin saa tutustua modernin ajan tapauksiin.

Historialliset tapahtumat ovat vyöryneet Puolan ja muun Euroopan yllä todisteina ihmisen julmuudesta. Sodanaikaiset ufotapaukset ja laskeutumiset vuosina 1943/1944 saavat pohtimaan, miten toisinaan on kerrottu muinaisten faraoidenkin todistaneen sotaretkillään ufoista. Ufot eivät ole mitättömiä tapauksia, ja universumin todellisuus johdattaa miettimään syvällisiä. Millaista mahtoi olla todistaa punaista ufoa Wielopolen taistelussa tai foo-hävittäjiä maasta käsin tarkasteltuna.

Sodanjälkeisiä havaintoja ufoliikkeineen puidaan myös kirjan sivuilla. Entä maahansyöksyt! Niistäkin kerrotaan, ja sellainen tapahtui mm. Gdyniassa. Erään tohtori Kowalczewskin valokuva osoittaa mahtiaan, ja tietenkin joku katsoi hyväksi ”hukata” tämän kuvan. Vaikea mieltää, pelättiinkö siinä ihmisen toimia vai ufojen herättämiä asioita yleensä.

Kaikenlaisia asioita on kadonnut, jos kuvia tai muuta todistusaineistoa on lähetetty tutkittaviksi vaikkapa valtameren taa. Kirjailija muistuttaa unohdetuista vuosista, ufon leijumisesta Varsovan yllä ja kertoo muita mielenkiintoisia tapauksia. Vihreitä miehiä aluksineen, humanoiditapauksia, lentäjien kokemukset ja siviililentäjien havainnot, joukkohavainnot ja suuret ohilennot – joko uteliaita kutkuttaa!

Käsitellyksi tulevat Itämeren ufot ja usot sekä kalastajien oudot kohtaamiset, sieppaukset Puolassa, puhuttavat makuuhuonevierailut, mitä kaikkea voikaan ”konehuoneessa” tapahtua. Entäpä sitten valveilla olleiden kokemukset…

Millaista olisi nähdä leipäufo? Tai pallo savupiipussa, risti ja pylväs maissipellossa? Voisiko avaruusolento olla vaikkapa Jeesus, entä leijuvat entiteetit tai kylän tabu? Jotkin havainnot vihjaavat enkeleihin, mutta tällaisia epämääräisiä, vaikeasti kuvattavia asioita on historiassa.

Itse olen havainnut Tampereen Takahuhdin alueella enkelinsiivistä muodostetun, ylimaallisen kirkkaanvalkeana hohtavan ovaalin ympyrän klo 03:00 yöllä v. 2014. Leikkikö enkelimaailma kanssani, tätä pohdin usein. Mistään ei kuitenkaan heijastunut maanpinnasta näkyviin valoa, millä näkemiseni olisi voitu tuottaa. Jähmettyneenä tuijottelin ympyrää salaperäisessä yössä. Mainitsin Kuortaneen Ultrapäivillä asiasta Tapani Koivulalle, joka kehotti minua kertomaan asiasta. Nyt sain sen aikaiseksi, kiitos tämän kirjan, joka loi minuun rohkeutta.

Entäpä Glinikin anomaalinen vyöhyke, liian oudot puheenaiheet sekä Glinikin humanoidit. Glinikin kylän ihmiset eivät pitäneet turisteista ja olivat syrjäänvetäytyviä, joten mistään houkuttelusta matkailun vilkastuttamiseksi ei ollut kyse. Kenties eriskummalliset kokemukset halutaan pitää itsellä, vain lähipiirilleni kerroin omista enkelinsiivistänikin. Kokemus tuntui pyhältä, niinpä sen jakaminen ei ollut itsestäänselvyys.

Miten eläimet kokevat ufon, tästäkin kerrotaan. Erilaisten eläimien lauma, peurat, villisiat, jänikset olivat tulleet metsästä jonkin pakottamina ja ylittivät tietä määrätystä kohdasta. Mitä varten eläimet oli koottu, oliko ne aivopesty jotakin tarkoitusta varten? Sopulien ja vapitien vaellukset yhtenä ryhmänä on tuttua, mutta eri eläinlajeista koostunut joukko herättää pohdintoja. Vai onko kyseessä hämäys, tarkoituksena salata silminnäkijältä yön todelliset tapahtumat.

Teknistä ja paranormaalia, mutta ihmismieli ei kaikkea ymmärrä. Asioita vain tapahtuu, koko ajan, kun vain malttaa irrottaa katseensa tabloideista ja muista laitteista. Samaan aikaan kun pelaa jotakin peliä, ihmisten ulottuvilla olisi erilaista nähtävää, vieraita avaruudesta. Joten heitän ilmaan kysymyksen: mitä meiltä halutaan salata tuottamalla ulottuvillemme pelejä, joihin upota, unohtaa avaruuden salaperäinen maailma, kadottaa se mitä pitäisi vahtia?

Kirjaa voi tilata esimerkiksi Ultrapuodista
 

Tuula Pelttari
UFO-Finland ry, 2016
252 s.

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net