Peter Wohllenben: Puiden salattu elämä

| 25.04.2017
"Peter Wohllenben palauttaa metsälle sen sielun" - Sûddeutsche Zeitung

On aivan riemastuttavaa lukea tekstiä, jonka kirjoittaja tietää ja tuntee, että metsä on muutakin kuin hakkuukuutioita, leimikoita tai tuholaistorjuntaa. Metsän suojissa asustavat puut ovat todellakin eläviä sanan varsinaisessa merkityksessä. Monille meistä puiden elävyys on ollut itsestään selvyys, mutta kuinka moni tietää puiden hoivaavan jälkeläisiään tai auttavan "naapuriaan". 

Peter Wohllenben kirja Puiden salattu elämä - kasvimaailman kuninkaiden tunteista ja viestinnästä on innostavaa luettavaa. Joskin innostuksen seasta nousee huoli ja murhe, mitä me ihmisinä olemme tekemässä tälle valtavalle ekosysteemille, joka kätkee sisäänsä niin paljon ja uskomatonta energiaa ja informaatiota meille kaikille.

Wohlleben kirjoittaa selkeästi ja lähdeluettelo on vakuuttava. Kirjan kappaleet on jaoiteltu yksinkertaisesti teemoittain, mukana mm. puiden rakkauselämä, sosiaaliset suhteet ja puiden etiketti. Kirjassa on todella paljon mielenkiintoista uutta luettavaa, itse olen kaivannut tämän kaltaista kirjaa!

Viime vuosina metsän pehmeästä sylistä on puhuttu paljon, se antaa voimia, helpottaa stressiä ja auttaa rauhoittamaan mieltä. Silti tuntuu, että useimmille metsä on vain "puuta", jota voi työstää ja josta saadaan rahaa. Tämän kirjan luettuaan, uskon, että jokainen meistä näkee metsän ja puut aivan uudella tavalla.

Kirjaa voi ostaa esimerkiksi Suomalaisesta kirjakaupasta.

Takakannen teksti:
Tämän kirjan luettuasi et näe metsää enää samanlaisena.
Puut kommunikoivat keskenään, ne hoitavat jälkikasvuaan, puuvanhuksiaan ja jopa kaatuneita tovereitaan. Puilla on oma sosiaalinen verkostonsa Wood Wide Web, jonka avulla ne varoittavat toisiaan vaarasta. Puiden salatussa elämässä Peter Wohlleben kertoo kansantajuisesti ja lähestyttävästi uusimmista tieteellisistä löydöistä, jotka ovat suoraan vaikuttaneet hänen omaan tapaansa tehdä metsänhoitajan työtä. Kirjasta huokuu mestässä aikaansa viettävän miehen rakkaus luontoa, metsiä ja puita kohtaan. Puiden salattu elämä on ollut kirjasensaatio kotimaassaan Saksassa. Sitä myytiin vuodessa lähes puoli miljoonaa kappaletta. Suomennos sisältää kirjailijan meitä suomalaisia varten kirjoittaman esipuheen sekä kirjailija Anni Kytömäen alkusanat.

Peter Wohllenben: Puiden salattu elämä
Gummerus 2016
257 s

 

 
Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net