Paul Svensson: Grillaa vegeä

| 13.04.2017
Innostuin kovasti kirjasta Grillaa vegeä, joka on Strömsöstä tutun kokin Paul Svenssonin kirja. Mutta menikö kaikki kuten "Strömsössä?"

Vegaaniset tai yleensä kasvisruoista valmistettavia grilliruokia on itselläni vaikea keksiä, tulee helposti tyydyttyä aina niihin muutamaan perusreseptiin. Paul Svensson hymyilee leveästi kirjan kannessa, grilli olallaan ja juuresniput kädessään.  Svensson aloittaa kirjansa esittelemällä hiukan grillauksen tekniikkaa, joka on paikallaan, varsinkin juuresten grillaus on itselleni vierasta. Kirjan sisältö on jaettu eri tyylisiin grilliruokiin: on pikagrillattua, reggaeruokaa, hitaasti grillattua, pizzaillaa, savustettua, piknikruokaa ja lisukkeita sekä makeaa grilliruokaa. Kirjassa on monia herkullisen näköisiä ja -kuuloisia ruokia: on grillattua salaattia mangolla, vuohenjuustolla ja soijaöljyllä, hiilloksella paahdettua mukulaselleriä ja aina ihanaa pizzaa (vaatii opettelua). Kirjan ulkoasu on hieman levoton, fontit, värit ja kuvat ovat kaikki suloisessa sekamelskassa, pikkuisen vähempi olisi ollut parempi. (Grillaa vegeä on nimenä harhaanjohtava, sillä kirjassa käytetään myös maitotuotteita.)

Kun grillikausi ei ole vielä alkanut, en ole päässyt reseptejä kokeilmaan, mutta täytyy todeta, että saatan olla pikkuisen ennakkoluuloinen kasvisruokakirjaan, jota ei ole kirjoittanut itse vegaani. Osa ohjeista jää vieraiksi, joko niiden ainesosat ovat vähemmän tuttuja, tai tekotapa vaikuttaa hieman "näpertelyltä", toisaalta oma ruoanvalmistustapani on yksinkertainen. Svensson tuo tulevaan grillikauteen kuitenkin uusia mielenkiintoisia tuulia, esimerkkinä juurekset, savustamisen ja pizzat. Tulevana kesänä meidän grillissä hautuvat ainakin kokonaiset juurekset, katsotaan mitä tuleman pitää.

Kirjaa voi suositella kaikille trendiruoasta kiinnostuneille (eikö kasvisruoka ole nyt sitä?), jotka haluavat kokkailla ystävien kanssa kesäiltana ajan kanssa sekä kokeellisille ja intohimoisille kasvisruoan ja -kokkauksen ystäville.

Takakannen teksti:

Kasvisvallankumous täyttää nyt grillit! Paul Svenssonin Grillaa vegeä opastaa mahtavimpiin grillivihanneksiin, mausteseoksiin, marinadeihin, lisukkeisiin ja kastikkeisiin. Lisäksi se tarjoaa ohjeita muun muassa pikniherkkuihin, herkullisiin jälkiruokiin ja trendikkääseen savustamiseen, jolla saa ruoasta esiin aivan uudenlaisia makuja. Yllätä lihansyöjät ja tee kasvissyöjistä vihdoinkin onnellisia grillin äärellä!

Strömsö-ohjelmasta tuttu Paul Svensson on Ruotsin tunnetuimpia kokkeja. Hän valmistaa kasvisruokia samalla rakkaudella, innolla ja menetelmillä kuin liharuokiakin.

Paul Svensson: Grillaa vegeä
WSOY 2017
156 s

 
Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net