Peter Wohllenben: Eläinten salattu elämä

| 09.06.2017
Eläinten sielunelämästä tai sielun puutteesta on puhuttu paljon. Monet haluavat pitää eläimet "eläiminä" eikä antaa niille inhimillisiä tuntemuksia, onhan eläinten hyötykäyttö helpompaa, jos voi kuvitella ne ilman tunteita, pelkiksi lihanpaloiksi tai koristeeksi seinille.

Mutta onko eläimillä oikeasti sitten ihmimillisiä tunteita? Tuntevatko ne äidinrakkautta, kiitollisuutta tai onko niillä taka-ajatuksia. Entä tuntevat eläimet surua tai onko niistä varkaiksi? Kaikki joilla on lemmikkieläin kotonaan, vaikkapa ruokaa kerjäävä koira, naurava hevonen tai lämpöä kaipaava kissa sanovat että totta kai eläimillä on inhimillisiä tunteita. Tätä asiaa Peter Wohllenben tutkii kirjassaan Eläinten salattu elämä - luonnon asukkaiden ja lemmikkien sielunelämästä

Kirjassa kappaleissa käydään esimerkein ja tieteellisin tutkimuksin lävitse erilaisia eläinten mahdollisia tunnetiloja. Esimerkiksi kiitollisuus on sellainen asia, mitä eläinten ei ole voitu todistaa omaavan, sitä vastoin ne osaavat leikkiä, kasvattaa jälkeläisiään ja huijata. Wohllenben kirja tarjoaa unohtumattomia näytäntöjä eläinten maailmaan ja niiden tunteiden kirjoon.

Kirjaa voi ostaa esimerkiksi Suomalaisesta kirjakaupasta.

Takakannen teksti:

Katsoipa mihin tahansa, eläimet rakastavat, tuntevat empatiaa ja nauttivat elämästä.

"Narttukoiramme Maxi, joka pisti keittiössä poskeensa vadillisen pyöryköitä ja otti sen jälkeen viattoman ilmeen, ei siis ollut biologinen syömäkone vaan kekseliäs ja rakastettava lurjus. Mitä useammin ja yksityiskohtaisemmin asiaa tarkastelin, sitä enemmän inhimillisiksi väitettyjä tuntemuksia havaitsin."

Peter Wohlleben kertoo Eläinten salatussa elämässä, mitä ihmeellisimpiä yksityiskohtia ja tosiasioita eläinten sielunelämästä ja tunteista. Samaan tapaan kuin menestysteoksessaan Puiden salattu elämä hän johdattelee katsomaan ympäristöämme toisin. Aineena ovat tällä kertaa eläimet niin metsässä kuin kotonakin. Wohlleben perustaa näkymyksensä uusimpiin tieteellisiin tutkimuksiin, mutta kirjoittaa eläimistä aina lämmöllä ja rakkaudella. Niin lähellä kuin eläimet meitä ovatkin, emme tule ajatelleeksi, kuinka samanlaisia me olemme.

Peter Wohllenben: Eläinten salattu elämä - Luonnon asukkaiden ja lemmikkien sielunelämästä
Gummerus 2017
270 s

 

 
Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net