Musta raamattu

| 14.12.2015
Jos luet Mustaa raamattu, niin tulet hulluksi. Näin minua peloteltiin 1980-luvulla lukemasta kirjaa. P.S. en tullut hulluksi!

Musta raamattu sisältää kaikkien oletuksien mukaan siis kuudennen ja seitsemännen Mooseksen kirjan. Muinoin kirjan julkaiseminen herätti vahvaa vastustusta ja sen julkaisua ja levitystä rajoitettiin. Esimerkiksi Saksassa on satoja dokumentoituja tapauksia, joiden mukaan kirja on aiheuttanut psyykkisiä ongelmia. Salon kaupunginkirjaston kokoelmista yritettiin poistaa Musta raamattu, koska sen nähtiin "houkuttevan nuorisoa omaksumaan maaginen ajatusmaailma ja sen demonologiset piirteet". Kirja sai jäädä kokelmaan.

Kirjalla on siis aikamoisen hurja maine, mutta onko maine kaiken väärti?

Kirja on ulkoasultaan kompakti paketti, kovakantiset kannet ja kullanvärinen teksti, joka muuten on hankala luettava, vaikka näyttääkin arvokkaammalta. Sivuja on vähän reilu 200 ja erilaiset piirrokset kuvittavat tiheää tekstiä. Entä sitten tekstin sisältö? Kuudes Mooseksen kirja, joka sisältää Mooseksen taika- ja henkiopin....jaha sivuilla on erilaisia maagisia loitsuja ja taikoja. Siellä täällä vilahtelee muutaman tutun enkelin nimet, osa tekstistä on hepreaa, siis oikeasti. No toisaalta en ihmettele kirkon vastusta, esimerkiksi Mooseksen velhouslaki neuvoo, kuinka kutsutaan "perkeleitä tahi henkiä, eli ne (sanat jotka ovat loitussa) saattavat kuolleet näkyviin.

Tällaiselle maallikolle, joka ei ole kiinnostunut minkäänlaisesta magiasta tahi noitumisesta, kirja ei herätä suuri intohimoja. En myöskään koe lukiessani pelkoa tai saa ikäviä väristyksiä. Mutta aika hurjalta tuo teksti kyllä paikka paikoin vaikuttaa, joten jos mielikuvituksen antaa laukata, voi helposti kuvitella maagikon piirtämässä kuvioita maahan keskiyöllä kuutamon loimottaessa. Että kyllä tuossa kirjassa jotain on, mutta vaatinee todellista perehtymistä asiaan. Ja (onneksi?) suurin osa kirjan loitsuista vaatii heprean kielen taitoa, että kaikki äänteet tulisivat oikein lausuttua. Jos ääntäminen näet menee metsään, loitsu ei toimi.

En jättäisi kirjaa iltalukemiseksi henkilölle, joka kärsii mielenterveysongelmista tai kuvittelee olevansa saatanan morsian. Musta raamattu on mielenkiintoinen teos, joka kuvaa aikamme magiikkaa ja kansanperinnettä.

Lue myös: Musta raamattu avaa portin israelilaiseen esoteriaan

Takakannen teksti:

“Tarinan kertoja sanoi paljon kuulleensa sellaista puhetta, että Mooseksen kirjoja on seitsemän, mutta kuudetta ja seitsemättä ei näytetä eikä anneta muille kuin korkeasti oppineille pappismiehille. He saavat ne tutkintoa suorittaessaan. Niiden oppi on vastakkainen kristinuskollemme ja sen tähden niiden sisältö on yleisöltä salattu. Niissä kirjoissa on mustat lehdet valkeilla kirjaimilla. Nimi johtuu lehtien väristä.”

Kertoja: J. Sunel. Juva, 1895.

Satoja vuosia eurooppalaisessa kansanperinteessä on kerrottu tarinoita salatuista maagisia ohjeita sisältävistä noitakirjoista. Kuuluisin näistä on Mooseksen kuudennen ja seitsemännen kirjan nimellä vuonna 1849 julkaistu teos, joka on koostettu vanhemmista tuolloin Keski-Euroopassa liikkuneista taikakäsikirjoista, grimoireista. Kirja käännettiin suomeksi vuonna 1902 Mustan raamatun nimellä. Kirjan käännös on kauttaaltaan tarkistettu, ja se sisältää ensimmäistä kertaa laajan kirjan lähteitä ja historiaa käsittelevän johdantoluvun.

“Pohjoisnorjalaisessa Lyngseidetissä asui 1930-luvulla suomalainen, Suutari-Johan, joka omisti Kuudennen ja seitsemännen Mooseksen kirjan vuodelta 1913. Vaikka hänen juoruttiin olevan velho, hän itse uskoi vahvasti, että kirja oli Jumalasta ja kertoi, että hän sen avulla oli pelastanut monia ihmishenkiä. Täysin vastakkaisen tavan käyttää kirjaa löydämme Helsingin Tattarisuolta vuodelta 1932. Silloin sama kirja, mutta Mustan raamatun nimisenä, näytteli merkittävää osaa tapauksessa, johon liittyi haudanhäpäisyä, ruumiiden silpomisia ja aarrejahtia: Vilho Kallion – Noita-Kallion – johdolla yritettiin kirousten ja ruumiin palasten avulla manata esiin Matti Haapojan kadoksissa ollutta aarretta Tattarisuon lähteestä.”

Musta Raamattu
Salakirjat.net 2012

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net