Mikkonen Virpi: Kiitos hyvää - herkkuja ilman sokeria ja gluteenia

| 12.04.2016
Virpi Mikkosen Kiitos hyvää - herkkuja ilman sokeria ja gluteenia kirjasta löytyy varmasti tuleviin kevään ja kesän juhliin ihania herkkuja kaikille.

Mistä löytyisi herkku kahvipöytään, joka täyttäisi kaikkien erikoisruokavaliota tarvitsevien vaatimukset? Siinä ei saisi olla gluteenia, ei sokeria, ei maitoa, ei hiivaa ja pitäisi sopia myös vegaaneille...ja ruoan pitäisi olisi vielä hyvänmakuista?! Mikkosen kirjan ohjeista suuri osa resepteistä täyttää nämä odotukset. Suhteellisen yksinkertaisista aineksista on syntynyt lumoavan upeita luomuksia, jotka houkuttavat kokeilemaan ja maistamaan. Kirjan ohjeet ovat selkeät ja kuvitus upeata.

Meillä tuppaa olemaan turhan vanhahtava asenne, mitä tulee ruokapöydän herkkuihin. Yleensä sieltä löytyy se ylimakea kermakakku, tuore vehnäpulla, jonkin sortin marjatorttua ja kaupan Dominopipareita. Keliaakikolle on tarjolla jokin pakastealtaasta noukittu raakapakaste. Kahvituksen jälkeen olo on huono liiallisesta sokerista ja gluteenista.

Maailma on täynnä mitä herkullisempia ja mielikuvituksellisempia ihanuuksia, kuten tämä(kin) kirja osoittaa. Herkkuja saa kyllä syntymään ilman sitä ikuista valkoista sokeria ja vehnäjauhoja. Pähkinäallergikoille kirja ei ole paras vaihtoehto, sillä monissa herkuissa pähkinät näyttelevät pääosaa. Kukkaroa nämä herkut kyllä keventävät enemmän kuin tavallinen leipominen, sillä raaka-aineet ovat monesti tuplaten kalliimpia...mutta välillä täytyy tehdä valintoja

Virpi Mikkosen Vanelja-blogista löydät esimakua, millaisia herkkuja kirja tarjoilee.

Tilaa kirja Suomalaisesta kirjakaupasta.

Takakannen teksti:
Elämä voi olla makeaa, myös ilman valkoista sokeria ja gluteenia. Raikas mustikkaunelmakakku tai suklainen kookoskermakakku syntyy helposti ilman uunia. Täytesuklaa, toffee tai lakupala käyvät vaikka lahjaksi hyvinvointia arvostavalle nautiskelijalle.

Kiitos hyvää -kirjan herkulliset leivonnaiset, makeiset, jäätelöt, juomat ja lisukkeet on valmistettu ilman valkoista sokeria ja gluteenia. Useimmat niistä ovat maidottomia, hiivattomia ja vegaanillekin sopivia. Kirjassa on yli 70 inspiroivaa ohjetta raakakakuista ja muista raakaherkuista uunissa kypsennettäviin kekseihin, muffineihin ja donitseihin.

Virpi Mikkonen: Kiitos hyvää - herkkuja ilman sokeria ja gluteenia
Otava 2015

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net