Miina Supinen: Säde

| 27.02.2014
Miina Supisen kirjassa on paljon mikä voisi innostaa itseäni, on suomalaisia luonnonhenkiä, henkinen yhteisö ja piipahdetaan sitä jopa Hengen ja Tiedon messuillakin Helsingissä.

Kirjan aihe oli herkullinen, ateisti joka tulee avustajaksi "hörhöjen" yhteisöön. Kun mukaan laitetaan vielä ihmissuhdedraamaa (joka ei kuitenkaan nouse draamaksi asti) niin mielenkiintoinen soppa on tiedossa. Itseäni kirja ei kuitenkaan sytyttänyt, vaikkakin se oli hyvin ja sujuvasti kirjoitettu. Henkilöt jäivät hieman etäisiksi, oudoiksi ja koko kirjasta hämillinen olo. Se kuitenkin pluspuoleksi sanottakoon, että kirja on jäänyt mieleen elämään, toisin kuin monet.

Takakannen teksti:

Arkeologian opettaja Victor Allcock ei koskaan unohda, miltä Säde näytti, kun he tapasivat ensimmäistä kertaa. Aito pörheä blondi, yllään tyylitajuton huppari ja urheilusandaalit. Silloin Victor oli vielä elossa.

Nyt elämäniloinen Säde ja kyyninen Vic ovat kaivauksilla Suomessa, maassa jossa ei pitäisi olla mitään ylöskaivamisen arvoista. Mutta on kuitenkin: salaperäinen uhrilehto. Kaivauksia johtaa leiskuva Voula, oletettu satanisti. Kun syrjäiseen metsään saapuu myös Säteen poikaystävä, kolmoisdraaman ainekset ovat kasassa. Tai neloisdraaman, jos kuolleet lasketaan.

Säde on särmikkään humoristinen kasvukertomus, traagisia sävyjä saava rakkaustarina ja romaani ateistista, joka haaveilee pääsystä kulttiin.

Miina Supinen: Säde
Kustantaja: WSOY 2013

Kirjasta muualla:
http://luminenomena.blogspot.fi/2013/10/miina-supinen-sade.html
http://www.hs.fi/kulttuuri/a1379999823747
http://yle.fi/uutiset/miina_supisen_sade_rinnastaa_uskonnot_kultit_ja_horhot_toisiinsa/6933378
http://www.uljas.net/miina-supinen-sade/

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net