Sanna Suutari: Maailman lyhyin matka

| 29.04.2013
Heräämisestä, valaistumisesta ja auvoisesta onnesta kertovia ulkomaisia kirjoja on suhteellisen runsaasti tullut viime aikoina markkinoille, Sannan kertomus on ensimmäinen käsiini osunut kirja, jossa "päähenkilö" on suomalainen.

Sanna toteutti unelmansa ja matkusti surffilaudan, kitaran, pakettiauton ja rakastamansa miehen kanssa Austraaliaan, lopulta he päätyivät Manjimupiin. Siellä Sanna tapaa miehen, joka ensimmäiseksi tokaisee: Sinä et tiedä kuka sinä oikeasti Olet.

Lause aloittaa mielenkiintoisen keskustelun Sannan ja tuntemattoman välillä ja samalla käynnistyy Sannan henkinen prosessi.  Austraalian kuumuudessa Sanna luopuu pala palalta omasta indentiteetistään ja siitä minkä kuvitteli olevan totta. Matka mieleen ei ole suinkaan mikään huvimatka, sen Sanna huomaa kaiken keskellä, mutta paluuta ei enää ole, kun todellisuus on vihdoin raottanut verhoaan.

Sannan kirja on mielenkiintoinen kuvaus henkisestä heräämisestä, siihen mikä oikeasti Minä On. Kerronta on helppolukuista ja avautunee ainakin osaksi myös henkilölle, jolla ei ole aikaisempaa (tietoisia) kokemuksia henkisistä asioista.  Konkareille se antaa "näpäytyksen" tahtomattaan. Miten joku, joka ei ole "tehnyt mitään" henkistymisensä eteen, saavuttaa sen mistä on itse haavaillut monta vuotta. 

Kirjan sisällöstä suurimman osan vie keskustelu Sannan ja tuntemattoman miehen välillä sekä Sannan omakohtainen "päänsisäinen" prosessi. Sanna myös kertoo omista tuntemuksistaan heräämisen jälkeen ja antaa lukijalle suuntaviivoja elämää varten. Kirja on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

 

Takakannen teksti:

Kirja, jota olet kenties odottanut koko elämäsi. Joskus on mentävä aika kauas tajutakseen, että minnekään ei tarvitse mennä ja että kaikki, mitä on koskaan etsinyt, ei ole koskaan ollutkaan missään kadoksissa. Huikea tosikertomus henkisen heräämisen prosessista. Tämä, tässä, nyt.

Vaikka henkinen herääminen onkin harvinainen tapahtuma, se ei kuitekaan ole niin ihmeellinen kuin mitä yleensä luulemme, ja ennen kaikkea se voi tapahtua kenelle tahansa joskaan ei ilman perusteellista omien ajatusten ja asenteiden tarkastelua ja halua päästää irti kuvitteellisesta oman elämänsä hallitsemisesta.

On täysin meistä itsestämme kiinni, haluammeko yhä pelata elämäksi kutsumaamme peliä vai olemmeko jo valmiit palaamaan takaisin todellisin itsemme yhteyteen.

Maailman lyhyin matka
Sanna Suutari
Kustannus Oy Taivaankaari
231 s.
painettu 2013

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net