Jean Giono: Mies joka istutti puita

| 03.04.2014
 Pieni kirja, mutta suuri tarina, joka jää väreilemään sydämeen.

Kirja kertoo Jean Gionosta, joka patikkamatkallaan tapasi  Ranskan vuorilla erikoisen miehen, jolla oli erikoinen elämäntehtävä. Aamusta iltaan tämä lammaspaimen istutti puita autioituneeseen maahan ja teki siitä elävän. Häntä ei hetkauttanut vastoinkäymiset (hänen istuttamansa 10 000 vaahteraa kuolivat) ei edes maailmansota.

Ei ihme että kirjasta on tullut luonnonsuojelun klassikko, joka on innoittanut monia rakastamaan ja suojelemaan tätä kaunista planeettaamme.

Esittelystä tullee yhtä lyhyt kuin kirjakin, sillä tämä kirja pitää kokea sydämellä, ei lukea järjellä.

Takakannen teksti:

Jean Giono tapasi kerran patikkamatkallaan Ylä-Provencen vuorilla merkillisen miehen. Tämä yksinäisyyteen vetäytynyt lammaspaimen, Elzéard Bouffier, vietti päivät pitkät istuttaen puita – tuhansittain puita. Hän elvytti autioituneen luonnon ja teki sen eläväksi. Hän antoi ihmisille ja elämälle uuden mahdollisuuden. Mies joka istutti puita on kuvaus yhden miehen metsän kokoisesta hankkeesta, hiljaisesta omistautumisesta työlle ja rakkaudesta luontoon.

Mies joka istutti puita kirjoitettiin 50-luvulla ja sen innoittamana syntyi useita metsänistutusliikkeitä eri puolilla maailmaa. Vihreän aallon myötä teoksesta tuli Ranskassa ekologien keskuudessa erittäin suosittu. Sitä pidetään edelleen malliesimerkkinä luonnon hoitamisesta ja suojelemisesta.

Jean Giono: Mies joka istutti puita
Basam Books 2014
(uusintapainos)
Arvostelukappale

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net