Maaretta Tukiainen, Markus Frey: Pohjolan voimaeläimet

| 13.12.2018
Suomalaisilla on vahva juuret metsään ja metsän eläimiin. Monilla kytkös on piilotajunnan puolella eikä näy arkielämässä. Siksi Pohjolan voimaeläimet kirja ja siihen tehdyt kortit vetoavatkin niin syvästi meihin. Ne tuovat meidät askeleen lähemmäs perimäämme.

Eläimistä ammennamme paljon hyvää elämäämme. Saamme karhun voimat, ketun neuvokkuuden tai korpin älykkyyden. Kasvamme ja vahvistumme luonnon ja eläinten ympäröimänä.

Maaretta Tukiaisen ja Markus Freyn Pohjolan voimaeläimet kirja on upeasti kuvitettu ja taitavasti kirjoitettu kokonaisuus. Voimaeläimet on jaettu veden, maan, metsän, ilman ja lumen ja jään eläimiin. Tukiainen on pohtinut kirjassaan myös eläinmytologiaa ja eläinten ominaisuuksia tarkkanäköisesti - pohjaten osin perimätietoon ja osin (oletettavasti) omaan intuitioonsa. Yhtä kaikki, lukija varmasti pystyy samaistumaan näiden upeiden eläinten voimiin. Kirjassa kurkistetaan myös muinaisten suomalaisten maailmankuvaan, kuten munamyyttiin ja maailmanpuumyyttiin.

Voimaeläinkortit käsittävät 40 erilaista korttia, jotka on jaettu kirjan jakoperusteiden mukaan. Kortteja voi käyttää oman elämän tukena haastavissa tilanteissa, ryhmätyöskentelyn tukena tai "ammattilaiskäytössä" esim. jos olet henkinen ohjaaja, terapeutti tai vaikkapa kouluttaja. Jokaisessa kortissa on voimalause, jossa kiteytyy kyseisen voimaeläimen vahvuus, esim. jääkarhu ammentaa alkuvoimaa, laulujoutsen tunnistaa elämän ainutkertaisen pyhyyden ja siili taas osaa laittaa muille rajat.

Kirja ja kortit on painettu Suomessa (avainlippu ja ympäristömerkki) mistä erityiskiitos, nykyisin painotuotteet kun taitavat suurelta osin tulla "maailmalta". Muutenkin kovakantinen ja huolella tehty kirja on suuri ilo. Kortit ovat sopivan kokoiset ja ne on pakattu tukevaan pahvirasiaan. Tätä kirjaa ja korttipakkaa tulee käytettyä itsekin usein ja siitä on oleva iloa vuosiksi eteenpäin.

Takakannen teksti:
Eläimillä on erityislaatuisia kykyjä ja voimia. Kun tutustuu eläinten ominaisuuksiin ja niihin liittyviin myytteihin, lötää myös jotain uutta itsestään.
Pohjolan voimaeläimet on tietokirjailija Maaretta Tukiaisen ja graafinen suunnittelija Markus Freyn uudelleentulkinta muinaisten suomalaisten eläimiin liittyvistä uskomuksista. Tunteisiin vetoavien tarinoiden sekä mystiikkaa ja voimaa henkivien kuvitusten kautta Pohjolan myyttinen maailma herää erityislaatuisella tavalla henkiin. Kirjan luettuasi näet eläimet ja itsesi uusin silmin.
Kirjasta selviää, miksi meillä on taipumusta ajatella, ettei hyvää onnea riitä kaikille. Samalla saat tietää, mistä eläimistä esi-isämme ja -äitimme kuvittelivat polveutuvansa, miksi käärmeitä kätkettiin talojen seiniin ja miten kuikka pystyi sukeltamaan kuolleiden valtakuntaan.

Maaretta Tukiainen & Markus Frey: Pohjolan Voimaeläimet + kortit
Tuuma, 2018
s.215

 

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net