Joe Dispenza: Luo itsesi uudelleen. Opas mielen rajoitteiden purkamiseen

| 10.01.2019
Joe Dispenzan uutuusteoksen kansi on luovuutta inspiroiva. Silti teoksen sanomasta on vaikea innostua ensi istumalta. Miksi pitäisi luoda itsensä uudelleen? Onko tyytymättömyys oletusarvo? Dispenza väittää, ettei kenenkään pitäisi odottaa vastoinkäymisiä alkaakseen muuttaa itseään.

Kirjan kohderyhmää ovat he, joilla on tarve käydä läpi syväluotaavia, refleksiivisiä muutosprosesseja itsessään. Tyytymättömille, elämän suuntaa ja tarkoitusta tai itseään etsiville kirja on todennäköisesti mitä mainioin lukukokemus. Ehkä se voisi virkistää myös tylsistynyttä lukijakuntaa. Varsinkin, jos lukijalla on intoa ja sinnikkyyttä tehdä töitä itsensä kanssa harjoitus toisensa jälkeen. Meille tavallisuuteen tyytyneille, väsähtäneille ja ruuhkavuosien aikapulassa sinnitteleville se ei välttämättä anna mitään muuta kuin yhden uuden velvollisuuden harjoitteineen.

Monen kohdalla lukemiseen motivoitumista voi haitata kriittinen epäilys; onko olennaista keskittyä vielä kerran vain itseensä ja kehittää itseään? Voisiko sittenkin olla tarpeellisempaa etsiä yhteisön ja yhteiskunnan hyvää, esimerkiksi pureutua yhteiskunnan eriarvoisuuden, ekokatastrofien, ihmisoikeusloukkauksien tai vihaan pohjautuvien tekojen ongelmiin ja pohdiskella niiden ratkaisuja?

Alun kriittisyys hälvenee lukijalta takuulla sivu sivun jälkeen, kun lukeminen etenee. Helppolukuisuus ja lyhyet kappaleet pitävät lukijaa otteessaan. Teoksessa tarjoillaan tuoreita näkökulmia paljon pureskeltuihin aiheisiin. Erityisen kutkuttavaa on lukea meditaatiosta neurotieteen näkökulmasta.

Kirjan ensimmäisessä osassa Dispenza kirjoittaa tiedettä lukijastaan; mitä tarkoittaa olla kvantti-ihminen. Hän esittelee ympäristöstä, kehosta ja ajasta irtautumista. Osio loppuu jännittävään valintaan; selviytyminen vs. luominen. Dispenza liittää selviytymiseen esimerkiksi stressin, jännityksen, katabolian ja epätasapainon. Tunteina korostuvat suru, viha ja pelko. Itsekkyys rehottaa. Luomisen tilassa taas vallitsee homeostaasi, laajentuminen ja anabolia. Terveys ja järjestys, rakkaus, ilo, luottamus ja epäitsekkyys liittyvät luomiseen. Ja nämäkö voimme todella valita? Kirjaa lukemalla saa oivaltaa, miten se tehdään. Tämän osion kohdalla ilahduin lisäksi siitä, kuinka ymmärrettävästi kirjailija esittää kvanttifysiikan lainalaisuuksia.

Kaikkein parasta oppaassa on sen tapa tuoda nykyaikainen tieteellinen todellisuuskäsitys osaksi meditaatiota, ikivanhaa elämänviisautta. Toinen osio käsittelee tätä; meditaatio ja aivot. Aiheesta tulee uutta tutkimustietoa koko ajan, ja Dispenzan teoksesta voimme ammentaa uusimpia tutkimustuloksia. Lukija pääsee perille siitä, missä aivoissa sijaitsee luomisen ja muutoksen keskus. Metakognition merkitys aukeaa uudella tavalla. Aivojen havaintokuvat auttavat hahmottamaan kirjan sisältöä.

Kolmannessa osassa lukija pääsee mahtipontisesti astumaan uuteen tulevaisuuteen, joka tapahtuu seitsemän askeleen kautta. Tämän osion parasta antia on sen käytännönläheisyys; paljon harjoituksia. Harjoitukset pystyy toteuttamaan esimerkiksi kotona. Jokainen pääsee alkuun meditaatiossa tai saa vaihtelua harjoittamiseensa riippumatta siitä, onko mahdollisuutta osallistua ohjattuihin ryhmämeditaatioihin.

Kirjoittajan kliinisen työn kokemus tekee tekstistä uskottavaa. Hän ravistelee pinttyneitä ajatustapoja ja tarjoaa inspiroivia kehoituksia muutoksen tielle.

Takakansi:

Tärkein tapa, josta on hyvä päästä eroon, on tapa olla oma itsensä.

Jokainen meistä voi muuttaa ajattelunsa ja toimintansa. Jokainen meistä voi muuttaa ajattelunsa ja toimintansa. Luo itsesi uudelleen on tohtori Joe Dispenzan kokemuksen ja tiedon tieteen eri aloilta helposti omaksuttavaksi paketiksi. Luo itsesi uudelleen yhdistää tohtori Joe Dispenzan kokemuksen ja tiedon tieteen eri aloilta helposti omaksuttavaksi paketiksi, jonka avulla voi päästää irti piintyneistä ajattelumalleista ja luoda itsensä ja elämänsä uudelleen.

Kirjassa on mukana neljän viikon harjoitusohjelma sekä meditaatioharjoituksia, joiden avulla voi oppia säännöllisiä aivojen terveyttä vaalivia tapoja, kuten korjaamaan kielteisiä uskomuksia tai käyttämään meditatiivisia prosesseja. Kirja sisältää myös ripauksen kvanttifysiikkaa, mutta vain auttaakseen ymmärtämään, millä tavalla mieli vaikuttaa maailmaan.

Joe Dispenza (DC) on maailmankuulu kiropraktiikan tohtori, kirjailija ja luennoitsija, ja hän on opiskellut laajalti biokemiaa ja neurotieteitä. Useita menestyskirjoja kirjoittanut Dispenza on tuttu kasvo myös palkintoja niittäneestä What the BLEEP do we know?! -elokuvasta.

Joe Dispenza: Luo itsesi uudelleen. Opas mielen rajoitteiden purkamiseen.
Viisas elämä 2018.

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net