Lönnqvist, Maria: Raakaleipurin parhaat kakut

| 21.03.2015
Nuoren raakaleipurin reseptikirja hivelee ensisilmäyksestä asti makuhermoja. Kirjan kuvat saavat haluamaan terveellisiä herkkuja ja kokeilemaan erilaisia raaka-aineita, tekniikoita ja raakaruokailun tapoja.

Ei ihme, että usein sanotaan ihmisten hurahtavan raakaruokaan juuri kakkujen kautta. Teos esittelee aluksi melko kattavasti yleisimpiä raakakakkujen raaka-aineita – pähkinöitä, siemeniä, hedelmiä, marjoja, mausteita ja makeutusta. Lönnqvist antaa myös vinkkinsä tarvittaviin välineisiin. Itse resepteihin johdattajat kokin oman tarinat, jotka kertovat muun muassa resepti-ideoiden syntymisestä.

Raakaleipurin parhaat kakut sisältää erilaisia raakaherkkureseptejä, vaikka teoksen nimi viittaakin vain kakkuihin. Niiden ohella löydät reseptejä piiraisiin, kuppikakkuihin, jäätelöihin, suklaaseen ja piparkakkuihin. Herkkujen värimaailmakin vaihtelee ruskeasta keltaiseen, oranssiin, violettiin, vaaleanpunaiseen ja vihreään. Melko kattava valikoima siis. Lisäksi nämä terveelliset herkut sopivat sellaisenaan esimerkiksi keliaakikoille, maitoallergikoille ja vegaaneille.

Odotinkin innolla reseptien kokeiluja ja muutamat kakkukokeilut saavat tuntemaan kielellä varsin mielenkiintoisia makuja. Esimerkiksi kultaisen brownien makuyhdistelmä tuntuu aluksi turhankin erikoiselta kerrosten peittäessä vuoroin toistensa makua. Vähitellen siihen kuitenkin tottuu ja alkaa nauttia mauista. Täytyy myöntää, että toinenkin kokeilu oli makumatkana varsin erikoinen kakun kolmen erimakuisen kerroksen myötä. Kokeilematta on vielä lukuisia reseptejä, mutta toistaiseksi täytyy myöntää suosikkiraakaherkkujeni ohjeiden löytyvän muualta kuin tästä kirjasta.

Maria Lönnqvist: Raakaleipurin parhaat kakut
Kustannusosakeyhtiö Nemo 2014

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net