Eben Alexander: Taivasyhteys

| 07.03.2015
Taivaat aukeavat joka sivulla uudessa Eben Alexanderin kirjassa Taivasyhteys, niin varmalla tatsilla herra asiasta kirjoittaa.

Platon, Aristoteles ja monet muut filosofian suuret nimet vilahtelevat kirjan kansien välissä kuin henkilökohtainen tuttavuus. Samalla tekstin mietiskelevä sävy saa vastakohdan tavallisten ihmisten kokemuksista – kuolemanrajakokemuksista - joka on heille todellista. Vaikea olisi uskoa tätä kirjaa lukiessaan, että kuoleman jälkeen koittaisi tyhjyys.

Eben Alexander tutkiskelee taivaan olemassaoloa, tietoisuutta, kuolemaa ja jumaluutta tiedemiehen tarkkudella, vaikka vaikeasti todistettavia asiat ovatkin, fyysistä kuolemaa lukuunottamatta. Kertomukset kuolemanrajakokemuksista ovat koskettavia, käsitteleväthän ne aina enemmän tai vähemmän menetystä ja saavat meidät miettimään katoavaisuutta.

Jos Eben Alexanderin ensimmäinen kirja oli osaltaan kuin satu, tähän kirjaan joutuu syventymään tarkemmin. Toinen lukukerta lienee paikoillaan, sen verran paljon mielenkiintoisia näkemyksiä kirjasta löytyi.

Totuus taivaasta on Eben Alexanderin ensimmäinen kirja, jota on myyty pelkästään Yhdysvalloissa kaksi miljoonaa kappaletta. Tarinasta poikkeuksellisen tekee se, että hän on itse neurokirurgia ja ennen kokemaansa skeptikko. Eben vaipui aivakalvontulehduksen vuoksi koomaan, jona aikana hän koki järisyttävän kokemuksen, jossa hän sanojensa mukaan vieraili taivaassa.

Loppuun lainaus johon mielestäni kiteytyy paljon: ”Meidän on opittava uudelleen näkemään tämä maailma taivaan valossa. Meidän on annettava kaiken ympärillämme loistaa äärimmäisen yksilöllisesti ja ainutlaatuisesti ja arvostaa jokaista varpusta, jokaista ruohonkortta ja jokaista ihmistä, koska jokainen niistä on moniulotteinen, kosminen olento, joka ilmentää itseään fyysisessä hahmossa juuri täällä ja nyt.” (Taivasyhteys, sivu 122)

Takakansi
Elämä, kuolema ja kaiken olevaisen mysteeri on aina askarruttanut ihmismieltä. Suurten ajattelijoiden ja tavallisten ihmisten kokemusten avulla Eben Alexander johdattaa meidät ihmeellisen oivalluksen äärelle: meistä jokaisen sisälle kätkeytyy kaikkeuden kartta, muisto korkeamman todellisuuden olemassaolosta. Kirjassa vuorottelevat koskettavat ihmiskohtalot ja filosofiset pohdinnat maailmankaikkeuden olemuksesta, ihmisen tietoisuudesta ja ikuisesta elämästä.

Koskettavia kertomuksia kuolemanrajakokemuksista ja poismenneiden läheisten kohtaamisista.

Tri Eben Alexander ja Ptolemy Tompkins: Taivasyhteys - kertomuksia kuolemanrajakokemuksista ja poismenneiden läheisten kohtaamisista
WSOY 2015

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net