Jouni Laaksonen: Retkeilijän opas

| 04.03.2014
Päiväpatikoinnit eväiden kera sekä pidemmätkin vaellukset metsän keskelle houkuttelevat lajin pariin uusia harrastajia. Luontotoimittaja ja retkeilyoppaiden tekijä Jouni Laaksonen tuntee asiansa, sen verran tuhti tietopaketti hänen uusin kirjansa on.

Viime kesän rinkkapainajainen Hossan erämaassa olisi ollut allekirjoittaneella tyystin erilainen kokemus, jos olisin saanut käsiini tämän kirjan ennen reissua. Kirjassa käydään lävitse lähes kaikki tarvittava tieto, mihin voi kuvitella törmäävänsä patikkaretkellä. Kirjasta löytyy ohjeita reitin suunnitteluun kuin kartan lukuun tai kompanssin käyttöönkin. Leiriytyminen ja tulenteko, jopa nuotion sytyttäminen ohjeistetaan kuvien kera. Ruuanlaittoa varten esitellään erilaisia ruoanvalmistusvälineitä ja tietenkin annetaan vinkkejä retkimuonasta ja minkä verran sitä pitäisi olla mukana. Myös talvi- ja kesäretkeilylle on omat neuvonsa tarjolla. Ja löytyy kirjasta neuvoja, mitä pitää tehdä jos törmää karhuun (peräänny rauhallisesti samalla hiljaa puhuen. Älä huuda, älä tuijota, älä kiipeä puuhun!). Kirjan lopusta löytyy vielä lisätietoja ja lähteitä parin sivun verran. Kannattaa siis lukaista kirja, jos mielii retkelle ensi kesänä, nyt on vielä hyvin aikaa tutustua kirjan neuvoihin. Mikään kannettava opas kirja ei kuitenkaan ole, sivuja on yli 250.

Takakannen teksti:
Mitä pitää ottaa huomioon reitin suunnittelussa? Millaisia varusteita tarvitaan? Mitä valita retkimuonaksi? Kuinka varautua mahdollisiin tapaturmiin? Miten retki onnistuu lasten kanssa?Koko perheen retkiopas antaa ohjeet sekä päiväretkiin että useamman vuorokauden vaelluksiin ja opettaa kaikki tärkeät erätaidot.

Jouni Laaksonen: Retkeilijän opas
Otava, 2013

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net