Elina Tanskanen: Hyvän mielen reseptejä

| 12.03.2014
Hyvän mielen reseptejä ...hmmm...Ihania suklaaherkkuja? Ystävien kanssa herkuttelua? Ei, kysymys on tällä kertaa ravinnosta jota tarjotaan sielulle ja mielelle 38 erilaisen reseptin muodossa.

Kirjan alusta löytyy lyhyet osiot ihmisen henkisestä ulottuvuudesta ja sen vaalimisesta, myös henkisen ravitsemuksen perusteet ja ravintokolmio löytyy. Kirjan varsinainen reseptiosuus sisältää parisivuisia pätkiä, joissa esitellään erilaisia harjoituksia. Tarjolla mm. digi-detoxia, sisuuntumista ja seksin harrastamista. Osa resepteistä on mielestäni jokseenkin kevyttä ruokaa, mutta kyllä kirja ravitsevampaakin herkkua tarjoaa, esimerkiksi oman muistokirjoituksen kirjoittamisen merkeissä. 

Oma suosikkini lienee "Leiki lapsen kanssa", valmistusaika on vähintään tunti ja ainekset leikki-iässä oleva lapsi ja leluja/tavaroita joilla voi leikkiä. "Lapsen leikki voi olla suorittamisyhteiskunnan lainalaisuuksille ehdollistuneesta aikuisesta järjetön - siinä ei ole usein päätä eikä häntää, ja lopputuloksena vain ärsyttävä sotku."

Kirjan kansi on miellyttävä, tosin sisäsivun kuviot ovat vähän liikaa ja haittaavat osin luettavuutta. Mikään syvällinen elämäntaito-opas tämä ei ole, mutta henkilölle joka on tutustumassa omaan sisäiseen maailmaan ja kaipaa yksinkertaisia neuvoja hellittämiseen, kirja saattaapi olla varsin hyvä seuralainen.

Kirjailija Elina Taskanen on mm. logoterapeutti, toiminut Trendilehden päätoimittajana ja tehnyt TV2:n hyvinvointiohjelma Hehkua.

Takakannen teksti:
Hyvän mielen reseptejä esittelee 38 erilaista henkisen ravinnon lajia keittokirjoista tutussa muodossa. Ihmisessä on ainutlaatuinen henkinen ulottuvuus, joka tarvitsee monipuolista ravintoa voidakseen hyvin. Sen takia kannattaa kokkailla jotain pientä hyvää mielelleen joka päivä, ja juhlahetkinä tehdä kunnon ateria pidemmän kaavan mukaan. Hyvän mielen reseptit tepsivät niin puuduttavaan arkeen kuin pieniin kriiseihinkin. Raakaaineiden kirjo ulottuu arjen pienten ilojen hyödyntämisestä pyyteettömään vapaaehtoistyöhön ja liikunnasta luovuuteen. Kirjassa käydään läpi myös henkisen ravitsemuksen perusteet.

Elina Tanskanen: Hyvän mielen reseptejä
Paasilinna, 2014

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net